Επίτιμος διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Northumbria ο Brian Johnson

Ο Brian Johnson, τραγουδιστής των θρυλικών AC/DC πρόκειται να τιμηθεί την ερχόμενη Τετάρτη από το Πανεπιστήμιο Northumbria του Newcastle να και να ανακηρυχθεί σε επίτιμο διδάκτορα. Δεν είναι η πρώτη φορά όμως που συμβαίνει κάτι τέτοιο, καθώς στο παρελθόν και άλλοι μεγάλοι μουσικοί της rock σκηνής έχουν πάρει ανάλογες τιμητικές διακρίσεις από διάφορα Πανεπιστήμια. Ο λόγος για τους Tony Iommi (Black Sabbath), David Gilmour (Pink Floyd) και Bruce Dickinson (Iron Maiden).

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το Πανεπιστήμιο του Newcastle, αναφέρει πως επίτιμοι διδάκτορες ανακηρύσσονται εκείνοι που φημίζονται για τα επιτεύγματά τους, τους δεσμούς με το Πανεπιστήμιο και την έμπνευση που παρέχουν μέσα από το έργο τους, ενώ πιο συγκεκριμένα για τον Johnson υπάρχει η εξής αναφορά:

«Ο Brian Johnson, ο οποίος γεννήθηκε στο Dunston, είναι ο τραγουδιστής των AC/DC, μια από τις πιο δημοφιλείς rock μπάντες σε όλο τον κόσμο. Υπολογίζεται πως έχουν πουλήσει 150 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως, και η πιο πρόσφατη περιοδεία τους πιστεύεται πως είναι η τρίτη πιο επιτυχημένη εμπορικά όλων των εποχών».

domainmarket.gr web hosting

Tags:

 • Τελείωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Περιβάλλοντος, του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη. Η μουσική για εμένα είναι τρόπος έκφρασης και δημιουργίας. Αγαπημένη μου μουσική κυρίως η rock με όλες σχεδόν τις προεκτάσεις της.

  • Show Comments (0)

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  12 − six =

  Ads