Ο David Redon σχεδιάζει vintage διαφημίσεις με τα pop icons

Ο David Redon δημιουργεί αμερικάνικες vintage διαφημίσεις με icons της pop κουλτούρας!

Ο Γάλλος καλλιτέχνης, David Redon, αναμειγνύει ήδη icons της pop μαζί με vintage αμερικάνικες διαφημίσεις και εν καιρώ πολέμου προπαγανδιστικές αφίσες οι οποίες θεματικά συνδέονται με τις πτυχές της καριέρας του κάθε εικονιζόμενου. Οι διαφημίσεις αυτές «ads libitum» τοποθετούν έξυπνα τους διάσημους τραγουδιστές και μουσικούς πάνω σε έντονα χρωματισμένα και απαρχαιωμένα χαρτιά, συμβολίζοντας κάθε φορά και ένα κομμάτι της αμερικάνικης ιστορίας. Προτού επεξεργαστούν ψηφιακά με το άγγιγμα των υπολογιστών, οι διαφημίσεις αυτές ζωγραφίστηκαν στο χέρι προσθέτοντας στοιχεία που εμφανίζονται σχεδόν σε κάθε σκηνή, βάζοντας φυσικά πάνω σε αυτό ο Redon το προσωπικό του στυλ μαζί με τα σημερινά icons σε ένα επεξηγηματικό τρόπο.

Ένα παράδειγμα είναι αυτό του Kanye West, στην αφίσα του οποίου έχει επικολληθεί η γνωστή φράση «μπορούμε να το κάνουμε» “we can do it” που παράχθηκε από τον Howard Miller το 1943 ως μια εμπνευσμένη εικόνα για να ενισχύσει το ηθικό των γυναικών στο χώρο εργασίας. Ο Kanye West παίρνοντας τη θέση του «Rosie the Riveter» λέει «δυνατότερος» (“stronger”), τίτλος των τραγουδιών του, το οποίο σχετίζεται έξυπνα με τους στίχους του τραγουδιού και τη σημασία τους σε σχέση με την αναπαράστασή του στο χαρτί.

david-redon-remixes-vintage-american-ads-with-pop-culture-icons-designboom-01 beyonceΗ Beyonce στη vintage διαφήμιση.

3 Εδώ είναι οι Daft Punk σε καζίνο, με τη φράση «Get Lucky»

4 O Michael Jackson λέει «Beat It» .

5,1 Εδώ Outcast «for your beauty bath»!

6 «Get Free»

8   Ο Snoop Dog ποζάρει σε μια διαφήμιση για «Gin & Juice».

7 Εδώ ξανά Outcast φωνάζοντας «Hey Ya»!

9 Εδώ το «Smell like Teen Spirit» σε διαφήμιση για άρωμα.

10 Η Aretha Franklin ποζάρει σε μια καμπάνια κοσμημάτων.

david-redon-remixes-vintage-american-ads-with-pop-culture-icons-designboom-14 Στα αριστερά έχουμε τον Jay Z «Dirt off your Shoulders» ενώ στα δεξιά την Lana Del Rey με το «Young & Beautiful».

11 Στα αριστερά έχουμε τον κακόφημο B.I.G σε διαφήμιση για «Juicy» τηγανίτες ενώ στα δεξιά την Amy Winehouse σε διαφήμιση για καφέ με τίτλο «Back to Black».

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads