Interstellar. | Η διαστημική υπερπαραγωγή του Christopher Nolan

O σκηνοθέτης του Σκοτεινού Ιππότη, Christopher Nolan που αποθεώθηκε και αποθεώνεται ακόμα και σήμερα, κάθισε ξανά στην σκηνοθετική καρέκλα του και έφτιαξε μία διαστημική all-star ταινία, που μας βάζει το δίλημμα της παραμονής ή της φυγής του ανθρώπινου είδους, από τον καταστρεφόμενο σιγά σιγά πλανήτη Γη.

Πλοκή.

Εξερευνητές ανακαλύπτουν μία «σκουληκότρυπα» που μπορεί να επιτρέψει τα διαστρικά ταξίδια και άρα την εξερεύνηση άλλων ηλιακών συστημάτων. Έτσι καλούν τους καλύτερους ώστε να πάρουν μέρος στην αποστολή. Σκοπός του ταξιδιού αυτού; Να βρεθεί άλλο μέρος κατάλληλο για τη βιωσιμότητα του ανθρώπινου είδους καθώς η Γη και όλο το ηλιακό μας σύστημα φτάνουν προς το τέλος τους. Ανάμεσα τους και ένας χωρισμένος μηχανικός, ο οποίος θα πρέπει να αφήσει στην καταστρεφόμενη Γη, τα δύο του παιδιά για χάρη αυτής της εξερεύνησης.

Info.

Η ταινία είναι all-star καθώς το cast αποτελούν οι: Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Wes Bentley, Casey Affleck, Topher Grace, Michael Caine, William Devane, Mackenzie Foy, Ellen Burstyn, John Lithgow.

Matthew McConaughey

Ο σκηνοθέτης C.Nolan, δήλωσε ότι την ταινία αυτή τη γύρισε με IMax Cameras, ενώ αυτή τη φορά έδωσε πολύ μεγάλη βάση στον ήχο: «Έχω κάποια πολύ φιλόδοξα σχέδια για την Μίξη Ήχου. Θέλω να δώσω στο κοινό την απόλυτη κινηματογραφική εμπειρία. Οι τεχνολογικές πτυχές θα είναι οι πιο σημαντικές από οποιαδήποτε προηγούμενη ταινία μου», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ο Nolan ήθελε απεγνωσμένα τον Matthew McConaughey στον πρωταγωνιστικό ρόλο αφού είχε ενθουσιαστεί από το υποκριτικό ταλέντο του ηθοποιού στην ταινία «Ενα Καλοκαίρι». «Ήθελα για τον ρόλο ένα καθημερινό άνθρωπο που θα ζήσει όλα αυτά τα απίστευτα γεγονότα». Και τον βρήκε στο πρόσωπο του αγαπημένου ηθοποιού.

O Spielberg είχε προσλάβει τον Jonathan Nolan, πίσω στο 2006, για να γράψει το σενάριο της ταινίας, καθώς θα ήταν ο σκηνοθέτης. Όταν όμως έφυγε από το project o σκηνοθέτης το 2012, ο Jonathan πρότεινε το σενάριο στον αδερφό του Christopher Nolan…και καλά έκανε θα πω εγώ.

Το κωδικό όνομα της ταινίας κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν Flora’s Letter(το γράμμα της Flora), το οποίο βγήκε έτσι από την κόρη του σκηνοθέτη.

O Nolan έστειλε έναν αντιπρόσωπο στην Ιρλανδία, για να διαβάσει η Jessica Chastain το σενάριο το οποίο ήταν αποκλειστικά για την ηθοποιό, προκειμένου να πει το ΝΑΙ. Η ηθοποιός βρισκόταν εκεί για τα γυρίσματα της ταινίας Miss Julie, και δεν της επιτράπηκε να το κρατήσει αφότου το είδε(για ευνόητους λόγους).

Η ταινία αναμένεται στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 6 Νοεμβρίου 2014, και η αναμονή μας ήδη έχει χτυπήσει κόκκινο καθώς ο Nolan, πάντα μας καθηλώνει.

[youtube url=»https://www.youtube.com/watch?v=CNOi1C1jNkw»]

[youtube url=»https://www.youtube.com/watch?v=YnZwvHAir-0″]

  • Γεννημένος στην Αθήνα, είμαι όμως Μαρουσιώτης μέχρι τα μπούνια. Η μουσική πλέον κυλάει στις φλέβες μου, όπως ο κινηματογράφος (ειδικά οι περιπέτειες και η Disney) και οι σειρές. Πείτε με καμένο...ειμαι! Εύχομαι να γίνω σκηνοθέτης σε κάποια στιγμή, και τα όνειρά μου να αποτυπωθούν στη μεγάλη οθόνη. Χιούμορ, και αλήθεια είναι τα όπλα μου. #InTruthIBelieve το motto μου.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

Ads