Search for content, post, videos

Ridley Scott | Ο Άνθρωπος που έφτιαξε έναν νέο ανθρώπινο τρόμο!

Και ποιος δεν έχει δει τις ταινίες Alien και Blade Runner; Και ποιος δεν έχει κρυφτεί κάτω από μια κουβέρτα ύστερα από το τέλος της πρώτης ταινίας Alien; Όπως λοιπόν καταλάβατε σήμερα κεντρικό πρόσωπο στην συγκεκριμένη παρουσίαση είναι ο Ridley Scott.

Ο Ridley Scott γεννήθηκε στις 30 Νοεμβρίου 1937 στο Ηνωμένο Βασίλειο της Αγγλίας. Η πρώτη του ταινία ήταν ασπρόμαυρη και είχε τον τίτλο Boy and Bicycle ενώ το 1963 κέρδισε τον τίτλο «Designer» από την τηλεοπτική εκπομπή «Tonight» του BBC. Από τότε η πορεία του στον χώρο του θεάματος είναι μεγάλος καθώς αν κάποιος ανατρέξει στο βιογραφικό του και δει τις δουλειές του θα «χορτάσει» το μάτι του καθώς στην φιλμογραφία θα δει ταινίες όπως: Άλιεν: Ο επιβάτης του διαστήματος, Blade Runner: Ομάδες εξόντωσης , Ο Μονομάχος, Hannibal , Το βασίλειο των ουρανών , American Gangster  και πολλές ακόμα υπερπαραγωγές.

Τέλος ο Ridley Scott έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει 3 παιδιά.

 

ridley-scott

Βραβεία:

Ο Ridley Scott έχει κερδίσει σε αυτή την μακροχρόνια καριέρα του αρκετά βραβεία. Φυσικά το πολυπόθητο αγαλματίδιο δεν το έχει κερδίσει ακόμα. Έτσι λοιπόν στην τροπαιοθήκη του ο Scott μέχρι στιγμής έχει:

  • Χρυσός Φοίνικας
  • Βραβείο Saturn
  • Βραβείο Χιούγκο Καλύτερης δραματικής παρουσίασης (Alien, Blade Runner)
  • Βραβείο Χιούγκο Καλύτερης δραματικής παρουσίασης μεγάλου μήκους (The Martian)
  • Βραβείο Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης Καλύτερης τηλεταινίας
  • Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA Εξαιρετικής συνεισφοράς Βρετανού στον κινηματογράφο
  • Βραβείο της Διοικητικής επιτροπής της Αμερικανικής Ένωσης Κινηματογραφιστών
  • Βραβείο Νταβίντ ντι Ντονατέλο Καλύτερου ξένου σκηνοθέτη
  • Βραβείο Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης Καλύτερου μη μυθοπλαστικού ειδικού προγραμματος
  • Βραβείο Τζέμινι Καλύτερης δραματικής μίνι σειράς ή τηλεταινίας
  • Ειδικό Κινηματογραφικό Βραβείο BAFTA

ridleyscotttoddscottbaftalosangelesesyj13cno1bl

 

Top 5 Ridley Scott Films

 

 

Filmography

  • 1965 – Boy and Bicycle (Short)
  • 1965 – Z Cars (TV Series) (1 episode)
  • 1966 – Thirty-Minute Theatre (TV Series) (1 episode)
  • 1966/1967 – Adam Adamant Lives! (TV Series) (3 episodes)
  • 1967 – Half Hour Story (TV Series) (1 episode)
  • 1967 – The Informer (TV Series) (2 episodes)
  • 1969 – The Troubleshooters (TV Series) (1 episode)
  • 1977 – Οι μονομάχοι
  • 1979 – Άλιεν: Ο επιβάτης του διαστήματος
  • 1982 – Blade Runner: Ομάδες εξόντωσης
  • 1984 – Apple Mac: 1984 (Video short)
  • 1985 – Θρύλος
  • 1987 – Κάποιος να με προσέχει
  • 1989 – Καυτή βροχή
  • 1992 – 1492: Χριστόφορος Κολόμβος
  • 1996 – Λευκή καταιγίδα
  • 1997 – Η επίλεκτη
  • 2000 – Μονομάχος
  • 2001 – Hannibal
  • 2001 – Μαύρο γεράκι: H κατάρριψη
  • 2003 – Επαγγελματίες απατεώνες
  • 2005 – Το βασίλειο των ουρανών
  • 2006 – Μια καλή χρονιά
  • 2007 – American Gangster
  • 2008 – Η πλεκτάνη
  • 2010 – Robin Hood
  • 2012 – Προμηθέας
  • 2013 – Ο συνήγορος
  • 2014 – Η έξοδος: Θεοί και βασιλιάδες
  • 2015 – Η διάσωση
  • 2017 – Alien: Covenant

Photo Gallery

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *