Νέοι ισχυροί servers του Facebook θα βοηθήσουν την πλατφόρμα να χειριστεί περισότερο οποτικοακουστικό υλικό

Το Facebook αναμορφώνει τους  servers του λόγω της αναμενόμενης αύξησης του ποσού του οπτικού περιεχομένου που φορτώθηκε στην πλατφόρμα του. Ο νέος εξοπλισμός μπορεί επίσης να εκπαιδεύσει πολύπλοκα συστήματα μηχανικής μάθησης, γνωστά και ως νευρωνικά δίκτυα.

Το γνωστό σε όλους social medium ισχυρίζεται ότι 1860 εκατομμύρια χρήστες παρακολουθούν περίπου 100 εκατομμύρια ώρες βίντεο στην ιστοσελίδα τους την ημέρα . Για να μην μείνει πίσω λοιπόν σε σχέση με τους ανταγωνιστές του αποφάσισε να προβεί στις προαναφερόμενες αναβαθμίσεις με σκοπό την διευκόλυνση των χρηστών του .

Οι νέοι servers θα περιλαμβάνουν 72 σκληρούς δίσκους σε τέσσερις ανοικτές μονάδες rack, οι οποίες διατηρούνται δροσερά χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό από μεγάλους ανεμιστήρες . Σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το νέο σύστημα έχει 20 τοις εκατό υψηλότερη πυκνότητα και τέσσερις φορές περισσότερη μνήμη.

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης την έγκριση ενός νέου υλικού που μπορεί να εκπαιδεύσει μοντέλα μηχανικής μάθησης 30 φορές μεγαλύτερα από ότι στο παρελθόν . Ο νέος αυτός διακομιστής GPU φέρνει μαζί και μια αύξηση μνήμης που φτάνει τα 200 GB . Μέσα σε αυτά στεγάζονται 8 υψιλής απόδοσης επιταχυντές NVIDIA Tesla .

Εκτεταμένες τεχνικές λεπτομέρειες για κάθε κομμάτι του νέου εξοπλισμού που αναφέρονται εδώ μπορεί να τα βρεί όποιος θέλει στην παρακάτω ιστοσελίδα .

https://code.facebook.com/

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

18 − three =

Ads