Τα smartphones φέρνουν την επανάσταση στην Ιατρική

Δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που αναφέρουν ότι η συνεχή ανάπτυξη των τεχνικών χαρακτηριστικών των κινητών τηλεφώνων σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των εφαρμογών που μπορούν να έχουν , μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση κάποιας ασθένειας .

Σύμφωνα με τον Shwetak Patel , καθηγήτη στο ερευνητικό κομμάτι στο πανεπιστήμιο της Washington , είμαστε ήδη ικανοί να διαγνώσουμε άσθμα με το μικρόφωνο ενός smartphone καθώς και διαταραχές του αίματος όπως και ανεπάρκεια σιδήρου ή αιμοσφαιρίνης με την κάμερα και το flash του .  Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει ότι με την κατάλληλη εφαρμογή και τον αισθητήρα εικόνας , που κατέχουν τα περισσότερα κινητά τηλέφωνα πλέον , μπορείς να καταλάβεις ακόμα και αν κάποιος έχει οστεοπόρωση .

Μαζί του φαίνεται να συμφωνεί και ο Gregory Hager , καθηγητής πληροφορικής στο Johns Hopkins University , ο οποίος αναφέρει ότι ο αριθμός των ερευνητών και των γιατρών που τείνουν να χρησιμοποιούν κάποιο smartphone για να τους βοηθήσει να φτάσουν σε κάποια διάγνωση , ή για να διαχειριστούν ηλεκτρονικά δεδομένα που βοηθάνε στις πιο αποτελεσματικές κλινικές δοκιμές συνεχώς αυξάνεται . Αυτό είναι και το σημείο που θεωρεί ο ίδιος πιο σημαντικό . Οι κλινικές δοκιμές αναφέρει ότι κοστίζουν πολλά χρήματα , και η χρήση των κινητών τηλεφώνων βοηθάνε σημαντικά στο να μειωθούν .

Αξίζει βέβαια να τονίσουμε ότι το όλο πεδίο της χρήσης των κινητών τηλεφώνων είναι εξαιρετικά καινούριο , και παρόλο τη μείωση κόστους χρειάζεται αρκετή ακόμα δουλειά για να μπορέσουμε να αξιολογήσουμε και να αξιοποιήσουμε πλήρως την αποτελεσματικότητά τους .

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

two + 19 =

Ads