Διέρρευσαν 32TB πηγαίου κώδικα των Windows 10

Μια μέρα μετά την σύλληψη δύο υπόπτων στη Μεγάλη Βρετανία σχετικά με την υπόθεση της μη-εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στο δίκτυο της Microsoft και την ίδια εβδομάδα που το Beta Archive έδωσε στην δημοσιότητα κομμάτια πηγαίου κώδικα των Windows 10 (βλ. Windows USB, Storage και Wi-Fi drivers) μεγέθους ~1.2GB, έρχεται η ίδια να επιβεβαιώσει τις φήμες που θέλουν το leak αυτό να είναι αληθινό.

Το Register δημοσίευσε για πρώτη φορά την διαρροή στις 23 Ιουνίου και ανέφερε ότι μέχρι και 32TB “επίσημες και μη δημόσιες (Windows 10) εικόνες εγκατάστασης” ανέβηκαν στο BetaArchive.com. (Το BetaArchive ονομάζεται “η κοινότητα για beta συλλέκτες” και “ένα από τα μεγαλύτερα αποθετήρια Beta & Abandonware!”

Ο κώδικας που διέρρευσε μπορεί να χρονολογηθεί από τον Μάρτιο του 2017, σύμφωνα με το Reg και φέρεται να είναι μέρος του Shared Source Kit της Microsoft. Συμπεριλαμβάνει τον πηγαίο κώδικα για βασικά προγράμματα οδήγησης των Windows 10, τον κώδικα PnP, τα USB και WiFi stacks, τους οδηγούς αποθήκευσης και τον κώδικα του ARM OneCore kernel.”

Σύμφωνα όμως με τη Microsoft η διαρροή αυτή δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, καθότι ο κώδικας ήταν κομμάτι του Shared Source Initiative που έδινε «απλόχερα» στους OEM κατασκευαστές της, τις επιχειρήσεις καθώς και τις κυβερνήσεις εδώ και μήνες, αν όχι χρόνια.

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

seventeen − 3 =

Ads