Η Samsung αποκτά την ελληνική εταιρεία Innoetics για περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια

Με το λανσάρισμα της Bixby και την αναφορά ότι η Samsung κατασκευάζει το δικό της ανταγωνιστή στην Echo του Amazon, ο γίγαντας των ηλεκτρονικών καταναλωτών έκανε μια εξαγορά που θα μπορούσε να τη βοηθήσει στην εξουσία της επόμενης γενιάς υπηρεσιών μέσω φωνητικών εντολών.

Σύμφωνα με νέο άρθρο από την ιστοσελίδα Techcrunch η Samsung απέκτησε την Innoetics, μια startup ελληνική εταιρεία, η οποία έχει αναπτύξει δικιά της τεχνολογία text-to-speech και voice-to-speech, η οποία μεταξύ άλλων μπορεί να αναγνωρίσει μια φωνή και έπειτα να διαβάσει ένα άλλο κείμενο με την φωνή που αναγνώρισε.

Η Innoetics ασχολείτο μέχρι τώρα με τις υπηρεσίες B2B, με τις επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν την τεχνολογία τους μέσω ενός συνόλου API. Βέβαια η εταιρεία πλέον δημοσίευσε στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας της ανακοινώνοντας ότι αυτές οι υπηρεσίες B2B έχουν πλέον διακοπεί.

Δεν είναι ακόμα σαφές τι σκοπεύει να κάνει η Samsung με την τεχνολογία, αλλά σύμφωνα με το Techcrunch, «θα είναι απόλυτα κατάλληλο για τις υπηρεσίες των καταναλωτών».
Σε κάθε περίπτωση, η Samsung σκοπεύει να διατηρήσει την Innoetics και τους 8-10 υπαλλήλους της (ο μεγαλύτερος αριθμός περιλαμβάνει εργολάβους) που εδρεύει στην Αθήνα ως θυγατρική της ευρύτερης επιχείρησής της.

Οι όροι της συμφωνίας – που έκλεισαν επισήμως την περασμένη Παρασκευή – δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες , αν όχι η μεγαλύτερη, εξόδους για μια ελληνική  start up εταιρεία στον τομέα της τεχνολογίας.

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το αναλυτικό άρθρο του Techcrunch.

Samsung quietly acquires Greek text-to-speech startup Innoetics for under $50M

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

three × 1 =

Ads