Lunatic: «Βρισκόμαστε στη χειρότερη οικονομική φάση, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει την αγάπη μου για την μουσική»

O μουσικός παραγωγός Lunatic, κατά κόσμον Γιώργος Τσομόκος, τα τελευταία χρόνια μας έχει παρουσιάσει πολλά κομμάτια και αρκετά remixes σε συνεργασία με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής ποπ μουσικής σκηνής και όχι μόνο. Αυτή τη περίοδο δουλεύει πυρετωδώς σε νέες παραγωγές, ενώ ‘ανοίγει’ τα φτερά του και εκτός συνόρων. Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρισε στο Mikrofwno.gr και γνωρίστε τον καλύτερα:

 

Γιώργο σε καλωσορίζουμε στη παρέα του mikrofwno.gr, θα θέλαμε να μας πεις πότε ξεκίνησες να κάνεις παραγωγή ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείς, και από που έχεις αντλήσει επιρροές; Ποιο ήταν το μαγαζί που σου εμπιστεύτηκε για πρώτη φορά τη θέση του dj και πώς ένιωσες;

Γειά σας και από εμένα! Το πρώτο μαγαζί που έπαιξα ως dj για επαγγελματική μου δουλειά ως lunatic αν θυμάμαι καλά ήτανε όταν ξεκίνησα επαγγελματικά στον χώρο της δισκογραφίας το 2000 με την Uplifting Trance σκηνή και ήτανε σε event σε μεγάλο χώρο. Πιο πρίν ασχολιόμουν με την Rock – Metal σκηνή σε live stages.

Έχεις κάνει συνεργασίες με κορυφαία ονόματα της ποπ κυρίως μουσικής σκηνής όπως τους Vegas, την Τάμτα, την Έλενα Παπαρίζου, την Ελένη Φουρέιρα κ.α. Με ποιους άλλους καλλιτέχνες θα σε ενδιέφερε να συνεργαστείς στο μέλλον; 

 Ναί και με Σάκη Ρουβά, Onirama, Γιάννη Βαρδή, Μηδενιστή και άλλους. Ο κάθε καλλιτέχνης έχει να σου δώσει και κάτι που είναι ξεχωριστό και διαφορετικό. Κάθε συνεργασία που κάνω είναι μια μουσική εμπειρία για εμένα. Θα ήθελα να πειραματιστώ με κάποιον καλλιτέχνη από τον χώρο του έντεχνου τραγουδιού. Θα ήτανε κάτι διαφορετικό για εμένα.

Τί είναι αυτό που σε κρατάει σε τόσο υψηλό επίπεδο;

Υψηλό επίπεδο, αυτό είναι σχετικό, εγώ κάνω την μουσική μου και αυτό που με εκφράζει από εκεί και πέρα ο κόσμος και η εταιρεία μου είναι αυτή που επιλέγει τι πάει και τι όχι. Εμένα η χαρά μου είναι ο κόσμος να αγαπάει αυτό που κάνω γιατί έτσι παίρνω δύναμη για κάτι καλύτερο. Θα πω πως το διαφορετικό (καινούργιος ήχος) είναι αυτό που μπορεί να ξεχωρίσει στα αυτιά του κόσμου.

Ποίες διαφορές βλέπεις στον τρόπο που φτιάχνεις ένα κομμάτι τώρα σε σχέση με τότε που ξεκίνησες;

Υπάρχουν σαφώς μεγάλες διαφορές και λόγω εμπειρίας πλέον αλλά και λόγω διαφορετικών και καινούργιων ακουσμάτων, αλλά αυτές είναι κυρίως στην ηχοληπτικό τομέα και στο πως μιξάρω και συνθέτω όλους τους ήχους για να παραχθεί ένα κομμάτι. Αν και αυτό που με κάνει εντύπωση είναι πως όταν ξεκίναγα, ίσως λόγω ενθουσιασμού έκανα συνθέσεις που ακόμα και τώρα κάθομαι και τις ακούω με πολύ ευχαρίστηση μετά από 14 χρόνια. 

lunatic effe 2

 

 

Σχετικά συχνά σε βλέπουμε να «ανεβάζεις» στα social media κομμάτια που ετοιμάζεις. Θα ήθελες να βγάλεις κάτι πιο ολοκληρωμένο δισκογραφικά όπως ένα άλμπουμ και μάλιστα συμπεριλαμβάνοντας ακόμη και τραγούδια καλλιτεχνών που έχεις συνεργαστεί;

Όσοι ασχολούνται με την μουσική μου γνωρίζουν πως έχω, παράλληλα με το συμβόλαιο μου με την panik records, και την προσωπική εταιρεία που ανήκει σε μεγάλη δισκογραφική της Αμερικής, όπου κυκλοφορώ δουλειές μου κυρίως electro – dubstep στο εξωτερικό. Και από το δικό μου label αλλά και από άλλες δισκογραφικές. Έχω βγάλει τα προσωπικά μου άλμπουμ χρόνια τώρα. Αλλά η μουσική αυτή ακόμα δεν προωθείται από τα social media στην Ελλάδα γι αυτό πολύς κόσμος δεν τις γνωρίζει. Έξω πάνε πάρα πολύ καλά και μου έχουν κλειστεί και αρκετά events σε Γαλλία, Αμερική, Μιλάνο, Βερολίνο.

Βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομικά φάση, τι επιπτώσεις έχει αυτό σε σένα και γενικότερα στο επάγγελμα του dj;

Βρισκόμαστε στην χειρότερη οικονομική φάση, αλλά αυτό δεν μπορεί να αλλάξει την αγάπη μου για την μουσική. Και χρήματα αν σταματούσα να βγάζω, την μουσική δεν θα την σταματούσα ποτέ. 

Tι άλλο να περιμένουμε από σένα στο μέλλον όσον αφορά νέες ιδέες και παραγωγές;

Συνέχεια ετοιμάζω καινούργια πράγματα. Σίγουρα θα έρθουνε καινούργια songs και συνεργασίες σύντομα! Παράλληλα κάνω πράγματα στο εξωτερικό με το προσωπικό μου label την TSL Records πάνω στον electro kai dubstep ήχο.

Τι θα συμβούλευες σε ένα νέο dj που ξεκινάει τώρα την δουλειά του;

Η συμβουλή που θα έδινα είναι ότι, κάθε παραγωγός να δημιουργήσει αυτό που πραγματικά τον εκφράζει και μέσα από αυτό έρχεται και η μεγάλη επιτυχία. Μην ξεχνάμε πως όσοι καλλιτέχνες ξεχώρισαν και είναι νούμερο ένα είναι για το ιδιαίτερο και ξεχωριστό ήχο τους και στύλ. Μην προσπαθείτε να αντιγράψετε ένα hit η ένα άλλο song. Πάντα θα είστε δεύτεροι γιατί απλά κάποιος άλλος το έκανε πριν από εσάς. Φτιάξτε τους δικούς σας ήχους. Τα δικά σας χαρακτηριστικά synths. Όλα αυτά συμβάλουν στο διαφορετικό και καινούργιο ήχο για να κίνησει την περιέργεια σε έναν ακροατή.

IMG_1039

Ελεύθερος χρόνος υπάρχει;  Πως περνάς την καθημερινότητα σου;

Πολύ λίγος ελεύθερος χρόνος. Πολλές ώρες studio. Μελέτη κιθάρα και πιάνο. Μarketing των δουλειών μου σε εξωτερικό. Και άλλα πολλά που χρειάζονται πολλές ώρες καθημερινά. Όσος ελεύθερος χρόνος μου μένει προσπαθώ να τον περνάω με ανθρώπους που έχω δίπλα μου και όσο προλαβαίνω πηγαίνω και για προπόνηση. Το ένα συμπληρώνει το άλλο για ισορροπία.

Το «Lunatic» πως προέκυψε;

Lunatic σημαίνει τρελός, psycho. Προέκυψε από την μουσική που ξεκίνησα δισκογραφικά και με κέρδισε με τον ήχο της και έιναι η Uplifting Trance. Πάντα θεωρούσα πως ο ήχος μου είχε κάτι τρελό και αυτό ήταν το όνομα που μου ταίριαζε για αυτό που κάνω. Ένα δείγμα είναι αυτά τα songs : 

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=qfznOqiGA-c” height=”300″ responsive=”no”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=H41tCX7pzME” height=”300″ responsive=”no”]

[youtube url=”https://www.youtube.com/watch?v=L2qWnT3vVU4 ” height=”300″ responsive=”no”]

Τι σε εμπνέει όταν ετοιμάζεις ένα κομμάτι;

Η πηγή έμπνευσης είναι απλά εικόνες που περνάνε από το μυαλό μου ανάλογα με το πως νιώθω οι οποίες μεταφράζονται σε ήχους.

Ποια είναι τα πλάνα σου για το καλοκαίρι που έρχεται; Που θα σε βρούμε;  

 Έχω αρκετά events σε Ελλάδα και εξωτερικό τα οποία θα αναρτηθούν και στην σελίδα μου στο facebook

https://www.facebook.com/pages/Lunatic-George-Tsomokos-Music-Producer-Composer/335922356432476?fref=ts

Παράλληλα ετοιμάζω και τις νέες μου κυκλοφορίες για την panik records και για το προσωπικό μου label.

Γιώργο σε ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και σου ευχόμαστε πολλές επιτυχίες στο μέλλον αλλά και καλή επιτυχία στο summer tour που ακολουθεί!

Εγώ σας ευχαριστώ για την άριστη συνεργασία της συνέντευξης, με την σειρά μου και εγώ εύχομαι τα καλύτερα για το mikrofwno.gr

 

Ακολουθήστε τον στα social media

Beatport:

TSL Records: http://www.beatport.com/label/tsl-records/24819

Lunatic: http://www.beatport.com/artist/lunatic/43727

Business is Business (Album):http://www.beatport.com/release/business-is-business/1177856

Violence Of Sound (Album): http://www.beatport.com/release/violence-of-sound/940979

 

Soundcloud:

 

Επιμέλεια: Χρήστος Τσαρδάκης

Συνέντευξη: Δημήτρης Παπανικολάου

 

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

nine − 5 =

Ads