Χριστιάνα: «Το Καλοκαίρι θα ‘ρθει»

Με αφορμή το καινούργιο τραγούδι της Λίνας Νικολακοπούλου και της Ευανθίας Ρεμπούτσικα για την παράσταση της Ελεωνόρας Ζουγανέλη στο Ηρώδειο για το αφιέρωμα στη Μελίνα Μερκούρη, μου ήρθε αυτόματα ένα τραγούδι των 80’s που έγραψε η στιχουργός σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη. Τραγούδι που ακούγεται μέχρι σήμερα σαν παλιό τρανζίστορ στ’ αυτιά μου, κάθε αρχές του Καλοκαιριού ή τέλη της Άνοιξης.

Το «Καλοκαίρι θα ΄ρθει» σε ερμηνεία της Χριστιάνας γραμμένο για την ανάμνηση των κινηματογραφικών εικόνων, των θερινών σινεμά, των θεάτρων, το Ηρώδειο.

[youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=3GTNYI7Rymc”]

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 με τίτλο «Σαριμπιντάμ… θα πει τρελαίνομαι» και δεύτερος ολοκληρωμένος δίσκος για τον συνθέτη μετά τα «Σκουριασμένα χείλια» με τη Βίκυ Μοσχολιού. Όπως εξηγεί στο βιβλίο του με όλους τους στίχους «Τα λόγια που χωρέσανε» ο Στ. Κραουνάκης, «η λέξη Σαριμπινταμ ανήκει σε κάποιο παιδί, δε θυμάμαι τ’ όνομα του που μου είχε δώσει κάτι ποιήματα και μ’ άρεσε αυτή η λέξη».

12 τραγούδια σε μουσικές του Στ. Κραουνάκη και στίχους της Λ. Νικολακοπούλου και Στ. Κραουνάκη.

Παραγωγή: Polydor

SARIMBINDAM-THA-PI-TRELENOME-cover

 

Δεἰτε εδώ τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, όπως αναρτήθηκε στο Facebook της Ελεωνόρας Ζουγανέλη.

  • Ο Λάζαρος Αντωνιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 1985 κι είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος. Παράλληλα, ασχολείται με τη στιχουργία και το ραδιόφωνο στη διαδικτυακή συχνότητα olathessalonikiradio.com. Αγαπάει το σουρεαλισμό και συλλέγει cd.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

two × four =

Ads