• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Άννα Μπουρμά: «Για κάποιο λόγο δε δίνουν την ευκαιρία στην πραγματική έννοια της μουσικής να υπάρξει»

Την Άννα Μπουρμά τη συνάντησα για πρώτη φορά το περασμένο Χειμώνα σ’ ένα υπέροχο καφέ στην Αθήνα και μου έδωσε την εντύπωση μιας επαναστατικής, αλλά και ταυτόχρονα ήρεμης φυσιογνωμίας. Με κοινωνική και οικολογική συνείδηση που συναντάται σπάνια στις μέρες μας. Η αφορμή της συνάντησης, ο δεύτερος προσωπικός δίσκος «Ένα τραγούδι αν σωθεί» και η επερχόμενη εμφάνιση της στο 3ο Φεστιβάλ Μουσών.

 

Δεύτερος δίσκος μετά την επιτυχημένη πορεία των «Ρόδων της Αυλής». Μίλησε μας για το καινούργιο άλμπουμ και ποια η διαφορά με το προηγούμενο; Νέος δίσκος , νέα τραγούδια, νέα θέματα , νέα ερμηνεία και νέα πρόταση! Τηρεί όλες τις προϋποθέσεις που χρειάζομαι για να κάνω ένα νέο βήμα!Όλες οι μουσικές είναι γραμμένες από τον Τάκη Μπουρμά, οι στίχοι γράφτηκαν και από τον ίδιο, αλλά και από τους Λίνα Δημοπούλου, Φωτεινή Λαμπρίδη, Θοδωρή Γκόνη, Σωτήρη Βώπη και Βέτα Μπετίνη.Η βασική του διαφορά από τον πρώτο είναι ότι όλος ό δίσκος έχει ενιαίο ήχο και συνδυάζει με έναν αρμονικό τρόπο την δύση και την ανατολή.  Θεματολογικά αγγίζουμε τον έρωτα, την απογοήτευση την κοινωνική αγανάκτηση καθώς και την αυτογνωσία ή αν θες καλύτερα την αυτοκριτική.

 

Δεύτερη συνεργασία, όμως και με τον Τάκη Μπουρμά. Η επαγγελματική σχέση έγκειται και στην οικογενειακή προστασία και ασφάλεια; Είναι μεγάλη τύχη να έχεις κοντά σου τον πιο δικό σου άνθρωπο μέσα σε αυτό τον χώρο ! όσο για την επιλογή, αν δεν με εξέφραζαν τα τραγούδια ή αν δεν τα πίστευα δεν θα τα τραγουδούσα είτε ήμουν ασφαλής είτε προστατευμένη .

 

Πιστεύεις πως τα κοινωνικά δίκτυα βοηθούν στην προώθηση και διαφήμιση των καλλιτεχνών ή μόνο αυτά δεν αρκούν; Χρειάζεται δηλαδή και το ραδιόφωνο και η τηλεόραση; Τίποτα μόνο του δεν αρκεί! Θέλει πάντα συνδυασμό, ομάδα και κυρίως πάθος και σθένος. Τα κοινωνικά δίκτυα βοηθούν πάρα πολύ αλλά δεν αρκούν!

 

Ποια η σχέση σου με τα κοινωνικά δίκτυα; Έχω πολύ καλή σχέση και αληθινή !

[youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=OCCpkfMgTps” responsive=”no”]

Κρίση ως προς την παραγωγή των δίσκων που έχουν πια ελαττωθεί. Που θεωρείς ότι οφείλεται αυτό; Στην κακή διαχείριση των παραγωγών εταιριών με τα εύπεπτα και ευρείας κατανάλωσης τραγούδια ή στην μαζικοποίηση των ίδιων των καλλιτεχνών (δημιουργών -ερμηνευτών); Όλο αυτό το παιχνίδι χάθηκε όταν η μετριότητα η ασυνέπεια το ξεπούλημα αλλά και το κίνητρο που ήταν το κέρδος μπήκαν μπροστά από την τέχνη.Τα ιδιωτικά ραδιόφωνα όταν μπήκαν για τα καλά στην ζωή μας επίσης ξεπουλήθηκαν και έπαιζαν και παίζουν καθημερινά κάτι που δεν είναι μουσική. Οι ερμηνευτές και γενικά οι καλλιτέχνες ζούσαν σε ένα άλλο κόσμο που τους έπλαθαν οι έμποροι της μουσικής έτσι ώστε να τους έχουν βυθισμένους μέσα στην ανασφάλεια, χαρακτηριστικό πολλών καλλιτεχνών. Το αποτέλεσμα αυτού, ο απόλυτος αποπροσανατολισμός το μπέρδεμα του κόσμου και ο θάνατος της δισκογραφίας.

 

Αγοράζεις cd; Ποιο είναι το τελευταίο που αγόρασες; Ναι, όποτε βρίσκομαι σε δισκοπωλείο ή παρουσίαση δίσκου αγοράζω! Το τελευταίο που αγόρασα ήταν ‘’ Τα Κλειδιά ‘’ του Θοδωρή Κοτονιά.

 

Βλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια άνθιση στο ελληνικό καλό τραγούδι, αλλά και στο μαζικοποιημένο; Αυτά τα δύο άκρα πώς μπορούν να σταθούν; Το ένα τραβάει το άλλο λες και παίζουμε το τεντωμένο σχοινί. Οδηγεί κάπου; Πάντα θα υπάρχουν και τα δυο προφανώς γιατί χρειάζονται. Το θέμα είναι ότι η ζυγαριά γέρνει γιατί στηρίζεται από το 90% το ΜΜΕ η μαζικοποιημένη εμπορική μουσική. Για κάποιο λόγο που δεν μπορώ με τίποτα να εξηγήσω, δε δίνουν την ευκαιρία στην πραγματική έννοια της μουσικής να υπάρξει. Επίσης το 60 % τον ραδιοφώνων δεν παίζουν Ελληνική μουσική αυτό το θεωρώ ξεπούλημα, κρίση, απαράδεκτο! Το τεντωμένο σχοινί δεν οδηγεί πουθενά δεν έχουμε ούτε χρόνο ούτε χώρο για εμφύλιους! Όλοι πρέπει να παλεύουμε να γινόμαστε καθημερινά καλύτεροι άνθρωποι και μετά καλύτεροι σε αυτό που κάνουμε! Όπως έχω πει πολλές φορές δεν έχουμε να ανταγωνιστούμε κανέναν και τίποτα, είμαστε απελπιστικά μόνοι και ο μόνος μας ( αντίπαλος ) είναι ο εαυτός μας. Ας τον ξεπεράσουμε λοιπόν.

 

Έχεις όμως και κάποιες συναυλίες. Ναι! Θα πω για την πιο κοντινή που είναι την Κυριακή 20 Ιουλίου στο 3ο Φεστιβάλ Μουσών. Πάμε πρώτη φορά στα Πιέρια Όρη και πάμε με πολλή αγάπη και πάθος. Θα μοιράσουμε για άλλη μια φορά στο κόσμο κρουστά όργανα θα πούμε τραγούδια και από τις 2 δισκογραφικές μου δουλειές αλλά θα έχουμε και άλλες εκπλήξεις! Την βραδιά θα ολοκληρώσει η Ελεωνόρα Ζουγανέλη.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά την προγραμματισμένη εμφάνιση της ερμηνεύτριας, όπως επίσης και εδώ το πρόγραμμα του 3ου  Φεστιβάλ Μουσών

[youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=q5y-GVZJMoU” responsive=”no”]

 

Tags:

 • Ο Λάζαρος Αντωνιάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Νοέμβριο του 1985 κι είναι απόφοιτος του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης του τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος. Παράλληλα, ασχολείται με τη στιχουργία και το ραδιόφωνο στη διαδικτυακή συχνότητα olathessalonikiradio.com. Αγαπάει το σουρεαλισμό και συλλέγει cd.

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

4 × 2 =

Ads