• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Πώς έγιναν τα “βαφτίσια” των αγαπημένων μας groups;

Rolling stones:

Κατά την επικρατέστερη άποψη οι διάσημες πέτρες πήραν το όνομα τους σχεδόν τυχαία. Ο Βrian Jones μέλος του θρυλικού συγκροτήματος κατά τη διάρκεια μιας τυπικής τηλεφωνικής συνομιλίας για την ενοικίαση ενός οχήματος όταν ρωτήθηκε για το πλήρες όνομα της μπάντας βρέθηκε σε έντονη στιγμή αμηχανίας. Μια φευγαλέα μάτια σε ένα βινυλλιο των muddy waters έδωσε τη λύση καθώς to βλέμμα του εγκλώβισε ο τίτλος του τραγουδιού «rollin stone» η απάντηση του Jones ήταν άμεση και ο πληθυντικός rolling stones σήμανε τη δημιουργία ενός από τα μακροβιότερα group στον κόσμο! Η διττή ερμηνεία του ονόματος έδωσε αφορμή για έντονη παραφιλολογία καθώς δεν είναι λίγοι οι αγγλομαθείς που θέλησαν να το συσχετίσουν με τη χρήση ουσιών ιστορία πάντως τους δικαίωσε κι εμείς σαν έλληνες έχουμε να πούμε πως πετρά που κυλά δε χορταριάζει!

 

The Beatles:

Ένα συγκρότημα σύμβολο για τη διεθνή μουσική σκηνή που σφράγισε τη δεκαετία του 60 κι όμως πολλοί είναι αυτοί που δε γνωρίζουν πως η εναλλαγή των ονομάτων τους επί σειρά ετών συναγωνίζεται με αξιώσεις την αντίστοιχη, διαβόητων κακοποιών! Ανάμεσα στα πολλά το « quarry men» και το «silver beetles» που έγινε απλό «beetles» για να καταλήξει σto μυθικό «Beatles». Ο John Lennon ρωτήθηκε επανειλημμένα από τα μέσα για την επιλογή του ονόματος και οι εκδοχές που ο ίδιος παρουσίασε κατά καιρούς αν μη τι άλλο δε στερούνται φαντασίας! Η πιο ενδιαφέρουσα θέλει τον Lennon να οραματίζεται έναν άνδρα πάνω σε ένα φλεγόμενο δίσκο, αναφωνώντας «you are beetles with an a» και πραγματικά ήταν! Έτσι κι αλλιώς η αυτάρεσκη αινιγματικότητα αυτού του καλλιτέχνη αποτελεί μέρος της γοητείας του!

 

Led zeppelin:

Είτε ως εριστικός αρνητής των νεόφερτων ανταγωνιστών του είτε ως γενναιόδωρος και ευρηματικός εμπνευστής, ο Keith Moon των The who φαίνεται πως είναι τελικά ο πνευματικός πατέρας των Led Zeppelin. Ο κορυφαίος κιθαρίστας James Page που με τη βοήθεια του μάνατζερ peter grant οραματίστηκε ένα νέο μουσικό σχήμα με πρώτη υλη τους New Yardbirds είδε στο πρόσωπο του Keith Moon τον ιδανικό ντράμερ. O Keith Moon, ο οποίος ως φαίνεται δεν πείστηκε για τη δυναμική του νέου αυτού εγχειρήματος απέρριψε την πρόταση σπεύδοντας μάλιστα να χαρακτηρίσει το νεοσύστατο group “βαρύ” σαν μολυβένιο (Lead Zeppelin). Αυτός ο άτυχος εννοιολογικά παραλληλισμός στάθηκε εξαιρετικά τυχερός για την πορεία του συγκροτήματος που ταξίδεψε με επιτυχία και ασφάλεια στο μουσικό ουρανό ως Led Zeppelin αποχαιρετώντας μονό το «α» στη λέξη lead για λόγους προφοράς αλλά και για την αποφυγή δυσάρεστων συνειρμών.

 

Queen:

Στην περίπτωση των Queen οι οποίοι αρχικά είχαν το όνομα smile δεν υπάρχει τίποτα ίσως παρασκηνιακό και τίποτα το μυστηριώδες αφού ο ίδιος ο front man, Freddy Mercury δίνει όλες τις απαραίτητες εξηγήσεις. «Tο όνομα είναι βασιλικό προφανώς, και τόσο εύηχο! Όνομα δυνατό με καθολική ισχύ και αποδοχή και φυσικά άμεσο. Έχει μεγάλες προοπτικές ως προς την οπτικοποίηση και επιδέχεται πολλές ερμηνείες. Ξέρω ότι πολλοί θα το συσχετίσουν με θέματα ομοφυλοφιλίας αλλά αυτή είναι μονό η μια όψη του νομίσματος!». Εμάς πάντως μας κάλυψε!

 

Metallica:

Θα λέγαμε πως πίσω από το όνομα των Metallica κρύβεται μια μικρή κι αθώα «συνωμοσία»! Ο Lars Ulrich ντράμερ και ιδρυτικό μέλος της μπάντας κλήθηκε να βοηθήσει το φίλο του Ron Quintana στην επιλογή του ονόματος για ένα καινούργιο μουσικό έντυπο με αυστηρά metal περιεχόμενο. O Lars ακούγοντας τις υποψηφιότητες προέτρεψε το φίλο του ξεκάθαρα να καταλήξει στο όνομα metalmania. Η ανιδιοτέλεια αυτής της συμβουλής τίθεται μάλλον υπό αμφισβήτηση καθώς το όνομα που απορρίφτηκε ήταν τελικά το δώρο που έκανε ο Lars στο δικό του «αβάπτιστο» group! Για μαντέψτε!

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

nine + 8 =

Ads