«Το μόνο που σου ζήτησα» | Ένα δείγμα από την παρουσίαση του νέου βιβλίου-cd του Γιώργου Ανδρέου με ερμηνεύτρια τη Ρίτα Αντωνοπούλου

Στις 4 Δεκεμβρίου οι εκδόσεις Μικρή Άρκτος και ο Ιανός παρουσίασαν τη νέα δισκογραφική δουλειά του Γιώργου Ανδρέου με τίτλο «Ζωή μου μην αργείς» με τη Ρίτα Αντωνοπούλου στη φωνή. Ο δίσκος περιλαμβάνει τραγούδια με πολιτικοκοινωνικό περιεχόμενο αλλά και προσωπικές καταστάσεις οι οποίες συνυπάρχουν με την μεταμοντέρνα αστικοποιημένη εποχή μας.
Ο Γιώργος Ανδρέου μετά την 8χρονη απουσία του επιστρέφει δισκογραφικά με την κυκλοφορία ενός βιβλίου-cd στο οποίο υπογράφει ο ίδιος τους στίχους και τη μουσική. Γράφει χαρακτηριστικά: «Τα τραγούδια της μουσικής μου εργασίας «ΖΩΗ ΜΟΥ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ» (επιδίωξα) να έχουν ως ενιαίο θεματικό άξονα τις περιπέτειες μιας νέας γυναίκας στη μεγάλη πόλη, στο σημερινό μεταμοντέρνο αστικό τοπίο. Η Ρίτα Αντωνοπούλου ενσαρκώνει αποκαλυπτικά τη γυναίκα αυτή, μπαινοβγαίνοντας αποφασιστικά στα πάθη, τα λάθη, τους καημούς και τους θυμούς που η ηρωίδα βιώνει, ενώ παραμένει η συναρπαστική ερμηνεύτρια, το ακριβό ηχείο της μέσα μου φωνής, που προσωποποιεί όσα με λόγια και εικόνες ποθώ και επιχειρώ να αφηγηθώ. Την ευχαριστώ για την προσήλωση και την ακρίβεια. Ιδίως για την εμπιστοσύνη».
Στην έκδοση αυτή, που κυκλοφορεί σε βιβλίο-cd, η Ηώ Αγγελή έχει αναλάβει το εικαστικό κομμάτι με τις δημιουργίες της, ενώ φωνητικά συμμετέχουν, επίσης, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Πάνος Κατσιμίχας, ο Μίλτος Πασχαλίδης και η Ελένη Τσαλιγοπούλου.
Το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, «Ζωή μου μην αργείς», είναι αφιερωμένο στον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Στο κομμάτι που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω, «Το μόνο που σου ζήτησα», ο συνθέτης και στιχουργός του «δανείζεται» μερικούς στίχους από το ποίημα του Γ. Σεφέρη «Φυγή» τους οποίους απαγγέλει η Ρίτα Αντωνοπούλου σε μία συνολικά εξαιρετική ερμηνεία του τραγουδιού!
Ακούστε το!

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

four × four =

Ads