• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Οι Planet of Zeus μιλούν αποκλειστικά για το Μικρόφωνο!

Λίγες μέρες πριν το μεγάλο τους live το Σάββατο στην Ιερά Οδό o Μπάμπης (φωνή-κιθάρα) και ο Στέλιος (κιθάρα) από τους Planet of Zeus μίλησαν στο mikrofwno.gr
για το “Vigilante”, την περιοδεία τους, έδωσαν πληροφορίες για τα επερχόμενά τους σχέδια και πολλα αλλα..:

Προετοιμασία για το μεγάλο live του Σαββάτου λοιπόν, μαζί με τους Wish Upon a Star και τους Tuber, πως κυλούν η μέρες;

Σ: Στην πραγματικότητα σήμερα ήταν η τελευταία πρόβα μας (σ.σ. Τέταρτη βράδυ), όλα βαίνουν  καλώς, τα πάντα είναι έτοιμα, πιστεύουμε πως και τα παιδιά από τους Wish Upon a Star και τους Tuber είναι καλά προετοιμασμένα, όποτε δεν μένει κάτι άλλο από το να περάσουν οι μέρες .

Ποσό καιρό προετοιμάζεστε για το Σάββατο;

ΜΠ: Ουσιαστικά όχι και τόσο πολύ καθώς βρισκόμαστε συνεχώς σε tour και συναυλίες, όποτε τώρα αυτό το διάστημα κάναμε κάποιες πρόβες για το live για να σταντάρουμε κάποια πράγματα που θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά, αλλά έτσι και αλλιώς πρόβες πάντα γίνονται δυο με τρεις φορές την εβδομάδα.

Πράγματα που θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά; Να περιμένουμε κάποια έκπληξη το Σάββατο; Κάποια διασκευή ίσως;

MΠ: Αυτό μπορούμε να το δούμε εκείνη την ώρα (γέλια!). Μπορεί και να υπάρχει. Πάντα μπορεί και να υπάρχει.

Wish Upon a Star και Tuber; Πως έγινε η επιλογή των σχημάτων που θα ανοίξουν την βραδιά;

ΜΠ: Εμείς πάντα στα live μας έχουμε μπάντες  από διαφορετικά μουσικά ιδιώματα, δεν ψάχνουμε συνεχώς κάτι που θα είναι κοντά σε εμάς, όπως πέρυσι ήταν  Whereswilder πριν τρία χρόνια ήταν οι Despite Everything. Στην ουσία τα support για εμάς είναι μια μουσική πρόταση, αρέσουν στην μπάντα, ακούγονται καλά στα αυτιά μας, και τα προτείνουμε στον κόσμο που έχει έρθει να μας δει. Αυτό είναι και μια καλή ευκαιρία και για την μπάντα για να παίξει σε μεγαλύτερο κοινό αλλά και για τον κόσμο που θα δει κάτι διαφορετικό. Αυτά όσον αφορά τους Tuber.

Με τους Wish Upon A Star είμαστε φίλοι εδώ και περίπου δέκα χρόνια, και επειδή  το live έχει  και έναν εορταστικό χαρακτήρα καθώς  συμπληρώνονται δεκαπέντε χρόνια ύπαρξης των Planet of Zeus, καλέσαμε μια μπάντα που είναι και καλοί μας φίλοι και είχαμε και αρκετά χρόνια να παίξουμε μαζί.

Θα είναι ο μεγαλύτερος χώρος που θα έχετε παίξει νομίζω; Σας αγχώνει κάτι;

ΜΠ: Θα είναι ο μεγαλύτερος χώρος σε δικό μας live, ναι. Είχαμε παίξει το ’13 με τους Clutch ακριβώς απέναντι που ο χώρος είναι κάπως μεγαλύτερος.

Τώρα για το άγχος. Όχι δεν μας αγχώνει κάτι, διότι η γκάμα του ακροατηρίου είναι μεγάλη. Βεβαία από την άλλη έχουμε παίξει και σε live στο εξωτερικό με λίγο κόσμο, ή με παρά πολύ κόσμο αντίστοιχα, οπότε είμαστε εξοικειωμένοι με όλα, θα ανέβουμε πάνω στην σκηνή και θα κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλυτέρα είτε έχει δέκα άτομα είτε τρεις χιλιάδες.

Είστε συνεχώς στον δρόμο όχι μόνο εντός αλλά και εκτός συνόρων. Παίξατε στο Lords of the Riff τον χειμώνα, θα παίξετε και στο Bloodstock Festival το καλοκαίρι, αλλά και σε πολλά αλλά μέρη. Γενικά δεν κάθεστε!

Σ: Δεν γίνετε και αλλιώς, εάν το ξεκινήσεις, πάει κόλλησες , είναι κάτι σαν μικρόβιο.

Το κάνεις και το ξανακάνεις. Είναι κάτι που το θέλουμε, το ζητάμε.

ΜΠ: Ναι βεβαία. Και όσο μπορούμε το τρέχουμε και το έξω. Κάναμε μια μεγάλη περιοδεία δυο μήνες σε όλη την Ευρώπη,

πήγαμε στην Αγγλία για δεκαπέντε μέρες. Γενικά στην Ελλάδα οι σταθμοί είναι κάπως περιορισμένοι με δέκα – δεκαπέντε αστικά κέντρα, μετά οι επιλογές εξαντλούνται, δεν μπορείς να πηγαίνεις στα ίδια και τα ίδια, όποτε θα πρέπει να παίξουμε και έξω, και για την βιωσιμότητα της μπάντας αλλά και για να μην μένουμε ανενεργοί.

Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από το εξωτερικό; Υπάρχει ανταπόκριση από το κοινό;

Σ: Η ανταπόκριση από τον κόσμο έξω σε γενικές γραμμές είναι καλή, ορισμένες φορές μάλιστα αγγίζει τα όρια της ψυχασθένειας, και κάποιες άλλες φορές, είναι κάπως περίεργα και αναρωτιόμαστε αν περνούν καλά μαζί μας. Στο τέλος όμως αντιλαμβανόμαστε ότι το διασκέδασαν και πέρασαν καλά, απλά κάθε κοινό έχει και τον δικό του τρόπο και τις δικές του αντιδράσεις. Για παράδειγμα στο τελευταίο μας tour  οι Βαλκάνιοι τρομεροί.

ΜΠ: Ναι βέβαια, υπάρχουν διάφορες. Και όπως καταλαβαίνεις άλλο κοινό οι Ισπανοί, άλλο οι Πολωνοί και άλλο οι Σέρβοι. Δεν μπορούν όλοι να είναι το ίδιο. Άλλες κουλτούρες. Υπάρχουν βέβαια και οι εκπλήξεις, για παράδειγμα στην Ελβετία και στην Αυστρία που περιμένεις να είναι λίγο παγωμένοι, ήταν πολύ θερμοί.

Σ: Αυτός είναι επιπλέον ένας λόγος που δεν καθόμαστε και βρισκόμαστε συνεχώς σε tour και συναυλίες, γιατί είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μεγαλώσει το κοινό μας, με συνεχόμενα live, όπως εξάλλου έχει γίνει και εδώ στην Ελλάδα.

Υπήρχαν ευτράπελα; κάποια “τραβηγμένα”  σκηνικά; Καθώς πριν έγινε λόγος για ψυχασθένεια .

ΜΠ: Παίζαμε σε έναν χώρο στην Πολωνία, ο οποίος βρισκόταν σε όροφο. Εκεί λοιπόν μπροστά στο stage υπήρχαν κάποια τραπέζια που ο ιδιοκτήτης μας είπε να μην τα μετακινήσουμε καθώς άλλαζε η στατικότητα του ορόφου και κάλλιστα θα μπορούσαμε να βρεθούμε απο κάτω. Το κοινό ήταν το ακριβώς αντίθετο από αυτό που θα έπρεπε, χοροπηδούσαν συνεχώς έκαναν stage divings και εμείς παρακαλούσαμε μην ανοίξει η γη και μας καταπιεί. (γέλια!)

Υπάρχει κάποιο κοινό στο εξωτερικό το οποίο θυμίζει Ελλάδα; (εδώ ο Στέλιος και ο Μπάμπης απαντούσαν σχεδόν ταυτόχρονα, οπότε..)

Planet: Οι Σέρβοι ήταν πολύ καλοί, οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι και οι Πολωνοί, και εμπράκτως οι Ισπανοί, στους οποίους υπήρχαν παρέες ατόμων που έκαναν πολλά χιλιόμετρα απλά και μόνο για να μας δουν καθώς δεν παίζαμε πουθενά αλλού κοντά στην πόλη τους, το οποίο ήταν συγκινητικό.

Ας περάσουμε και στο Vigilante. Γιατί αποφασίσατε να ηχογραφήσετε live αυτήν τη φορά ;

ΜΠ: Όταν παίζεις live είσαι μαζί με τους άλλους στον ίδιο χώρο, οπότε και μόνο που κοιτάζεις το άλλον στα μάτια δίνει μια άλλη ψυχή στον δίσκο, δίνει φυσικότητα, αμεσότητα, μια live αίσθηση. Μάλιστα ηχογραφήσαμε και χωρίς μετρονόμο που σημαίνει πως τα κομμάτια τα τρέχαμε και τα παίζαμε όπως θέλαμε και νιώθαμε εκείνη την στιγμή, όποτε βγαίνει μια πιο “liveιστικη” ατμόσφαιρα που πιστεύουμε πως ταιριάζει και στον ήχο μας πιο πολύ. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως θα γράφουμε μόνο έτσι.

Σ: Έτσι νιώσαμε. Σε αυτό  το σημείο θέλαμε να βγάλουμε αυτό το album, να αποτυπώσουμε λίγο πιο live τα κομμάτια.

ΜΠ: Το “Vigilante” πάντως είναι μια επιτυχημένη μίξη στοιχείων από τους 2 πρώτους μας δίσκους και το αποτέλεσμα νομίζω είναι παρά πολύ καλό.

Έπαιξε ρόλο η άποψη πως στα live είστε ακόμα καλύτεροι απ’οτι στο στούντιο;

Σ: Ναι, υπάρχει και αυτή η άποψη (γέλια!)

Ναι, και για αυτόν το λόγο. Σκεφτήκαμε πως για να το λένε θα ισχύει οπότε το  αφήσαμε να γίνει έτσι. Και νομίζω πως το πετυχαμε καθώς τα κομμάτια όπως ακούγονται στον δίσκο, πάνω-κάτω έτσι είναι και στο live.

Είστε ικανοποιημένοι από το πως πήγε το “Vigilante”;

Σ: Ναι, εγώ είμαι πολύ ικανοποιημένος. Εσύ Μπάμπη είσαι;

ΜΠ: Ναι βέβαια είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από το πως πήγε ο δίσκος. Το αποτέλεσμα μας αρέσει παρά πολύ. Είναι ένας δίσκος που όπως είπαμε και πριν έχει ψυχή και “μυρίζει” ότι έχει γραφτεί απο ανθρώπους και όχι απο υπολογιστές. Επίσης είναι και ο δίσκος που έχουμε προωθήσει περισσότερο, κάναμε την μεγαλύτερη ελληνική και ευρωπαϊκή περιοδεία και πλέον το “Vigilante” κοντεύει να γίνει μια πολύ γλυκιά ανάμνηση, πάμε για τα επόμενα.

Το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την δισκογραφική του ντράμερ σας του Σεραφείμ. Πείτε μας δυο λόγια για αυτήν την απόφαση.

Σ: Υπήρχε σαν σκέψη. Δεν είμαστε ενάντια της άποψης πως δεν πρεπει να πας σε μια εταιρία με ενα καλό deal. Απλά πλέον δεν υπάρχει και τόσο αυτό το όνειρο της δισκογραφικής. Αυτό γινόταν παλιότερα που η δισκογραφία είχε το μονοπώλιο και για να ακούσεις έναν δίσκο έπρεπε να τον αγοράσεις, τώρα με το  internet αυτό έχει αλλάξει, μπορείς να προωθήσεις την δουλειά σου μόνος σου, να κλείσεις tour μόνος σου. Έτσι αποφασίσαμε να το κάνουμε.  Θεωρήσαμε πως  δεν είχαμε να κερδίσουμε κάτι τώρα από μια δισκογραφική, χωρίς να είμαστε εναντίον τους και κατά αυτής της άποψης.

Θα υπάρξει κάποια live κυκλοφορία;

( εδώ ο ένας “συμπληρώνει” το άλλον οπότε παλι…)

Planet: Μας αρέσει παρά πολύ το live και θεωρούμε πως κάποια στιγμή θα γίνει μια live κυκλοφορία χωρίς να ξέρουμε το πότε. Ίσως βγάλουμε άλλον ένα δίσκο και μετά, για να έχουμε και περισσότερο υλικό να δείξουμε.

ΜΠ: Επίσης μετά το 2000 πιστεύω πως υπάρχει και μια απαξίωση του live δίσκου, δηλαδή έχει χάσει λίγο την αίγλη του. Θυμάμαι live κυκλοφορίες των 80’s και 90’s πραγματικά διαμάντια. Έτσι λοιπόν όταν θα γίνει, θέλουμε να είναι με τον πιο σωστό τρόπο και αυτή η κυκλοφορία να είναι μια περίληψη όλης της ιστορίας των Planet of Zeus.

Ποιά είναι τα σχέδιά σας μετά το live του Σαββάτου;

Σ: Μετά το live του Σαββάτου έχουμε αφενός την εμφάνισή στην Θεσσαλονίκη σε ένα festival με διάφορα ονόματα, αφετέρου έχουμε και κάποια live στο εξωτερικό μέσα στο καλοκαίρι. Πιστεύουμε πως μέσα στον φθινόπωρο θα αφοσιωθούμε  με τον νέο δίσκο και τις καινούργιες μας ιδέες.

Ο νέος σας δίσκος θα κυκλοφορήσει επίσης από την ihaveadrum records;

Σ: Ποτέ δεν ξέρεις. Σίγουρα εάν χρειαστεί θα γίνει.

Με αφορμή το άνοιγμά σας στους Clutch πριν 2 χρόνια, πως νιώσετε όταν σας ήρθε η πρόταση; έχετε επηρεαστεί από την μουσική τους;

Σ: Νιώσαμε υπέροχα από ο καθένας νομίζω. Το θέλαμε και ήρθε σε μια πολύ καλή στιγμή για εμάς διότι ήρθε λίγο μετά την πρώτη έκρηξη γύρω από την μουσική μας και τις συναυλίες μας. Σίγουρα ήταν ένα support που μας άγχωνε αλλά ακόμα και εκεί υπήρχαν άτομα που μας φώναζαν πως “ήρθαμε για ‘σας”. Εκεί ήμασταν πια σίγουροι πως το αξίζαμε. Όσο για την επιρροή, σίγουρα μας αρέσει η μουσική τους αλλά εαν μας έχουν επηρεάσει κάπου είναι στον τρόπο τον οποίο έχουν προσεγγίσει τον χώρο σε όλους τους τομείς. Έκαναν αυτό που τους άρεσε, έβγαζαν δίσκους, βρισκόντουσαν σε tour, και μια μετά έγινε και το ” μπαμ”.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείτε μια γενικότερη έξαρση της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ποιοι κατά την γνώμη σας είναι οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτήν την έξαρση; Έχετε ξεχωρίσει κάποια ονόματα;

Σ: Ένας από τους πολλούς λόγους είναι πως αυτές οι νέες μπάντες πήραν παράδειγμα, όπως εμείς από τους προηγούμενους και ούτω καθεξής, και είδαν πως μπορούν και να τα καταφέρουν. Υπάρχει μια στροφή του κόσμου στα εναλλακτικά ειδή μουσικής γιατί ίσως να βαρέθηκε να ακούει τα ίδια και τα ίδια, βοηθά βέβαια και το ιντερνετ και φυσικά η τύχη. Όλες αυτές η μπάντες που έχουν βγει στο προσκήνιο έχουν έρθει σε επαφή με νεότερο κόσμο που οδηγά σιγά σιγά στην δημιουργία ενός πυρήνα, έτσι χτίζονται τα fanbase, καθώς τα ακούσματα που έχεις από μικρός θα σε ακλουθούν συνέχεια. Είναι κάτι σαν την Ιον αμυγδάλου της μουσικής. Πρώτη αγάπη και παντοτινή. (γέλια!)

ΜΠ: Σίγουρα έχει παίξει τον ρολό της και η οικονομική κρίση, γιατί ο άλλος σκέπτεται, «αφού κάθομαι που κάθομαι , γιατί δεν παίζω μουσική, ίσως να πετύχει»

(όσων αφορά το σκέλος της ερώτησης για το ποιά ονόματα έχουν ξεχωρίσει ακούστηκαν πολλά ονόματα όπως : οι Stonebringer, οι Whereswilder, οι Chronosphere, οι Aenaon και πολλά ονόματα ακόμη)

Σ: Σ’αυτήν την ερώτηση πριν 15 χρόνια κάποιος μπορεί να μην ήξερε τι να απαντήσει ενώ τώρα θα αρχίσουμε σήμερα και θα τελειώσουμε αύριο.

Ευχαριστούμε παρά πολύ παιδιά για τον χρόνο σας. Μπορείτε να κλειστείτε όπως εσείς θέλετε αυτήν τη συνέντευξη.

Σ: Και εμείς ευχαριστούμε και προσκαλούμε τον καθένα από σας εκεί έξω, όπου πιο κοντά σας θα παίζουν οι Planet of Zeus στο μέλλον, να έρθετε και να περάσετε ωραία μαζί μας.

Ευχαριστούμε παρά πολύ!

Συνέντευξη / Επιμέλεια: Βασίλης Λύταρς
Φωτογραφίες: Μαριάνθη Ευθυμίου

Facebook: https://www.facebook.com/planetofzeus?fref=ts

 

Tags:

 • Χα! Να'μαι και 'γω! "Και ποιός είσαι εσύ;" Θα με ρωτήσεις. Βασίλης, θα σου απαντήσω. Γεννήθηκα στην Ιτέα Φωκίδος τον Μάιο του 1995. "Και τι σχέση εχεις εσύ με την μουσική;" Σχέση ζωής. Λοιπόν..κάπου στην εφηβεία μου άρχισα να ψάχνω για την ροκ, και κάπως έτσι ξεκίνησε η σχέση μας. Από τότε δεν έχω σταματήσει να ψάχνω, να ενημερώνομε και να πηγαίνω σε live, μικρά και μεγάλα. Την σεζόν 2013-14 σπούδασα ηχοληψία και απο τον Απρίλιο του 2015 ανήκω στην συντακτική ομάδα του mikrofwno.gr "Αυτά; Κάτι άλλο για 'σένα;" Τρελενομαι για τα ταξίδια και τις συναυλίες. Ααα, και τις μπύρες. Ίσως δεν έπρεπε να το πω αυτό. Να περναω χρόνο με τους φιλους μου πίνοντας μπύρες εννοούσα. "Αστο δεν το έδωσες..!"

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

19 − 1 =

Ads