The Tuxedo Conspiracy: «Το κάνουμε επειδή μας αρέσει, δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε από την μουσική μας.»

Μεσημέρι Κυριακής στην Αθήνα, και εμείς κατευθυνόμαστε προς το κέντρο της πόλης, για μια συζήτηση με τους “The Tuxedo Conspiracy”. Σε ένα γραφικό καφενείο λοιπόν στο Μεταξουργείο συναντήσαμε τους… Φώτη (Κιθάρα – φωνή), Φοίβο (Μπάσο – φωνή), Φοίβο (τύμπανα), Θανάση (Πλήκτρα) και Αλέκο (Τρομπέτα). Στο συγκρότημα παίζουν ακόμη και οι… Γιάννης (Σαξόφωνο) και Κώστας (Τρομπόνι) οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν.

Ακολούθησαν τα εξής:

Πότε ιδρύθηκαν οι The Tuxedo Conspiracy; Τι μουσική παίζετε;

T.T.C: Οι The Tuxedo Conspiracy ιδρύθηκαν το 2007, αλλά πήραμε την τελική μας μόρφη και δομή το 2011. Είμαστε 7 άτομα και ορισμένες φορές παίζει και ένα τρομπόνι. Οι μουσική που παίζουμε είναι κυρίως ska, swing, reggae αλλά γενικά δεν περιοριζόμαστε σε είδη.

Ποιες είναι οι επιρροές σας; Τα ακούσματα σας;

T.T.C: Εεε.. Tuxedo Conspiracy (γέλια!). Κοιτά σοβαρά τώρα, Sublime, Cherry Poppin’ Daddies, Squirrel Nut Zippers, ακούμε πολύ reggae, και τώρα τελευταία βάζουμε και αρκετά dub στοιχεία στις συνθέσεις μας.

Ποιος εμπνεύστηκε το όνομα; Κρύβεται κάποια ιστορία πίσω από το “The Tuxedo Conspiracy”;

T.T.C: Το όνομα μας το εμπνεύστηκε ο Αλέκος, όχι, δεν υπάρχει κάποια ιστορία σχετική με το όνομα, απλά εκείνη την περίοδο ακουγόταν cool. Πρόσφατα, είχε τεθεί το θέμα μήπως το αλλάζαμε, αλλά δεν το κάναμε, θα ήταν κρίμα, έτσι μας έμαθε ο κόσμος.

Έχετε live εμφανίσεις αυτό το διάστημα;

T.T.C: Δεν υπάρχει κάτι κλεισμένο ακόμη, αλλά προσπαθούμε να κανονίσουμε κάτι προς τα τέλη Μαΐου.

Δουλεύετε πάνω σε κάτι δικό σας αυτόν τον καιρό; Θα υπάρξει κάποια κυκλοφορία;

T.T.C: Η αλήθεια είναι πως αυτήν την περίοδο δουλεύουμε πάνω σε δικά μας κομμάτια μετά από καιρό, και στα επόμενα live μας θα υπάρχουν κάποια καινούργια κομμάτια. Όσων αφορά την κυκλοφορία, το πλάνο μας είναι να μπούμε στο studio το φθινόπωρο και από ‘κει και έπειτα θα το δούμε.

Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος τρόπος, κάποια μεθοδολογία, στην σύνθεση νέων κομματιών;

T.T.C: Κοίτα, συνήθως θα φέρουν ιδέες ο Φοίβος (μπάσο-φωνή) και ο Φώτης (κιθάρα-φωνή), στην συνέχεια θα βρεθούμε όλοι μαζί και θα προσπαθήσουμε να βγάλουμε μια κύρια δομή, έτσι μπαίνουμε στο studio όπου και εκεί θα αλλάξει κάτι αλλά πλέον θα έχουμε καταλήξει στην τελική μορφή του κομματιού.

Όταν μπείτε στο studio πώς θα προτιμήσετε να κάνετε την ηχογράφηση; Θα παίξετε live ή θα μπείτε ένας -ένας ξεχωριστά;

T.T.C: Μάλλον θα προτιμήσουμε το μοτίβο που χρησιμοποιήσαμε και την τελευταία φορά , δηλαδή ντραμς-κιθάρα-μπάσο ταυτόχρονα, και μετά από πάνω τους γράφονται πνευστά-πλήκτρα και φωνές.

Πόσο δύσκολο είναι το να παίζεις μουσική στην Ελλάδα στις μέρες μας;

T.T.C: Δεν είναι και τόσο δύσκολο όταν δεν το ακολουθείς επαγγελματικά, δηλαδή όταν το κανείς μόνο και μόνο επειδή σου αρέσει. Όσο όμως περνούν τα χρόνια η μπάντα μεγαλώνει και μαζί με αυτή και οι απαιτήσεις της. Για να προχωρήσει, κατα την γνώμη μας, μια μπάντα με αγγλικό στίχο, θα πρέπει να κάνει περιοδείες στο εξωτερικό, κάτι που δεν νομίζουμε να επιδιώξουμε. Το κάνουμε επειδή μας αρέσει, δεν σκοπεύουμε να ζήσουμε από την μουσική μας. Στο κάτω – κάτω είμαστε και 7 άτομα, δεν θα μπορούσαμε να ζήσουμε από την μπάντα τόσα άτομα, μόνο οι Slipknot το έκαναν. (γέλια!)

Υπάρχει αποδοχή από τον κόσμο; Τι μηνύματα παίρνετε;

T.T.C: Γενικά, υπάρχει απήχηση στον κόσμο, καθώς ο,τι ανεβαίνει στο διαδίκτυο, παίρνει θετικά σχόλια και ακούγεται.
Μάλιστα, ακόμα και αυτή την περίοδο που δεν κάνουμε live, έχει τύχει να βρεθούμε με άτομα και να μας πουν ότι μας έχουν δει live και τους αρέσαμε ή ότι άκουσαν το τάδε κομμάτι ή την τάδε διασκευή.

Υπάρχει κάποιος που στο λάθος ή σε κάποια δύσκολη απόφαση θα βγει μπροστά και θα το πάρει πάνω του;

T.T.C: Λειτουργούμε ως σύνολο, όλοι είμαστε το ίδιο. Για παράδειγμα εάν γίνει κάποιο λάθος σε live θα προσπαθήσουμε να το καλύψουμε όλοι, και να προχωρήσουμε. Όμως όσων αφορά την οργάνωση, ο Φοίβος (μπάσο-φωνή) και ο Φώτης (κιθάρα-φωνή) είναι αυτοί που το τρέχουν περισσότερο, και οι υπόλοιποι ακολουθούμε.

Ποιοί είναι οι στόχοι των The Tuxedo Conspiracy για τα επόμενα χρόνια;

T.T.C: Κυριότερος στόχος για την μπάντα είναι η εξέλιξή της, δηλαδή να παίζουμε καλύτερα, να συνεχίσουμε να γράφουμε κομμάτια με δικά μας στοιχεία και να κάνουμε lives. Το μόνο σίγουρο είναι πως όλοι θέλουμε να μείνει κάτι πίσω, για παράδειγμα μια επίσημη κυκλοφορία.

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Καλή συνέχεια και καλή σας επιτυχία.

T.T.C: Εμείς ευχαριστούμε, και σε σένα καλή συνέχεια.

 

Facebook: The Tuxedo Conspiracy

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

one × 3 =

Ads