• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Τέρμα η μουσική για την Kesha;

Η δικαστική μάχη ανάμεσα στην Kesha (παλαιότερα γνωστή ως Κε$ha) και τον μουσικό παραγωγό Dr. Luke καλά κρατεί εδώ και πάνω από ένα χρόνο τώρα, καθώς η Kesha πρώτη κατέθεσε μήνυση ενάντια στον πρώην της συνεργάτη, ο οποίος ανταπόδωσε καταθέτοντας και ο ίδιος μήνυση εναντίον της.

Πριν μερικές μέρες όμως η Kesha κατέθεσε νέα δικαστικά χαρτιά, αιτούμενη στον δικαστή να της επιτραπεί να επιστρέψει στη δουλειά της και να μπορέσει να ηχογραφήσει με άλλους συνεργάτες, πέραν του Dr. Luke. Η δημοφιλής τραγουδίστρια είναι ακόμα δέσμια του συμβολαίου της με την Sony Music – για το οποίο βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη – και η εταιρεία δεν της επιτρέπει να δουλέψει με άλλους παραγωγούς, όσο αυτή εκκρεμεί.

Σύμφωνα με πηγές η Kesha δήλωσε πως η καριέρα της θα “τελειώσει οριστικά” εκτός και αν μπορέσει να γράψει νέα τραγούδια τώρα, χωρίς την συμβολή του Dr. Luke. Και πράγματι, δεν έχουμε ακούσει πολλά από την 28χρονη, από την κυκλοφορία του “Timber“, το οποίο στην πραγματικότητα ήταν τραγούδι του Pitbull, στο οποίο απλά συμμετείχε. Η νεαρή τραγουδίστρια έχει να κυκλοφορήσει κάτι καινούριο από όταν ολοκλήρωσε τον πιο πρόσφατο δίσκο της “Warrior” το 2012.

Ο Dr. Luke μπλέχτηκε σε αυτή την δικαστική διαμάχη από τον Οκτώβριο του 2014, καθώς τότε η Kesha κατέθεσε μήνυση εναντίον του, ισχυριζόμενη ότι την είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά, βιάσει και κακοποιήσει κατά τη διάρκεια της 10-χρονης συνεργασίας τους. Εκτός από αυτά, η μήνυση περιλαμβάνει επίσης αρκετούς άσχημους ισχυρισμούς, όπως ότι ο Luke αναφερόταν στην Kesha ως “χοντρό παλιοψυγείο” και πως συνεχόμενα την παρενοχλούσε για το βάρος της. Λίγες μέρες αργότερα ο ίδιος κατέθεσε μήνυση για παραβίαση συμβολαίου και συκοφαντική δυσφήμιση.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ένας δικαστής ζήτησε η υπόθεση της Kesha για σεξουαλική παρενόχληση ενάντια στον Dr. Luke να προχωρήσει, πρωτού οι ισχυρισμοί του για συκοφαντική δυσφήμιση να ληφθούν υπόψιν. Λίγους μήνες αργότερα όμως, ένας άλλος δικαστής αναίρεσε αυτή την απόφαση και έθεσε σε παύση την υπόθεσή της.

Οι δικηγόροι της Kesha έγραψαν στην πιο πρόσφατη κατάθεσή τους: “Η Kesha αντιμετωπίζει αυτή την στιγμή μια αβυσσαλέα απόφαση: να δουλέψει με τον υποτιθέμενο υβριστή της ή να περιμένει άπραγη και παθητικά, καθώς η καριέρα της της ξεγλιστρά μέσα από τα χέρια. Το παράθυρο της ευκαιρίας για την Kesha είναι σχεδόν κλειστό. Δεν έχει ηχογραφήσει, κάνει περιοδεία ή προωθήσει προϊόντα για σχεδόν ένα χρόνο – μια αιωνιότητα για τη βιομηχανία. Εάν δεν επιτραπεί στην Kesha άμεσα να ξεκινήσει να συνεργάζεται πάλι με μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία, το παράθυρό της θα κλείσει για πάντα.

Το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης στη μουσική βιομηχανία, και όχι μόνο, αποτελεί πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς όλο και περισσότερες διασημότητες, όπως η Lady Gaga, η ηθοποιός Ashley Judd κ.ά. αποκαλύπτουν πως έχουν κακοποιηθεί στη ζωή τους, σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν γυναίκες, αλλά και άντρες, ανά τον κόσμο, οι οποίοι βιώνουν καθημερινά παρόμοιες καταστάσεις.

Tags:

 • Γεννήθηκα στον Πύργο Ηλείας και ζω στην Αθήνα. Είμαι απόφοιτος του τμήματος Γερμανικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Από μικρή ηλικία η μουσική και ο αθλητισμός αποτέλεσαν το καταφύγιό μου στις ευχάριστες και στις δύσκολες στιγμές μου, γι'αυτό και πάντα τα ακολουθώ με πάθος. Αγαπώ τα ζώα, τις τέχνες και τους ανθρώπους που χαμογελούν.

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

eight + sixteen =

Ads