ASKTONDJ: JC

Ο JC (κατά κόσμον Δημήτρης Χατζηγεωργίου) μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Η αγάπη του για τη μουσική έγινε εμφανής από πολύ μικρή ηλικία και με τον καιρό αποφάσισε να κάνει το πάθος του επάγγελμα. Σήμερα κατέχει τον τίτλο του resident DJ σε κάποια από τα καλύτερα clubs της Θεσσαλονίκης – και όχι μόνο. Εμείς τον προσεγγίσαμε και μας έλυσε 8 απορίες για τη στήλη «ASKTONDJ».

1) Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα; Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική, το είδος της μουσικής σου και τα χαρακτηριστικά της, τον λόγο/αφορμή που σε ώθησε να ακολουθήσεις τον δρόμο του dj και τα πρώτα σου βήματα μέχρι να φτάσεις εδώ;
Με τη μουσική ασχολούμαι σχεδόν από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Πρέπει να ήμουν 6 χρονών όταν έψαχνα στη δισκοθήκη του θείου μου για ήχους που να μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Λίγα χρόνια μετά γνώρισα το Hip Hop! Τότε ήταν που ξεκίνησα να μαζεύω κασσέτες και CD’s κυρίως αυτού του είδους αλλά και άλλων ειδών αργότερα όπως House και Techno. Κάποια στιγμή ενώ είχα ήδη αποκτήσει πολλά tracks δοκίμασα να ¨κολλήσω¨ δύο κομμάτια μεταξύ τους χωρίς να σταματήσει η μουσική, εντελώς ερασιτεχνικά. Κάπως έτσι ξεκίνησα, στην ηλικία των 12 χρονών.
Κατά βάση είμαι Hip Hop DJ αλλά μου αρέσει να πειραματίζομαι και με άλλα είδη μουσικής. Πολλές φορές αυτό νιώθω ότι με ανανεώνει καθώς επίσης πιστεύω ότι για να είσαι ολοκληρώμενος πρέπει οι γνώσεις σου να μην εστιάζονται μόνο σε ένα είδος.
Έτσι ξεκίνησα στην Καλαμάτα να ασχολούμαι πιο εντατικά με την μουσική. Στην εφηβεία αγόρασα για πρώτη φορά επαγγελματικό εξοπλισμό και επικεντρώθηκα στις τεχνικές του mixing, του scratching και οτιδήποτε είχε να κάνει με το αντικείμενο γενικότερα. Τα πρώτα μου επαγγελματικά βήματα τα έκανα αρκετά χρόνια αργότερα στη Θεσσαλονίκη.
2) Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας κατά την άποψη σου για έναν φιλόδοξο dj / παραγωγό έκτος από το ταλέντο;
Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό εφόδιο που χρειάζεσαι, όχι μόνο ως DJ αλλά γενικά σε οποιοδήποτε αντικείμενο και αν ασχολείσαι, είναι η θέληση, το μεράκι. Αν το θέλεις πραγματικά θα αφιερώσεις χρόνο, θα μελετήσεις, θα εξελιχθείς και θα κάνεις οτιδηποτε άλλο χρειάζεται. Χωρίς θέληση μένεις στάσιμος.
3) Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη στιγμή σου ως DJ;
Πολλές ωραίες στιγμές έχω αποτυπώσει μέσα μου, αλλα νομίζω ότι τη στιγμή που δεν θα ξεχάσω ποτέ είναι όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιάσω τη μουσική μου και τις ικανότητες μου στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά. Ήταν το 2012 στο THINK RnB του CLUBVOGUE.
4) Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;
Προτεραιότητα μου αυτή τη στιγμή είναι η δουλειά μου και το να εξελίσσομαι συνέχεια σε αυτό που κάνω και άμεσος μου στόχος είναι να καταφέρω να δημιουργήσω τους δικούς μου ήχους, τις δικές μου μελωδίες και γιατί όχι τις δικές μου παραγωγές.
5) Πώς εξηγείς το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος (κυρίως νεαρής ηλικίας) θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του DJ;
Ο DJ έχει κάποια χαρακτηριστικά που είναι αρκετά ελκυστικά στους νέους. Το θέμα είναι ότι είναι ένα επάγγελμα για music lovers. Πρέπει η μουσική να είναι βασικό κομμάτι της ζωής σου. Αν δεν ειναι, δεν κάνεις για αυτό το επάγγελμα.
6) Κάτι απρόοπτο που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας;
Κατά καιρούς συμβαίνουν διάφορα. Μια δύσκολη περιπτωση ήταν όταν καποιός άνοιξε τον πυροσβεστήρα μέσα στο Club και ο κόσμος πανικοβλήθηκε γιατί νομίζαν ότι κάπου στο χώρο υπήρχε εστία φωτιάς.
7) Ποια είναι η σχέση σου με άλλους DJS, ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου οι καλύτεροι ;
Πολύ καλη! Έχω φίλους DJs που όταν συναντιόμαστε υπάρχει μια απίστευτη ενέργεια στην ατμόσφαιρα. Ατελείωτα μουσικά sessions, ανταλλαγή απόψεων, γνώσεων και mixing!
Υπάρχουν πολλοί DJs που ακούω από διάφορα είδη μουσικής και ο καθένας τους έχει να σου προσφέρει ξεχωριστά πράγματα, οπότε μου είναι δύσκολο να ονοματίσω συγκεκριμένα.
8) Σε ποιο μαγαζί παίζεις αυτή την περίοδο, και που μπορούμε να σε βρούμε διαδικτυακά;
Αυτή τη στιγμή θα με βρείτε ως resident DJ του J’adore στην Θεσσαλονίκη κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο. Διατηρώ profile στο Facebook, στο Instagram και στο Μixcloud.
Social media
Facebook : facebook.com/jctheofficial
Instagram : JCTHEOFFICIAL
Mixcloud: mixcloud.com/jctheofficial

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

17 + 5 =