Οι Macklemore & Ryan Lewis επιστρέφουν με νέο single και προκαλούν τη Miley Cyrus και την Iggy Azalea

To πολύ επιτυχημένο δίδυμο της hip hop Macklemore and Ryan Lewis μόλις κυκλοφόρησαν –με δωρεάν download- το νέο τους single με τίτλο ‘White Privilege II’. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται στη νέα ολοκληρωμένη τους δουλειά που θα κυκλοφορήσει στις 26 Φεβρουαρίου και ονομάζεται ‘This Unruly Mess I’ve Made’. Το τραγούδι αυτό είναι η συνέχεια του ‘White Privilege’ όπου ο Macklemore σαν σόλο καλλιτέχνης είχε βγάλει το 2005.

Ενώ και οι ίδιοι έχουν κατηγορηθεί ότι έχουν οικειοποιηθεί την μαύρη κουλτούρα , στους στίχους του τραγουδιού βλέπουμε να επιτίθενται στην Miley Cyrus και την Iggy Azalea για τον ίδιο λόγο. Βέβαια οι στίχοι ενός κομματιού δεν είναι πάντα και η άποψη του καλλιτέχνη που τους ερμηνεύει αν και σίγουρα θέλησαν να πουν μια άποψη.

Οι στίχοι μιλάνε για την ένταση μεταξύ των φυλών που υπάρχει αυτό το διάστημα στις Ηνωμένες Πολιτείες –ένα παράδειγμα είναι και η διαμαρτυρία πολλών έγχρωμων ηθοποιών για την Ακαδημία των Όσκαρ καθώς δεν έχουν δοθεί υποψηφιότητες σε μαύρους καλλιτέχνες φέτος-και για διάφορους λευκούς τραγουδιστές που έχουν υιοθετήσει την μαύρη κουλτούρα. Χαρακτηριστικά λένε οι στίχοι ‘Έχεις εκμεταλλευτεί και κλέβεις την μουσική, την στιγμή/η μαγεία , το πάθος, η μόδα με την οποία παίζεις/ η κουλτούρα δεν ήταν ποτέ δική σου για να την κάνεις καλύτερη/ Είσαι η Miley, είσαι ο Elvis είσαι η Iggy Azalea.

To κομμάτι έχει διάρκεια σχεδόν εννιά λεπτά.

H Miley δεν έχει αντιδράσει ακόμη αλλά η Iggy δεν ήταν και πολύ ευχαριστημένη με το όλο θέμα και εξέφρασε μέσω twitter την άποψη της. Παρακάτω μπορείτε να απολαύσετε το τραγούδι.

Enjoy!

Tags:

  • Λέγομαι Σαπουντζή Μαρία ζω και μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη και στο επάγγελμα –κυρίως- αποκαλούμαι Διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων, με προϋπηρεσία αρκετών χρόνων στο επάγγελμα αυτό. Αργότερα όμως ανακάλυψα ότι μου αρέσει να καταπιάνομαι και με άλλα πιο δημιουργικά πράγματα , όπως κατασκευή κοσμημάτων , αξεσουάρ κ.α. Πάντα όπως η μεγάλη μου αγάπη ήταν η μουσική, να ακούω, να παίζω, να διαβάζω γι αυτήν, για μουσικά νέα, charts και ότι άλλο την αφορούσε. Όπως και ότι είχε να κάνει με την καλλιτεχνική επικαιρότητα, ταινίες, βιβλία, έξοδοι, θεατρικά δρώμενα.
    Με μια πολύ μικρή θητεία στην σχολική εφημερίδα , ήξερα ότι μου άρεσε να γράφω για όλα αυτά που με απασχολούσαν και ήθελα να τα εξωτερικεύσω αλλά ποτέ δεν το πήρα πιο σοβαρά. Έχω άπειρα άρθρα και σκέψεις για πολλά θέματα που έγραφα κατά καιρούς αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα να ασχοληθώ περισσότερο και να γράφω όχι μόνο για μένα. Εύχομαι μέσα απ το Μικρόφωνο να καταφέρω αυτό που με ‘έτρωγε’ από μικρή: να μεταφέρω τις σκέψεις και απόψεις μου για ότι αφορά την καλλιτεχνική κοινότητα.

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

four × two =

Ads