The West Wing: Ο σωστός άνθρωπος, στο σωστό μέρος, την σωστή στιγμή

Λίγα λόγια για την σειρά 

Βρισκόμαστε στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, εκεί που είναι το Οβάλ Γραφείο αλλά και τα γραφεία του ανώτατου προεδρικού προσωπικού κατά την διάρκεια της πλασματικής θητείας του Δημοκρατικού Josiah Bartlet (Martin Sheen).
Τα περισσότερα επεισόδια ακολουθούν τον Πρόεδρο και τα στελέχη του στα διάφορα πολιτικά και ειδικά νομοθετικά ζητήματα που καλούνται να επιλύσουν. Η πλοκή μπορεί να κυμαίνεται από μυστικές διαπραγματεύσεις με το Κονγκρέσο μέχρι προσωπικά προβλήματα όπως π.χ το μετα-τραυματικό στρες από το οποίο πάσχει ο Josh Lyman (Bradley Whitford) στην αρχή του δεύτερου κύκλου.
Το καλοστημένα σκηνικά, πιστή αντιγραφή του Λευκού Οίκου, επέτρεψαν στους παραγωγούς της σειράς να εντάξουν στη σειρά τα αγαπημένα πλάνα του δημιουργού της σειράς Aaron Sorkin, με τους ηθοποιούς να μιλούν καθώς περπατούν σε μεγάλους διαδρόμους, τα λεγόμενα «walk ‘n’ talk».
Αυτό εξάλλου ήταν και το σήμα κατατεθέν της σειράς.
Στους δύο τελευταίους κύκλους της σειράς υπήρξε μία μικρή αλλαγή στην αφήγηση, με το επίκεντρο της σειράς να μοιράζεται ανάμεσα στα τεκτενόμενα στην Δυτική Πτέρυγα και την προεκλογική εκστρατεία των εκλογών του 2006.

jed bartlet_oval office_mikrofwno

Με μία πρώτη ανάγνωση η σειρά αυτή ίσως να μοιάζει ακόμα και βαρετή, άλλη μία απόπειρα καταγραφής και παρουσίασης της ζωής πίσω από τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου.
Μόνο που σε αυτή την περίπτωση, η προσπάθεια στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία αφού ο Sorkin εντρυφώντας στις ζωές στελεχών στην Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου κατάφερε να καθηλώσει εκατομμύρια τηλεθεατές ανα τον κόσμο.

Ηξερες οτι:

 • Η σειρά παραλίγο να μην προβληθεί ποτέ καθώς ο Sorkin δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για να ασχοληθεί με την τηλεόραση εκείνη την περίοδο, παρόλαυτα σε μία δήθεν τυχαία συνάντηση με τον παραγωγό του NBC John Wells, του ζητήθηκε να «ρίξει» μία ιδέα για τηλεοπτική σειρά και ο Sorkin αντί να πει πως δεν τον ενδιαφέρει η τηλεόραση, απάντησε «Θα ήθελα να να κάνω μία σειρά για το προσωπικό του Λευκού Οίκου»
 • Ξεκίνησε να προβάλλεται στην Αμερική από το δίκτυο NBC στις 22 Σεπτεμβρίου 1999
 • Είχε συνολικά 154 επεισόδια και ολοκληρώθηκε μετά από 7 σεζόν το 2006
 • Ο ρόλος του προέδρου είχε προταθεί αρχικά στον Sidney Poitier
 • Το μεγαλύτερο «walk ‘n’ talk» της σειράς είχε διάρκεια 3 λεπτών και συμμετείχαν σε αυτό περίπου 500 κομπάρσοι
 • Η σειρά έχει κερδίσει 26 βραβεία Emmy, μένοντας έτσι στην ιστορία ως η πιο πολυβραβευμένη δραματική σειρά 
 • Ο δημιουργός της σειράς Aaron Sorkin εμφανίζεται στο τελευταίο επεισόδιο
 • Η Mrs. Landingham θα μπορούσε να μην είχε σκοτωθεί εάν η ηθοποιός Kathryn Joosten δεν είχε αναφέρει στον Sorkin οτι θα συμμετείχε στον πιλότο άλλης σειράς
 • Κατά τη διάρκεια γυρισμάτων στο Georgetown, κοντά στο σπίτι της Madeleine Albright, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών, βγήκε από το σπίτι της με την ρόμπα για να δει προς τι όλη η αναστάτωση στον δρόμο. Συνομίλησε για λίγο με τον Sorkin λέγοντας του χαρακτηριστικά ότι η σειρά χρειαζόταν περισσότερες καταξιωμένες γυναίκες.
 • Tο τελευταίο επεισόδιο του 1ου κύκλου έχει τον τίτλο «What kind of day has it been». Toν ίδιο τίτλο έχουν τελευταίο επεισόδιο του 3ου κύκλου του «The Newsroom» αλλά και το τελευταίο επεισόδιο του 1ου και μοναδικού κύκλου του «Studio 60», όλες σειρές του Aaron Sorkin.

west_wing_white_house_mikrofwno

Cast

Josiah «Jed» Bartlet (Martin Sheen)
Josh Lyman
(Bradley Whitford)
Sam Seaborn
(Rob Lowe)
Leo Thomas McGarry
(John Spencer)
C.J. Cregg
(Allison Janney)
Charlie Young
(Dulé Hill)
Donna Moss (Janel Moloney)
Toby Ziegler
(Richard Schiff)
Will Baley
(Joshua Malina)
Annabeth Schott
(Kristin Chenoweth)
Mandy Hampton
(Moira Kelly)
Angela Blake
(Michael Hyatt)
Cliff Calley (Mark Feuerstein)
Amy Gardner
(Mary-Louise Parker)

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

ten + 10 =

Ads