• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

ASKTONDJ: Αλέξανδρος Τορνικίδης

“Τη μέρα νοικοκύρης, το βράδυ αμαρτωλός” που λέει και το τραγούδι; Κι όμως γίνεται. Ο Αλέξανδρος Τορνικίδης, το πρωί είναι φοιτητής στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και το βράδυ εκτελεί χρέη DJ σε γνωστά μαγαζιά της Συμπρωτεύουσας. Μιλά στη στήλη “ASKTONDJ” για το πάθος του για τη μουσική, τη φιλοσοφία του επαγγέλματος και μας καλεί να διαλύσουμε όλες τις προκαταλήψεις γύρω από τον πολύπαθο χώρο των decks.

1) Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα; Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική, το είδος της μουσικής σου και τα χαρακτηριστικά της, τον λόγο/αφορμή που σε ώθησε να ακολουθήσεις τον δρόμο του dj και τα πρώτα σου βήματα μέχρι να φτάσεις εδώ;
Καταρχήν, να συστηθώ. Είμαι ο Αλέξανδρος Τορνικίδης, είμαι 20 χρονών και σπουδάζω στο τμήμα Πολιτικών επιστημών στην Κομοτηνή! Η απόφαση να ασχοληθώ με αυτό τον χώρο, προήλθε κυρίως από την αγάπη μου για τη μουσική, αλλά και από το γεγονός ότι “παίζοντας”, εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου. Περίπου στην ηλικία των 15 ετών, ξεκίνησα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά και η πρώτη μου “εμφάνιση” πίσω από τα decks, ήρθε στην ηλικία των 17. Δε μπορώ να πω ότι ειδικεύομαι μόνο σε ένα είδος μουσικής, πλέον, παίζω εξίσου ελληνικά και ξένα.
2) Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας κατά την άποψη σου για έναν φιλόδοξο dj / παραγωγό έκτος από το ταλέντο;
Πέρα από το ταλέντο, που σίγουρα θα παίξει καθοριστικό ρόλο για να ξεχωρίσει κάποιος στο χώρο, μιας και πρόκειται για καλλιτεχνικό επάγγελμα, χρειάζεται όρεξη, δημιουργικότητα, σίγουρα αγάπη για το αντικείμενο και συνεχής ενημέρωση!
3) Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη στιγμή σου ως DJ;
Κάθε καινούριο μαγαζί και κάθε καινούρια συνεργασία είναι σημαντικές στιγμές και εμπειρίες, γιατί μου δίνουν την ευκαιρία να κάνω αυτό που αγαπάω μεταδίδοντάς το και στον κόσμο.
4) Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;
Δεδομένου ότι βρίσκομαι στο ξεκίνημά μου ακόμα, θέτω συνεχώς στόχους με σκοπό να εξελίσσομαι και να γίνομαι όσο καλύτερος μπορώ, πάντα θα υπάρχει κάτι καινούριο να ανακαλύψεις και να μάθεις.
5) Πώς εξηγείς το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος (κυρίως νεαρής ηλικίας) θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του DJ;
Το επάγγελμα του dj ήταν ανέκαθεν ελκυστικό λόγω της φύσης του, επίσης επικρατεί μια λανθασμένη άποψη ότι πρόκειται για κάτι εύκολο και με καλές απολαβές. Ένας επιπρόσθετος παράγοντας είναι και η ανάπτυξη τής τεχνολογίας, που έχει απλοποιήσει αρκετά τη διαδικασία του djing σε σύγκριση με το παρελθόν.
6) Κάτι απρόοπτο που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας;
Είναι πάρα πολλά τα απρόοπτα, αυτό που θυμάμαι πιο έντονα ήταν μια φορά σ’ ένα εν πλω μαγαζί που εργαζόμουν, έπιασε μια ξαφνική δυνατή καταιγίδα και χρειάστηκε η άμεση εκκένωση του καραβιού. Ήταν μια πολύ έντονη εμπειρία.
7) Ποια είναι η σχέση σου με άλλους DJS, ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου οι καλύτεροι ;
Πολύ καλή, αν και ανταγωνιστικό το επάγγελμά μας, έχω πολλούς φίλους dj’s. Είναι εξαιρετικά δύσκολο κατά την γνώμη μου να ξεχωρίσω έναν μόνο γιατί υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι συνάδελφοι στο χώρο, κατά συνέπεια αν αναφέρω ονόματα, σίγουρα θα αδικήσω πολλούς.
8) Σε ποιο μαγαζί παίζεις αυτή την περίοδο, και που μπορούμε να σε βρούμε διαδικτυακά;
Αυτή την περίοδο βρίσκομαι Σάββατο – Κυριακή στο HOME 9-11 και τις Παρασκευές στο DOGS BAR στη Θεσσαλονίκη. Επίσης διαδικτυακά μπορείτε να με βρείτε από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Facebook Alexandros Tornikidis ή κάνοντας like στη σελίδα μου πάλι στο Facebook Dj Alexandros Tornikidis.
Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την πρόσκληση.
Social Media
Facebook: Alexandros Tornikidis
Facebook page: DJ Alexandros Tornikidis

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

12 + one =

Ads