ASKTONDJ: Nikos Venetsanos

Ο Νίκος Βενετσάνος ξεκίνησε την καριέρα του από την παραλιακή Καβάλα και πλέον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των ελληνικών decks. Στην στήλη «ASKTONDJ» κάνει μία αναδρομή στην έως τώρα καριέρα του, τις προκλήσεις, τα ορόσημα αλλά και το πιο γοητευτικό στοιχείο του επαγγέλματος, την ομορφιά του απροσδόκητου.

1) Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα; Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική, το είδος της μουσικής σου και τα χαρακτηριστικά της, τον λόγο/αφορμή που σε ώθησε να ακολουθήσεις τον δρόμο του dj και τα πρώτα σου βήματα μέχρι να φτάσεις εδώ;
Ονομάζομαι Νίκος Βενετσάνος, εργάζομαι σαν DJ τα τελευταία 11 χρόνια και το είδος μουσικής που με χαρακτηρίζει είναι η ελληνική. Ο λόγος που με τράβηξε να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα ήταν η αγάπη μου για την μουσική και οι ατέλειωτες ώρες που περνούσα, συλλέγοντας CD από διάφορους έλληνες καλλιτέχνες. Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα σε μαγαζιά παραλιακού μέρους της Καβάλας (Παραλία Οφρυνίου), όπου είναι και ο τόπος που γεννήθηκα και μεγάλωσα.
2) Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας κατά την άποψη σου για έναν φιλόδοξο dj / παραγωγό έκτος από το ταλέντο;
Εκτός από το ταλέντο που χρειάζεται να έχει ένας DJ πιστεύω χρειάζεται και πολλή αγάπη γι αυτό που κάνει, κι αυτό πιστεύω μετράει για όλα τα επαγγέλματα. Ακόμη, κάτι που σε κάνει να ξεχωρίζεις είναι ο χαρακτήρας σου και, κατά τη γνώμη μου, αυτό παίζει σημαντικό ρόλο.
3) Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη στιγμή σου ως DJ;
Σημαντικότερη στιγμή στη πορεία μου είναι όταν στα 23 μου χρόνια είχα πρόταση να συνεργαστώ με ένα καινούργιο μαγαζί για εκείνο τον καιρό που θα έκανε το ξεκίνημα του στην τόσο απαιτητική νυχτερινή ζωή της Θεσσαλονίκης. Ήταν ένα μαγαζί που δεν γνωρίζαμε την πορεία του, ξεκινήσαμε από το μηδέν και αυτή τη στιγμή θεωρείται το No1 στη νυχτερινή διασκέδαση της πόλης. Έτσι πιστεύω ότι η σημαντικότερη στιγμή ξεκίνησε πριν 5 χρόνια και συνεχίζει μέχρι τώρα και αυτό είναι το μαγικό στη πορεία μου, γιατί συνέχεια κάτι καινούργιο έχω να πάρω και να ζήσω…
4) Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;
Για να συνεχίσεις να είσαι καλός, πρέπει να βάζεις στόχους για να ανέβεις ακόμη πιο ψηλά. Στόχος μου είναι να συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου έτσι όπως έχω μάθει, να μένω ίδιος χωρίς να αφήνω κάτι να με επηρεάζει και να έχω υπομονή για τα καλύτερα που θα έρθουν γιατί όπως λέει και ένα τραγούδι «Τα πιο ωραία πράγματα έρχονται εκεί που δεν τα περιμένεις».
5) Πώς εξηγείς το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος (κυρίως νεαρής ηλικίας) θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του DJ;
Αυτό είναι ένα θέμα για πολλή ανάλυση και συζήτηση. Η αλήθεια είναι πως σαν επάγγελμα είναι δελεαστικό και πολλοί νέοι θα ήθελαν να το ακολουθήσουν για μερικά από τα προνόμια που έχει σαν επάγγελμα. Δεν ξέρω αν είναι καλό ή κακό όλο αυτό και ούτε θεωρώ πως είμαι αυτός που θα μπορούσε να δώσει μια συμβουλή μέσω αυτής της συνέντευξης σε νεώτερους.
6) Κάτι απρόοπτο που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας;
Κατά καιρούς υπήρχαν αρκετά απρόοπτα την ώρα που έπαιζα μουσική, χωρίς όμως να είναι κάτι τόσο τραβηγμένο. Ένα από τα πιο ωραία που μου έχει μείνει ήταν όταν για πρώτη φορά έπαιζα σε ένα από τα καλύτερα μαγαζιά της πρωτεύουσας και την ώρα που ξεκίνησα να παίζω, είδα ξαφνικά μπροστά μου φίλους που συνεργάζομαι και κάνω παρέα μαζί τους, που ήρθαν να μου σταθούν σε αυτό το επόμενο βήμα της πορείας μου.
7) Ποια είναι η σχέση σου με άλλους DJS, ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου οι καλύτεροι ;
Η σχέση μου με τους άλλους DJs είναι αρκετά καλή θα έλεγα, παρά τον μεγάλο ανταγωνισμό που υπάρχει πλέον και στο δικό μας επάγγελμα. Υπάρχουν πολλοί καλοί DJs στη πόλη μας, χωρίς να θέλω να αναφερθώ ονομαστικά σε κάποιους. Χαρά και τιμή μου όμως που έχω συνεργαστεί με μερικούς από αυτούς.
8) Σε ποιο μαγαζί παίζεις αυτή την περίοδο, και που μπορούμε να σε βρούμε διαδικτυακά;
Το μαγαζί που παίζω είναι το MARKIZ στη Θεσσαλονίκη και διαδικτυακά μπορείτε να με βρείτε στο facebook, Instagram: NICK_VEVE και στο Snapchat: nick_veve
Social Media
Facebook: nikos.venetsanos
Instagram: nick_veve
Snapchat: nick_veve

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

15 + sixteen =