ASKTONDJ: George Lidis

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο George Lidis έχει καταφέρει κάποια σημαντικά βήματα στο χώρο της μουσικής και στοχεύει ακόμα πιο ψηλά. Αυτή την περίοδο εμφανίζεται σε κλαμπ της Θεσσαλονίκης και απάντα στις ερωτήσεις της στήλης “ASKTONDJ” σχετικά με τα όνειρα του, τη χαρά του djing και την αμηχανία της “πρώτης φοράς”.

1) Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα; Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική, το είδος της μουσικής σου και τα χαρακτηριστικά της, τον λόγο/αφορμή που σε ώθησε να ακολουθήσεις τον δρόμο του dj και τα πρώτα σου βήματα μέχρι να φτάσεις εδώ;
Πρώτα απ’ όλα επιτρέψτε μου να συστηθώ. Ονομάζομαι Γιώργος Πασχαλίδης, ή αλλιώς George Lidis, όπως είναι το ψευδώνυμό μου, και είμαι 18 χρονών. Ο κυριότερος λόγος που ξεκίνησα ν’ ασχολούμαι με τη μουσική είναι η αγάπη μου γι’ αυτή και οι απέραντες ώρες που περνούσα συλλέγοντας-ακούγοντας CD από διάφορους καλλιτέχνες κυρίως της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ένας ακόμα λόγος που αφοσιώθηκα στη μουσική είναι το γεγονός πως μέσα απ’ αυτήν μπορώ να εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου. Περίπου πριν 3 χρόνια ξεκίνησα ν’ ασχολούμαι ερασιτεχνικά και το «ντεμπούτο» μου πίσω από τα decks ήρθε στην ηλικία των 17. Ειδικεύομαι στην ελληνική μουσική, αλλά πειραματίζομαι και με την ξένη.
2) Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας κατά την άποψη σου για έναν φιλόδοξο dj / παραγωγό έκτος από το ταλέντο;
Εκτός από το ταλέντο που χρειάζεται να έχει ένας DJ, είναι αναγκαίο ν’ αφοσιωθεί σ’ αυτό που κάνει. Το πιο σημαντικό όμως είναι ο χαρακτήρας σου, γιατί μέσω αυτού ξεχωρίζεις. Επίσης, είναι απαραίτητο να διαθέτει χαρακτηριστικά, όπως: όρεξη, δημιουργικότητα, αφοσίωση, αλλά και συνεχής ενημέρωση.
3) Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη στιγμή σου ως DJ;
Δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει κάποια στιγμή για εμένα που να ξεχωρίζω, γιατί κάθε βήμα που κάνω είναι ακόμη μία σημαντική στιγμή. Σημαντική στιγμή θεωρείται και μια συνεργασία, καθώς μπορείς να μεταδώσεις στον κόσμο αυτό που αγαπάς. Όταν παίζεις μουσική και βλέπεις τους ανθρώπους να διασκεδάζουν και να χορεύουν, όταν δίνεις πνοή σ’ ένα μαγαζί, τότε λες πως βιώνεις σημαντικές στιγμές.
4) Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;
Καθώς βρίσκομαι ακόμα στο ξεκίνημά μου, θέτω ολοένα και περισσότερους στόχους με σκοπό να εξελίσσομαι, αλλά και να συνεχίσω να δουλεύω με όρεξη.
5) Πώς εξηγείς το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος (κυρίως νεαρής ηλικίας) θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του DJ;
Το επάγγελμα του DJ είναι ελκυστικό διότι προσφέρει την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για κάτι απλό και συνάμα εύκολο με αναγνώριση και με μεγάλες απολαβές. Σ’ όλο αυτό συμβάλλει και η εξέλιξη της τεχνολογίας, η οποία έχει απλοποιήσει σε μεγάλο βαθμό τη διαδικασία του djing.
6) Κάτι απρόοπτο που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας;
Το μοναδικό απρόοπτο που αυτή τη στιγμή θυμάμαι είναι η στιγμή που πήγα να παίξω στο πρώτο μαγαζί. Απ’ όσα θυμάμαι, το μαγαζί ήταν γεμάτο, εκείνη την ώρα ακουγόταν η λίστα του μαγαζιού, ο κόσμος έβλεπε ένα παιδάκι να κατευθύνεται προς το stand του dj και να στήνει τον εξοπλισμό του. Εκείνη τη στιγμή θυμάμαι ένοιωθα τόσο αμήχανα, με αποτέλεσμα ν’ αγχωθώ και να μην μπορώ να τοποθετήσω τον εξοπλισμό μου. Τελικά, όλα πήγαν καλά!
7) Ποια είναι η σχέση σου με άλλους DJS, ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου οι καλύτεροι ;
Η σχέση μου με τους άλλους dj είναι αρκετά καλή, παρά τον ανταγωνισμό που υπάρχει και σ’ αυτό το επάγγελμα. Υπάρχουν πολλοί καλοί dj’s Έλληνες και ξένοι και γι’ αυτό το λόγο δε θα ‘θελα ν’ αναφερθώ ονομαστικά σε κάποιους, γιατί σίγουρα θ’ αδικήσω πολλούς.
8) Σε ποιο μαγαζί παίζεις αυτή την περίοδο, και που μπορούμε να σε βρούμε διαδικτυακά;
Αυτή τη περίοδο βρίσκομαι στο The Openhouse στη Θεσσαλονίκη, καθώς κάνω guest και σε διάφορες περιοχές του νομού. Διαδικτυακά μπορείτε να με βρείτε στο Facebook και στο Instagram: George Lidis και στο Snapchat: georgelidis
Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση!
Social Media
Facebook: George Lidis
Instagram: George Lidis
Snapchat: georgelidis

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

ten + 19 =