ASKTONDJ: Nicolò

Ο Nicolò είναι ένας από τους πλέον ανερχόμενους DJs και ξεχωρίζει κυρίως για τον ιδιαίτερο προσωπικό του ήχο. Ενώ βρίσκεται πίσω από τα decks κάποιων από τα πιο hyped μαγαζιά της Αθήνας, μιλά στην στήλη ASKTONDJ για τη δυναμική της ηλεκτρονικής μουσικής, την ψευδαίσθηση του lifestyle αλλά και το όνειρο του να παίξει στις μητροπόλεις του electro house χώρου !

1) Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα; Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική, το είδος της μουσικής σου και τα χαρακτηριστικά της, τον λόγο/αφορμή που σε ώθησε να ακολουθήσεις τον δρόμο του dj και τα πρώτα σου βήματα μέχρι να φτάσεις εδώ;
Δεν θυμάμαι τον εαυτό μου χωρίς μουσική. Μπορεί από εποχή σε επόχη να άλλαξαν αρκετά τα γούστα μου, σίγουρα όμως είχα μεγάλο κόλλημα. Η πρώτη φορά που έπαιξα μουσική σε μαγαζί ήταν ακριβώς πριν 3 χρόνια. H μουσική που με χαρακτηρίζει τώραμπορώ να πω με σιγουριά πως είναι η Techno, με περισσότερη μελωδία από ότι κάποιος θα φαντάζεται. Νομίζω πως ήθελα από μικρός να γίνω DJ για να νιώσω πώς είναι να ελέγχεις τον κόσμο σε ένα event, να τον κάνεις να χορεύει, να περνάει καλά. Τρομερά επηρεασμένος από ταινίες, βίντεο στο διαδίκτυο, δεν χρειάστηκε και πολύς καιρός για να αγοράσω τον πρώτο μου εξοπλισμό. Με καθημερινή εξάσκηση, έφτασα στο σημείο να εμπιστεύομαι τις ικανότητές μου (οι όποιες βελτιώνονται ακόμα φυσικά) και χτύπησα αρκετές πόρτες. Έπρεπε καπώς να με γνωρίσουν επιχειρηματίες, DJs. Η μόνη λύση ήταν να απλά να τους ζητήσω ένα μεροκάματο.
2) Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας κατά την άποψη σου για έναν φιλόδοξο dj / παραγωγό έκτος από το ταλέντο;
Πέρα από το ταλέντο που πλέον είναι προς εξαφάνιση, το marketing παίζει τεράστιο ρόλο. Ο DJ είναι ένα προιόν και για να έχει ζήτηση αυτό το προιόν στην αγορά θα πρέπει υπάρχει και η κατάλληλη προώθηση.
3) Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη στιγμή σου ως DJ;
Σίγουρα η σημαντικότερη στιγμή μου σαν DJ ήταν το πρώτο μου μεροκάματο. Εκεί κατάλαβα πως αυτό θέλω για μένα.
4) Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;
Επόμενος στόχος μου είναι να παίξω μουσική εκτός Ελλάδας.Σε χώρες όπως Γερμανία και Ολλανδία, στις μητέρες της ηλεκτρονικής σκηνής.
5) Πώς εξηγείς το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος (κυρίως νεαρής ηλικίας) θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του DJ;
Είναι γεγονός πως είναι το επάγγελμα της 5ετίας. Μάλλον φταίει η αίσθηση της αίγλη που γεννούν οι φωτογραφίες από τα νυχτερινά μαγαζιά. Είμαι απόλυτα σίγουρος πως ένα πολύ μικρο ποσοστό από τα παιδιά που ξεκινούν σαν Djs θα έχουν τα κότσια και την υπομονή να συνεχίσουν, γιατί πολύ απλά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα όσοι αγαπούν πραγματικά την μουσική και όχι μόνο το lifestyle.
6) Κάτι απρόοπτο που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας;
Η πιο αμήχανη στιγμή ήταν όταν ενας πολύ καλός μου φίλος, πάνω στον ενθουσιασμό του, κατάφερε να κάψει όλα τα μηχανήματα, χύνοντας πάνω τους τα ποτά που ήταν μπροστά του!
7) Ποια είναι η σχέση σου με άλλους DJS, ποιοι είναι κατά τη γνώμη σου οι καλύτεροι ;
Μέσα σε 3 χρόνια καριέρας έχω συνεργαστεί με αξιοσέβαστους DJs και μη. Δεν είμαι όμως ο κατάλληλος για να κρίνω ποιος DJ είναι ο ‘καλύτερος’. Από καλλιτέχνες του εξωτερικού ξεχωρίζω τον Maceo Plex.
8) Σε ποιο μαγαζί παίζεις αυτή την περίοδο, και που μπορούμε να σε βρούμε διαδικτυακά;
Aυτήν την περίοδο συνεργάζομαι με το Under και το PIXI. Μέσω της σελίδας μου στο facebook μπορείτε να μαθένετε τα πάντα γύρω από την δουλειά μου. https://www.facebook.com/nicolo.official/?fref=ts
Social Media
Facebook: nicolo.official

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

4 × 2 =

Ads