Νατάσσα Μποφίλιου: «Η ουσία ενός καλλιτέχνη είναι να έχει να δίνει.»

Για τη Νατάσσα Μποφίλιου δε χρειάζονται μεγάλοι πρόλογοι ούτε ιδιαίτερες  εισαγωγικές προτάσεις. Έχει δώσει το μουσικό της στίγμα και συνεχίζει την ανοδική πορεία στο είδος που την εκφράζει και μέσα από το οποίο εκφράζεται καλύτερα! Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Σπύρο Αραβανή για το Music Paper με αφορμή τον νέο επερχόμενο δίσκο της, η γνωστή ερμηνεύτρια μίλησε σχεδόν για όλα με γερές δόσεις ειλικρίνειας και αυτοκριτικής  σε κάποια σημεία, χωρίς υπεκφυγές και αναπάντητα ερωτήματα.

Τι δήλωσε,

Για το νέο album που αναμένεται: «Ο δίσκος «Βαβέλ» αναφέρεται σε ένα περιβάλλον αστικού τύπου, σε οποιαδήποτε, δηλαδή, πόλη. Εμείς είχαμε στο μυαλό μας την Αθήνα ως τη μεγαλούπολη που έχει συγκεντρώσει όλες τις ενέργειες, όλους τους τρόπους και τους πολιτισμούς. Ο ήρωας των τραγουδιών είναι ένας άνθρωπος που περιφέρεται σήμερα μέσα σε αυτήν την πόλη για αυτό και είναι ο πρώτος μας δίσκος ο οποίος δεν έχει καμία αναφορά στο παρελθόν, έχει πιο έντονα το σημείο της στιγμής.

Ο δίσκος δεν έχει ηχογραφηθεί ακόμα γιατί, όπως και στις «Μέρες του φωτός», θέλαμε πρώτα να παίξουμε ζωντανά τα τραγούδια και έπειτα να τα ηχογραφήσουμε. Θέλουμε, δηλαδή, να γίνουνε πρώτα σώμα μας και μετά να μπούμε στο στούντιο. Και αυτό θα γίνει μόνο όταν ανταλλαχθούν οι ενέργειές μας με τον κόσμο που θα τα ακούσει.»

Για την επιτυχία που γνωρίζει: «Όταν καταφέρνεις να είσαι σε μια θέση, στην οποία βρέθηκες μετά από πολύ μεγάλο κόπο, σκληρή δουλειά και θυσίες, κάποια στιγμή αρχίζεις να πρέπει να αποδείξεις ότι όλο αυτό το πράγμα άξιζε τον κόπο, σε πιάνει το άγχος να το διατηρήσεις και βλέπεις τα πάντα γύρω σου με φοβερή ανησυχία. Εγώ όμως αυτό δεν το θέλω. Δεν κάνω μουσική για να είμαι επιτυχημένη. Δεν πάω στις συναυλίες για να δω πόσα εισιτήρια θα κάνουμε. Η σκηνή ενώ σου προσφέρει τεράστια εμπειρία, δεν σου προσφέρει ωριμότητα. Σε φθείρει. Και εγώ θέλω να είμαι καλλιτέχνης. Δεν βάζω άλλους στόχους στον εαυτό μου και δεν το λέω αλαζονικά. Θέλω μόνο να ωριμάζω καλλιτεχνικά.»

Για την τηλεόραση και τα περιοδικά: «Δεν θα με δεις ποτέ κατ΄ επιλογή μου σε κουτσομπολίστικα περιοδικά ή σε μέσα που ευτελίζουν και καλλιεργούν ηλίθιους ανθρώπους. Στην τηλεόραση έχω πάει μόνο  σε εκπομπές όπως του Σπύρου Παπαδόπουλου ή της Λένας Αρώνη, ενώ μου έχουν γίνει πολλές προτάσεις. Το ότι δεν πάω όπου με καλούν δεν το κάνω γιατί είμαι σνομπ, αλλά αισθάνομαι ότι δεν κολλάω

Τέλος, για την σκηνική και ερμηνευτική -για πολλούς- υπερβολή της: «Το ξέρω και δεν το αρνούμαι ότι είμαι υπερβολική. Αλλά αυτή είμαι. Και αυτό σε άλλους αρέσει και σε άλλους όχι. Κοίταξε, μπορείς να με κατηγορήσεις για  ό,τι θες, αλλά ό,τι μου προσάψεις, έχει να κάνει με αυτό που είμαι. Αν δεν σου αρέσει, δεν σου αρέσω εγώ και όχι αυτό που προσποιούμαι ότι κάνω.»

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

one × five =

Ads