• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

KREMLINO | Βρεθήκαμε στα εγκαίνια του νέου πολιτισμικού πολυχώρου

Ένας νέος χώρος πολιτισμού , ανοίγει τις πόρτες του στο ευρύ κοινό για να απολαύσει μοναδικές εκδηλώσεις. Ένα κέντρο φιλοξενίας τέχνης , που δεν αποσκοπεί μόνο σε μουσικά δρώμενα , αλλά επιθυμεί να δώσει στον επισκέπτη μια ιδιαίτερη εμπειρία , μέσα από τα διαφορετικά μουσικά είδη ή θεατρικές παραστάσεις που θα φιλοξενεί κάθε εβδομάδα. Μια παρέα τεσσάρων ατόμων έβαλε την ιδέα , που σιγά σιγά δημιουργήθηκε , και το αποτέλεσμα …. Απλά μαγικό! Ο λόγος για το KREMLINO που έκανε τα εγκαίνιά του τη Δευτέρα 3/10 και φυσικά το “Μικρόφωνο” δεν θα μπορούσε να απουσιάζει.

Η βραδιά ήταν λαμπερή , η απήχηση του κοινού ήταν μεγάλη και ο ενθουσιασμός τους για αυτό το εγχείρημα ακόμα πιο πολύς . Την αρχή σήμανε ένας από τους τέσσερις ιδιοκτήτες του χώρου , ο Μιχάλης Λεάνης , ο οποίος έδωσε ευχαριστίες σε όλα εκείνα τα άτομα που βοήθησαν στην πραγματοποίηση της ιδέας και υποστηρίζουν ακόμη την προσπάθεια. Μια μπάντα απαρτιζόμενη από τον Μανώλη Πάππο , τον Δημήτρη Μυστακίδη και τον Μάκη Πελέκα χρωμάτισε μουσικά τον χώρο με ρεμπέτικα τραγούδια , που , όπως φάνηκε , είναι πολύ αγαπητά στο κοινό . Στην διοργάνωση παρευρέθηκαν –εκτός των άλλων- και πολύ μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής , όπως ο Βασίλης Καζούλης , ο Μιλτιάδης Πασχαλίδης , ο Γιάννης Ζουγανέλης καθώς και οι «Μέλισσες» , ενώ από των χώρο της δημοσιογραφίας ο Παύλος Τσίμας και η Σία Κοσκινά .

Λίγο πριν από την έναρξη του προγράμματος , μιλήσαμε με τον Μιχάλη Λεάνη για την ιδέα και την συνέχεια του KREMLINO καθώς και για το ποια είναι τα σχέδια για την ερχόμενη σεζόν :

Ποιες οι αρμοδιότητες σας στον χώρο ;

Μ.Λ. : Είμαι ένας από τους 4 συμμετέχοντες

Μιλήστε μας λίγο για τον χώρο . Πως άρχισε αυτό το εγχείρημα ;

Μ.Λ. : Αυτή ήταν μια ιδέα που ξεκίνησε από την παρέα από φέτος τον Φεβρουάριο. Είχαμε αποφασίσει να πάρουμε αυτόν τον χώρο και να τον κάνουμε όχι μια απλή μουσική σκηνή , αλλά έναν χώρο πολιτισμού . Συναντήσαμε κάποιες δυσκολίες στην αρχή . Δεν ήταν εύκολες οι εποχές για να μπορέσουμε να συγκεντρώσουμε κεφάλαια , για να το ανακαινίσουμε , γιατί δεν ήταν και σε πολύ καλή κατάσταση αν και λειτουργούσε πιο πριν σαν μουσική σκηνή , αλλά εμείς επειδή θέλαμε γενικότερα να του δώσουμε μια άλλη διάσταση και μια άλλη προσωπικότητα , ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να το ξεκινήσουμε σχεδόν από μηδενική βάση . Σκοπός μας στην αρχή ήταν να ξεκινήσουμε τις παραστάσεις στις αρχές του Απρίλη . Δεν τα καταφέραμε και αφήσαμε το εγχείρημα να το ολοκληρώσουμε τώρα τον Οκτώβρη . Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και για την ανταπόκριση από τους καλλιτέχνες για αυτόν τον χώρο .

Που στοχεύετε και ποια τα σχέδια σας ;

Μ.Λ.: Το KREMLINO σκοπεύει να μην είναι μια απλή μουσική σκηνή , αλλά ένας χώρος πολιτισμού . Αυτό τι σημαίνει ; Σκοπεύει να είναι ένας χώρος που θα παράγει ψυχαγωγία κυρίως , θα έχει live μουσική την Παρασκευή και το Σάββατο από τον χώρο του έντεχνου και λόγιου τραγουδιού , αλλά και παραδοσιακού. Τις Πέμπτες έχουμε μια δικιά μας μπάντα, η οποία θα παίζει όλα τα είδη μουσικής και από εκεί και πέρα σκεφτόμαστε πολύ σοβαρά κάποιες θεατρικές παραστάσεις , σαν να είναι bar theatre , κάτι που προσπαθούμε να το οργανώσουμε σαν πρόγραμμα και να βγει μέσα στους επόμενους μήνες . Επίσης κάτι που το θέλουμε όλοι μας είναι να φιλοξενήσουμε Τρίτες και Πέμπτες φεστιβάλ με μουσική jazz funk , jazz swing ,και άλλα τέτοια σχήματα τα οποία είναι πάρα πολύ αξιόλογα και έχουν και κοινό και εδώ στον Πειραιά, αλλά και γενικότερα σε όλη την Αθήνα .

Σήμερα το πρόγραμμα τι περιέχει ;

Μ.Λ.: Σήμερα το πρόγραμμα είναι ουσιαστικά μια ιδέα την οποία την έστησε ο Φώτης ο Σιώτας , γνωστός σε όλους από το σχήμα του με τον Μάλαμα . Ο Φώτης σκέφτηκε για σήμερα να κάνει μια μπάντα , ρεμπέτικου αυθεντικού , που συμμετέχουν μέσα ο Μυστακιδης και ο Πάππος , που είναι γνώστες του είδους εδώ και πάρα πολλά χρόνια , και φυσικά οι καλλιτέχνες που θα έρθουν να ανέβουν και αυτοί με τη σειρά τους στη σκηνή και να τραγουδήσουν και εκείνοι ένα δυο κομμάτια και να ολοκληρωθεί έτσι η βράδια .

Είστε δηλαδή εκτός του συγκεκριμένου εγχειρήματος , ένα άτομο που ασχολείται με τον πολιτισμό , έτσι;

Μ.Λ.: Σαν ραδιοφωνικός παραγωγός επίσημα από το 1992 , στην εκπομπή Μου έχουν παρελάσει όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες : από τον Μάλαμα μέχρι τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου . Επομένως η σχέση μας με αυτούς τους ανθρώπους ήταν πρώτα φιλική και μετά επαγγελματική . Είναι άνθρωποι που μέσα από πολύωρες συνεντεύξεις και συζητήσεις τους ξέρουμε πλέον παρά πολύ καλά. Και όταν ξεκινήσαμε να κάνουμε το ΚΡΕΜΛΙΝΟ ήταν πραγματικά συγκινητικό το πώς αυτοί οι καλλιτέχνες μας ενθάρρυναν , μας είπαν την γνώμη τους και μας έδωσαν συμβουλές . Τέλος να αναφέρω ότι πολύ σημαντική υπήρξε η χορηγία από το SPORT FM και από το Μελωδία fm , συνεργασίες για τις οποίες είμαι χαρούμενος όχι μόνο εγώ , αλλά και ολόκληρη η ομάδα . Ελπίζουμε να πάνε όλα καλά και η απήχηση του κόσμου να ξεπεράσει το επιθυμητό.

Και εμείς με την σειρά μας ευχόμαστε να πάνε όλα καλά και να το αγκαλιάσει ο κόσμος.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

 

Επιμέλεια – Ρεπορτάζ – Συνέντευξη: Ράνια Θεοδωρακοπούλου

Φωτογραφίες: Μάρω Καφεντζή

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

8 − one =

Ads