• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

ASKTONDJ: T-Bird

Ο T-bird (κατά κόσμον Αναστάσης Καΐσης) είναι ένα όνομα-συνώνυμο της νυχτερινής ζωής της Θεσσαλονίκης. Μετά από αρκετές συμπράξεις με μεγάλα stages της συμπρωτεύουσας αλλά και παραλιακά clubs, μιλάει στη στήλη “ASKTONDJ” για τα πρώτα βήματα στο χώρο της house μουσικής, την αξιοζήλευτη ακμή του ήχου αυτού στην Ελλάδα, τα μελλοντικά του σχέδια και το πάρτυ της ζωής του…

 1) Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα; Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική, το είδος της μουσικής σου και τα χαρακτηριστικά της, τον λόγο/αφορμή που σε ώθησε να ακολουθήσεις τον δρόμο του dj και τα πρώτα σου βήματα μέχρι να φτάσεις εδώ;

Καλησπέρα,

ονομάζομαι Aναστάσης Καΐσης (T-bird) και κατάγομαι από τη Θεσσαλονίκη.

Η αγάπη μου για τη μουσική υπάρχει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου,ενώ η ενασχόληση μου μαζί της  ξεκίνησε  την εποχή που πήγαινα ακόμα λύκειο,  συλλέγοντας δίσκους και περνώντας ατελείωτες ώρες στα δισκάδικα της πόλης. Το αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να αγοράσω σιγά σιγά τον πρώτο μου ηχητικό εξοπλισμό στο  σπίτι και να περνάω αρκετές ώρες της ημέρας μέσα στο δωμάτιο μου, κάνοντας πειραματισμούς. Το μικρόβιο της μουσικής μου είχε ήδη κολλήσει, απαιτώντας όλο και περισσότερο χρόνο μέσα στη μέρα μου, μέχρι που έφτασε, στην κυριολεξία χωρίς να το καταλάβω, τα τελευταία δέκα χρόνια, να έχει γίνει το επάγγελμα μου. 

Το είδος της μουσικής που με αντιπροσωπεύει είναι η Ηouse. Είμαι και δηλώνω παιδί της Ηouse! Η συστηματική ενασχόληση μου με τη μουσική συνέπεσε με την άνθηση της House μουσικής σκηνής στην Ελλάδα, γεγονός που  με επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό.

2) Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας κατά την άποψη σου για έναν φιλόδοξο dj / παραγωγό εκτός από το ταλέντο;

Για να είμαι ειλικρινής θεωρώ πως δεν υπάρχει κάποιο μυστικό επιτυχίας στη ζωή γενικότερα, οπότε το ίδιο ισχύει και στο χώρο μας. Φυσικά το ταλέντο είναι απαραίτητη προϋπόθεση, όμως μόνο του δεν αρκεί για να πετύχεις. Η επιτυχία απαιτεί πολλή δουλειά, αρκετή υπομονή, πάθος για τη μουσική και φυσικά τύχη, γιατί χωρίς λίγη τύχη τίποτα δεν γίνεται.Κακά τα ψέματα…

3) Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη στιγμή σου ως DJ;

Να σου πω την αλήθεια κάθε φορά που βρίσκομαι στα  Decks είναι ξεχωριστή και εξίσου σημαντική στιγμή για μένα. Αν  έπρεπε να ξεχωρίσω μόνο μία, τότε θα επέλεγα μια πρωτομαγιά, πριν κάποια χρόνια στο Molo (στη Χανιώτη Χαλκιδικής), όπου είχα παίξει μαζί με τους Cayetano και Jose Padilla,Ήταν ένα υπέροχο πάρτι που θα μου μείνει σίγουρα αξέχαστο. Ουσιαστικά σαν ανάμνηση ξεχωρίζει οριακά από όλες τις υπόλοιπες, γιατί τότε έκανα τα πρώτα μου βήματα στο χώρο και το να παίξω μουσική μαζί τους, ήταν κάτι που αν μου το έλεγες 2 χρόνια πριν δεν θα σε πίστευα.

12466257_996957080365933_2679316670980796439_o

4) Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

Δύσκολη ερώτηση διότι αν θες να πετύχεις σε ότι κάνεις οφείλεις να θέτεις καθημερινά στόχους, οπότε έχω αρκετά σχέδια για την επόμενη περίοδο. Κάποια από αυτά περιλαμβάνουν την πρώτη δική μου μουσική παραγωγή, όπως επίσης και την παρουσία μου σε κάποια event στο εξωτερικό.

5) Πώς εξηγείς το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος (κυρίως νεαρής ηλικίας) θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του DJ;

Κατά τη γνώμη μου, το φαινόμενο αυτό οφείλεται στη ραγδαία τεχνολογική πρόοδο, η οποία έχει διευκολύνει τους νέους να ασχοληθούν με το συγκεκριμένο επάγγελμα στις μέρες μας, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η αύξηση αυτή φυσικά είναι ένα άκρως θετικό γεγονός, αρκεί όσοι το αποφασίζουν να έχουν αγάπη για αυτό που κάνουν και να είναι οπλισμένοι με πολλή υπομονή, όπως προείπα. Οφείλουν όλοι να κατανοήσουν πως τίποτε δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, και ούτε όλα είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται.

6) Κάτι απρόοπτο που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας;

Πάρα πολλά. Νομίζω πως αν ξεκινήσω να γράφω, δεν θα τελειώσουμε ποτέ…  Ενδεικτικά θα σου αναφέρω πως μια μέρα ξέχασα να πάρω μαζί μου τον υπολογιστή! Ευτυχώς είχα κάτι στικάκια μαζί μου και έστειλα έναν φίλο μου σπίτι να τον φέρει.. Ευτυχώς κάνεις δεν κατάλαβε τίποτα… Νομίζω θα μπορούσα να σου μιλάω ώρες για αστεία και ευτράπελα που μου έχουν συμβεί.

7) Ποιους DJs/παραγωγούς ξεχωρίζεις από την Ελλάδα και ποιους από το εξωτερικό;

Εδώ και αρκετά χρόνια στην Ελλάδα έχουμε πολύ αξιόλογους dj αλλά και πολύ κάλους και ικανούς μουσικούς παράγωγους, οι οποίοι κατά την άποψη μου δεν υστερούν σε τίποτα από τους αντίστοιχους στο εξωτερικό. Δεν θα μπορέσω όμως να σου ξεχωρίσω κανέναν. Δεν θα είμαι αντικειμενικός καθώς οι περισσότεροι είναι καλοί μου φίλοι.

8) Σε ποιο μαγαζί παίζεις αυτή την περίοδο και πού μπορούμε να σε βρούμε διαδικτυακά;

Την περίοδο αυτή βρίσκομαι κάθε Πέμπτη στο Picadilly, Παρασκευές και Σάββατα στο J’ adore, και τις Τετάρτες στο Chester.

social media :
Facebook : https://www.facebook.com/anastasis.kaisis
instagram : https://www.instagram.com/tbird_tbird/

Mixcloud : https://www.mixcloud.com/T_Bird/
Twitter : https://twitter.com/T_Bird__ 

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

16 − 15 =

Ads