No Result
View All Result
  • Login
Advertisement Banner
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο "Σταυρό του Νότου - Plus"

“Champagne Problems” | το νέο βίντεο κλιπ του Nick Jonas!

Κώστας Μαρτάκης | Διεθνής συνεργασία με την Αμερικανίδα συγγραφέα Alysia Helming

Νοέ 8, 2016
in Featured, Πολιτισμός
Reading Time: 2 mins read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

Κώστας Μαρτάκης – «Γεια μας»: Το απόλυτο party anthem με φόντο το θρυλικό Boeing της Ολυμπιακής

Κώστας Μαρτάκης – «Γεια μας»: Το απόλυτο party anthem με φόντο το θρυλικό Boeing της Ολυμπιακής

Μάι 2, 2025
Ο Κώστας Μαρτάκης τραγουδά «Λόγια Καρφιά» και δονεί τις αισθήσεις

Ο Κώστας Μαρτάκης τραγουδά «Λόγια Καρφιά» και δονεί τις αισθήσεις

Οκτ 20, 2024
Κώστας Μαρτάκης, 3SUM, Khay Be, Joanne και Modern Cinderella… «θέλουν επειγόντως διακοπές»

Κώστας Μαρτάκης, 3SUM, Khay Be, Joanne και Modern Cinderella… «θέλουν επειγόντως διακοπές»

Ιούλ 8, 2024
Κάντε share!
         
      

Μία διεθνής συνεργασία του Κώστα Μαρτάκη μέσω της Panik Records με την Αμερικανίδα συγγραφέα Alysia Helming για το νέο και πολλά-υποσχόμενο μυθιστόρημα Protogenesis™, που πρόκειται να κυκλοφορήσει παγκοσμίως την Άνοιξη του 2017!

Πιο συγκεκριμένα, η Αμερικανίδα συγγραφέας, Alysia Helming, ένωσε πρόσφατα δυνάμεις με τον Κώστα Μαρτάκη και τη δισκογραφική εταιρεία Panik Records, για το επίσημο τραγούδι του πρώτου της βιβλίου, μέσα από την επερχόμενη πολλά-υποσχόμενη σειρά νεανικών μυθιστορημάτων The Protogena Chronicles™, που θα φέρει τον τίτλο Protogenesis™. Όλη η σειρά των, επτά σε σύνολο, μυθιστορημάτων αποτελεί μία αμερικανική ιστορία, η οποία εκτυλίσσεται στην Ελλάδα του σήμερα.

Το Protogenesis™ πραγματεύεται την επίμονη εξέλιξη και μεταμόρφωση του ανθρώπινου πνεύματος, όπως περιγράφεται μέσα από τα μάτια μίας έφηβης Αμερικανίδας, και χρησιμοποιεί την επιστημονική φαντασία και το ρομαντισμό, για να εντάξει την μυθολογία της αρχαίας Ελλάδας στον πολιτισμό της σύγχρονης Ελλάδας.

Το χρονικό της συνεργασίας του Κώστα Μαρτάκη με την Alysia Helming:
Όπως περιγράφει η Alysia Helming σε δημοσιεύματα αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα της, η ίδια ανακάλυψε τον αγαπημένο τραγουδιστή εντελώς τυχαία μέσα από μία φωτογραφία του που βρήκε η ίδια στο διαδίκτυο. Καθώς έψαχνε εικόνες online για να εμπνευστεί μέσα από μία φυσική μορφή ανδρός, ώστε να γράψει για ένα από τους βασικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας του μυθιστορήματος Protogenesis™, τον λεγόμενο Ever Sarantos, η Alysia Helming βρήκε την πηγή έμπνευσης στο πρόσωπο του Κώστα Μαρτάκη.

0d0c93b4-013f-47f6-b109-ab4a94f3ae63

Έτσι, η Αμερικανίδα συγγραφέας συνέχισε να γράφει το μυθιστόρημα της δίχως να γνωρίζει απολύτως τίποτα για τον άνθρωπο Κώστα Μαρτάκη. Έξι μήνες αργότερα, ένα ταξίδι της Alysia στην Ελλάδα, ήταν αρκετό για να της αποκαλύψει ότι το πρόσωπο που αποτελούσε βασική πηγή έμπνευσης για έναν από τους βασικούς χαρακτήρες του επερχόμενου βιβλίου της, δεν ήταν άλλο από τον Έλληνα τραγουδιστή Κώστα Μαρτάκη! Μόλις επέστρεψε στην Αμερική, η Alysia ξεκίνησε να ακούει τα τραγούδια του Κώστα online, τα οποία την επηρέασαν στη δημιουργία αυτού του μυθιστορηματικού χαρακτήρα αλλά και συνολικά στη συγγραφή του βιβλίου της, βοηθώντας την να αφομοιώσει καλύτερα την αίσθηση της Ελλάδας όσο εκείνη έγραφε από τη βάση της στην άλλη άκρη του κόσμου, το San Francisco.

Τελικά, κατά την διάρκεια της τρίτης της κατά σειρά επίσκεψης στην Ελλάδα, η Alysia γνώρισε επιτέλους τον Κώστα Μαρτάκη από κοντά και μοιράστηκε μαζί του την ιστορία και το μήνυμα που φέρει το επερχόμενο βιβλίο της, κερδίζοντας αμέσως τον ενθουσιασμό και το ενδιαφέρον του Κώστα για το νέο αυτό project!

44a4d071-25a0-4e9a-9a92-ca6b1f997bea

Μετά από μία σειρά συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν μέσα στο 2016, ο Κώστας Μαρτάκης, έχοντας εμπνευστεί από το βιβλίο, αλλά και από ένα ποίημα της συγγραφέως με τίτλο “The Chameleon”, συνεργάστηκε με τον κορυφαίο μουσικό παραγωγό και συνθέτη Μάριο Ψιμόπουλο, με την χαρισσματική στιχουργό Βίκυ Γεροθόδωρου για τη συμβουλευτική της παρουσία, αλλά και με τον καταξιωμένο στην Ελλάδα και το εξωτερικό μουσικό Θανάση Βασιλόπουλο (κλαρίνο), για τη συγγραφή και την ηχογράφηση του τραγουδιού “Forever And Tonight”. Η ένταξη του εν λόγω κομματιού στα κείμενα του βιβλίου, όρισαν τον Κώστα Μαρτάκη επίσημα συμμέτοχο στη συγγραφή του μυθιστορήματος Protogenesis™.

1c14b466-a215-45a2-b811-64d67ce6c73d

Μέσα από αυτή τη νέα συνεργασία, η Alysia Helming και η Panik Records ένωσαν με έναν ιδιαίτερα πρωτοποριακό και μοναδικό τρόπο, τον κόσμο της λογοτεχνίας με τη μουσική βιομηχανία: ένα γνήσιο τραγούδι εντάσσεται συγγραφικά στο βιβλίο, με επιλεγμένους στίχους του να εμφανίζονται σε πολλαπλά κεφάλαια της ιστορίας.

Κατά έναν επίσης μοναδικό τρόπο, το τραγούδι συγκεράζει την Ελληνική μουσική με τον αγγλικό στίχο, αλλά και τον ιδιαίτερο ήχο της ορχηστρικής εκτέλεσης κλαρινέτου, με απώτερο σκοπό να ταξιδέψει ο μαγικός αυτός ήχος της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο!

1b10da0a-2b0e-4946-8122-29c7b595722e

Εκτός από το τραγούδι και στο πλαίσιο της περαιτέρω δημιουργικής συμμετοχής του στο project της Alysia Helming, ο Κώστας Μαρτάκης πραγματοποίησε πρόσφατα στην Αθήνα μία σειρά γυρισμάτων για τη δημιουργία έξι μικρού μήκους ταινιών που θα σχετίζονται με το εν λόγω μυθιστόρημα. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις ταινίες θα ανακοινωθούν σύντομα, γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι!

dfeddd48-14ea-46d7-8cc1-e30bc49fcdfa

Στις 13 Δεκεμβρίου 2016, με αφορμή την παγκόσμια κυκλοφορία της e-book εκδοχής του, όπως φημολογείται, bestseller-to-be βιβλίου, Protogenesis™, η Alysia Helming θα φιλοξενήσει στην Αθήνα ένα exclusive party για τους Έλληνες «φίλους» του βιβλίου της: αξιόλογους συντελεστες και σημαντικά στελέχη, τόσο από τον επιχειρηματικό όσο και από τον καλλιτεχνικό χώρο. Στο party αυτό οι καλεσμένοι θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν αποκλειστικά αποσπάσματα από τις μικρού μήκους ταινίες που γυρίστηκαν για το μυθιστόρημα, ενώ θα γίνει και η επίσημη αποκάλυψη του τραγουδιού “Forever And Tonight” του Κώστα Μαρτάκη.

Η αγάπη για τον Κώστα Μαρτάκη και εκτός συνόρων ήταν φανερή από το ξεκίνημα της καριέρας του (το Ε! Entertainment τον έχει ψηφίσει στο Top 20 των ωραιότερων ανδρών του πλανήτη, η Jennifer Lopez τον έχει επιλέξει να τραγουδήσει στη συναυλία της στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας τον ως τον «Έλληνα Enrique Iglesias», ενώ τα διεθνή fan groups για τον Κώστα Μαρτάκη ξεπερνούν τα 50 σε αριθμό σε διάφορες χώρες του πλανήτη!). Και το άστρο του γοητευτικού και ταλαντούχου τραγουδιστή συνεχίζει να λάμπει στο εξωτερικό, αυτή τη φορά μέσα από μία διεθνή συνεργασία με την Αμερικανίδα συγγραφέα Alysia Helming, στο νέο της πολλά-υποσχόμενο βιβλίο με τίτλο Protogenesis™.

Protogenesis™
Ημερομηνία κυκλοφορίας: Άνοιξη 2017
E-book κυκλοφορία: 13 Δεκεμβρίου 2016

Η Alysia Helming είναι η συγγραφέας του βιβλίου Protogenesis™, ένα νεανικό μυθιστορηματικό έργο που διαδραματίζεται στην Ελλάδα, και αποτελεί το πρώτο από τα επτά βιβλία της σειράς The Protogena Chronicles™. Εκτός από την μυθιστορηματική πλοκή των βιβλίων της που οδήγησαν στις συχνές επισκέψεις της Alysia στην Ελλάδα, επιπλέον, η προσωπική ιστορία ζωής της συγγραφέως, είναι γεμάτη από ενδιαφέρουσες συμπτώσεις που σχετίζονται με το βασικό μήνυμά της περί ανέλιξης και αποφασιστικότητας και το οποίο μήνυμα χαρακτηρίζει ιδιαίτερα την Ελλάδα του σήμερα. Όλα αυτά συνάδουν στο να αποτελεί πλέον προσωπική αποστολή της Αμερικανίδας συγγραφέως να βοηθήσει την Ελλάδα μέσα από τη γραφή της, επικοινωνώντας μέσα από την παγκόσμια κυκλοφορία του βιβλίου της, ένα μήνυμα ελπίδας που θα αυξήσει το τουριστικό ενδιαφέρον για τη χώρα. Μάθετε περισσότερα για την Alysia Helming μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της στο alysiahelming.com.

b3c308fa-f4f3-4eed-ade5-99cbe0932436-jpeg


Κάντε share!
         
      
Tags: Alysia HelmingΚώστας Μαρτάκης
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη κάθε Παρασκευή και Σάββατο στο “Σταυρό του Νότου – Plus”

Next Post

“Champagne Problems” | το νέο βίντεο κλιπ του Nick Jonas!

Χρήστος Τσαρδάκης

Χρήστος Τσαρδάκης

Με λένε Χρήστο και είμαι καλά. (ενίοτε…). Είμαι τελειομανής Υδροχόος (καταλαβαίνετε!) και είμαι ένας άνθρωπος που κάποια πράγματα προσπαθεί να τα αντιμετωπίζει με χιούμορ. Δεν μπορώ τη δηθενιά, το ψέμα και τους τοξικούς ανθρώπους γύρω μου. Μου αρέσουν τα μακαρόνια σε διάφορες παραλλαγές. Τα μουσικά μου ακούσματα είναι πολλά. Παρακολουθώ ανελλιπώς ελληνικές κωμικές σειρές των 90s και early00s.

Related Posts

«Σίδερο»: Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει με μια δυνατή μπαλάντα και μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης

«Σίδερο»: Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει με μια δυνατή μπαλάντα και μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης

Μάι 9, 2025
APON: η διαμαντένια & πολυπλατινένια απονομή για τις επιτυχίες του

APON: η διαμαντένια & πολυπλατινένια απονομή για τις επιτυχίες του

Μάι 9, 2025

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ship for World Youth 2026»

Μάι 9, 2025

Ο Σαββόπουλος νιώθει δεκαεξάρης και πάει Rockwave

Μάι 9, 2025
Next Post
“Champagne Problems” | το νέο βίντεο κλιπ του Nick Jonas!

“Champagne Problems” | το νέο βίντεο κλιπ του Nick Jonas!

No Result
View All Result

Popular.

  • Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την εμφάνιση των Majovoli στον Σταυρό του Νότου

    Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την εμφάνιση των Majovoli στον Σταυρό του Νότου

    347 shares
    Share 139 Tweet 87
  • Eurovision 2025: Η Klavdia καθήλωσε με την «Αστερομάτα» στη δεύτερη πρόβα – Το φόρεμα που… ζωντανεύει με τα φώτα (vid&pics)

    330 shares
    Share 132 Tweet 83
  • Ιωάννα Τριανταφυλλίδου: Θα γίνει μαμά

    330 shares
    Share 132 Tweet 83
  • «Επιτέλους»: Η Καίτη Γαρμπή και έξι δυναμικές γυναίκες τραγουδούν για όσα (δεν) λέγονται

    329 shares
    Share 132 Tweet 82
  • Οι Arcade μιλούν αποκλειστικά στο MIKROFWNO.GR για τη Eurovision

    1373 shares
    Share 608 Tweet 319
  • Η Φιόνα Τζαβάρα μας μιλά και στέλνει ευχές στη Μαρίνα Σάττι

    534 shares
    Share 245 Tweet 120
  • Διαγωνισμός: Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Τα Σκυλιά» του Ανέστη Αζά στο Θέατρο Κιβωτός

    477 shares
    Share 191 Tweet 119
  • «Πάμε Δανάη»: Η Δανάη Μπάρκα αποχαιρέτησε το Mega μετά από 5 χρόνια στον αέρα – Η συγκινητική της ανάρτηση

    328 shares
    Share 131 Tweet 82
  • Συγκλονίζει η Σοφία Φυρού: Η εξομολόγηση για την προληπτική μαστεκτομή και το μήνυμα ζωής προς όλες τις γυναίκες

    327 shares
    Share 131 Tweet 82
  • «Να Με Λες Μαμά» : Το συγκλονιστικό trailer της νέας κοινωνικής δραματικής σειράς του Alpha!

    331 shares
    Share 132 Tweet 83

Τελευταίες αναρτήσεις

«Σίδερο»: Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει με μια δυνατή μπαλάντα και μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης

«Σίδερο»: Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει με μια δυνατή μπαλάντα και μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης

Μάι 9, 2025
Ο Παναθηναϊκός στο Final 4 της Euroleague – Το συγκλονιστικό mini movie από τη μάχη με την Εφές

Ο Παναθηναϊκός στο Final 4 της Euroleague – Το συγκλονιστικό mini movie από τη μάχη με την Εφές

Μάι 9, 2025
APON: η διαμαντένια & πολυπλατινένια απονομή για τις επιτυχίες του

APON: η διαμαντένια & πολυπλατινένια απονομή για τις επιτυχίες του

Μάι 9, 2025

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • «Σίδερο»: Η Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει με μια δυνατή μπαλάντα και μήνυμα γυναικείας ενδυνάμωσης
  • Ο Παναθηναϊκός στο Final 4 της Euroleague – Το συγκλονιστικό mini movie από τη μάχη με την Εφές
  • APON: η διαμαντένια & πολυπλατινένια απονομή για τις επιτυχίες του
  • Καμπάνια ευαισθητοποίησης για τις πυρκαγιές από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης – Στο επίκεντρο η πρόληψη
  • «Πάμε Δανάη»: Η Δανάη Μπάρκα αποχαιρέτησε το Mega μετά από 5 χρόνια στον αέρα – Η συγκινητική της ανάρτηση

Kατηγορίες

Tags

ANT1 Christmas Theater Demy Eurovision Lady Gaga Mega Netflix Novasports Stan Survivor Άγριες Μέλισσες Άννα Βίσση Έλενα Παπαρίζου ΑΝΤ1 Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS Αντώνης Ρέμος Γιάννης Κότσιρας Γιάννης Πλούταρχος Γιώργος Θεοφάνους Γιώργος Μαζωνάκης Γιώργος Νταλάρας Γιώργος Σαμπάνης Δέσποινα Βανδή ΕΡΤ Εθνική Λυρική Σκηνή Ελένη Φουρέιρα Ελεωνόρα Ζουγανέλη Η Γη της Ελιάς Ηρώδειο Θέατρο Παλλάς Θέμης Καραμουρατίδης Θεσσαλονίκη Καίτη Γαρμπή Κωνσταντίνος Αργυρός Μέγαρο Μουσικής Αθηνών Μελίνα Ασλανίδου Νατάσα Θεοδωρίδου Νατάσσα Μποφίλιου Ολυμπιακός Πέτρος Ιακωβίδης Παναθηναϊκος Σάκης Ρουβάς Σασμός Τάμτα Ωδείο Ηρώδου Αττικού

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.