• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

ASKTONDJ: Anna V

Σε έναν σχετικά ανδροκρατούμενο χώρο, η Anna V σαφώς και κάνει την διαφορά! Παρακάτω μιλάμε με μία από τις σημαντικότερες DJs σχετικά με το πότε αντιλήφθηκε την ιδιαίτερη σχέση της με τη μουσική, τις φιλοδοξίες της και πώς είναι να συνεργάζεσαι με τα είδωλα σου.

1) Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα; Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική, το είδος της μουσικής σου και τα χαρακτηριστικά της, τον λόγο/αφορμή που σε ώθησε να ακολουθήσεις τον δρόμο του dj και τα πρώτα σου βήματα μέχρι να φτάσεις εδώ;

Κατάγομαι από μουσική οικογένεια οπότε όπως καταλαβαίνεις τα πράγματα κύλισαν για μένα φυσιολογικά. Ξεκίνησα από… προνηπιακή ηλικία να ασχολούμαι με την μουσική, ουτε θυμάμαι πότε, αλλά σίγουρα ωδείο είδα από κοντά στα 8 μου χρόνια. Ο λόγος ήταν καθαρά η αγάπη μου για τη ρυθμικότητα και οι μουσικές μου καταβολές.
Όσον αφορά το DJing στο οποίο αναφέρεσαι, ήθελα πάντα να μεταδώσω την αγάπη μου για τη μουσική σε όσους πιο πολλούς μπορούσα, οπότε παίζοντας τη μουσική μου στην underground σκηνή ήταν αυτό που με εξέφραζε με τον καλύτερο τρόπο.

2) Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας κατά την άποψη σου για έναν φιλόδοξο dj / παραγωγό έκτος από το ταλέντο;

Δεν υπάρχει κάποιο… φοβερό μυστικό. Ούτε είναι θέμα φιλοδοξίας ή προσωπικών στόχων. Απλά θέλει σκληρή δουλειά, εργατικότητα σε σημείο… αυταπάρνησης και πολλή μα πολλή επιμονή. Μιλάω για υπερβολή στην εργατικότητα δυστυχώς γιατί το θέμα σήμερα αυτό είναι σύνθετο. Δεν αρκεί να είσαι μόνο καλός μουσικός ή παραγωγός ή DJ. Η μουσική είναι μία σκηνή με τεράστιο ανταγωνισμό και λόγω της ηθικής ανταποδοτικότητας που υπόσχεται όλοι την αγαπούν και θέλουν να διακριθούν. Θεμιτό, όμως ο διαθέσιμος χώρος είναι λίγος και ο κορεσμός ευρύς. Αυτό λοιπόν σημαίνει ότι για να “πετύχεις” πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια που πολλές φορές ξεπερνάει ακόμα και τα όρια της λογικής.

3) Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη στιγμή σου ως DJ/παραγωγός;;

Σίγουρα ήταν η στιγμή που μοιράστηκα τα decks με τα μουσικά μου ινδάλματα, τους βασιλιάδες της Techno, τους Pig&Dan πριν λίγα χρόνια. Ήταν η αρχή για κάθε τι καλό που μου έχει συμβεί από τότε και ταυτόχρονα το ξεκίνημα μίας εκπληκτικής σχέσης με δύο ανθρώπους που έχουν ξαναγράψει από την αρχή τον προσδιορισμό της μουσικής που υπηρετώ. Και ως παραγωγός, η στιγμή που μία από τις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες του κόσμου, η ELEVATE μου άνοιξε την πόρτα και κυκλοφόρησα εκεί τη μουσική μου

4) Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

Κοίτα λίγο πολύ, η επιμονή μου τον τελευταίο χρόνο φαίνεται ότι ανταμείβεται! Ήθελα να κάνω κυκλοφορίες σε μεγάλα labels του εξωτερικού, όπως η ELEVATE, η StickRecordings, η Funk’n Deep και να συμπεριλαμβάνουν τη μουσική μου αξιόλογοι Djs στα sets τους, το οποίο έγινε! Κάθε μέρα που περνάει, το feedback είναι όλο και καλύτερο και επειδή γνωρίζω τα επόμενα releases μου, οι στόχοι μου έχουν ήδη επιτευχθεί οπότε, ό,τι έρθει από εδώ και πέρα είναι ευπρόσδεκτο! Δεν σταματάω για κανένα λόγο έτσι κι αλλιώς, αφού πλέον έχουν ξεκινήσει και τα gigs στο εξωτερικό, κάτι που ήθελα πάρα πολύ και για ένα ακόμα λόγο, γιατί η Ελλάδα, ουσιαστικά δεν υπάρχει στον χάρτη της techno και θα ήταν τιμή μου να την εκπροσωπήσω στο εξωτερικό.

5) Πώς εξηγείς το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος (κυρίως νεαρής ηλικίας) θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του DJ;

Το εξήγησα λίγο – πολύ πιο πάνω. Είναι ένας χώρος που μπορείς εύκολα να μπεις, με λίγες εκατοντάδες ευρώ σε εξοπλισμό (ή και καθόλου) και αν έχεις ταλέντο και “σκηνική παρουσία” γίνεσαι εύκολα αρεστός. Την δόξα ουδείς εμίσησε…!

6) Κάτι απρόοπτο που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας;

Α, πολλά!. Από το να μου τραβήξουν το καλώδιο του ρεύματος του controller μου και να σταματήσει η μουσική μέχρι το να υπερθερμανθεί το laptop μου στους 90 βαθμούς κελσίου γιατί το είχα βάλει πάνω στους ενισχυτές και είχε βράσει! Πολλά απρόοπτα έχουν συμβεί, αλλά όλα αυτά συμβαίνουν πάντα στις… ζωντανές εκπομπές και τα αντιμετωπίζεις όπως σου τυχαίνουν!

7) Ποιους DJs/παραγωγούς ξεχωρίζεις από την Ελλάδα και ποιους από το εξωτερικό;

Από την Ελλάδα, δεν θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιους, καθώς δεν θα ήθελα να δείξω προτίμηση και λόγω της θέσης μου ως promoter, καθώς φέρνω καλλιτέχνες από το εξωτερικό για διοργάνωση δικών μου events, οπότε θα ήταν λάθος πιστεύω να πω ότι μου αρέσει κάποιος συγκεκριμένος. Από το εξωτερικό, δηλώνω φανατική των Pig&Dan, Dense and Pika, Hinz & Reinhardt, Victor Ruiz, Tom Hades, Monika Kruze, Stephan Bodzin.

8) Σε ποιο μαγαζί παίζεις αυτή την περίοδο και πού μπορούμε να σε βρούμε διαδικτυακά;

Δεν παίζω σε κάποιο μαγαζί. Δεν είναι βιοποριστική η ενασχόλησή μου με το Djing. Είμαι μουσικός, παραγωγός, έχω ραδιοφωνική εκπομπή στον Radio Must Athens και δική μου εταιρεία διοργάνωσης parties με ξένους guests. Κάνω μόνο εμφανίσεις σε events, κυρίως στο Steam Athens. Φέτος, θα συμμετάσχω σε gigs με τους Alberto Ruiz, Skober, Tom Hades, The Yellowheads και πολλούς άλλους που ακόμα δεν μπορώ να ανακοινώσω!

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

18 − seventeen =

Ads