Ο Κώστας Μακεδόνας αποκλειστικά στο MIKROFWNO | Πως ξεκίνησε την καριέρα του, γιατί δέχτηκε να είναι στο Rising και τι λέει για τους νέους καλλιτέχνες

Βρεθήκαμε στη συνέντευξη τύπου του ΑΝΤ1 για το Rising Star. Εξασφαλίσαμε δηλώσεις από την ομάδα του talent show αποκλειστικά για τους αναγνώστες μας.

Διαβάστε τι είπε ο Κώστας Μακεδόνας…..

 

Είπατε πως σας έχουν ξανακάνει πρόταση, τα προηγούμενα χρόνια αλλά είχατε αρνηθεί. Τώρα τι ήταν; Το timing;

Ήταν το timing, ναι. Είναι το γεγονός πως δεν χρειάζεται να λείψω στο εξωτερικό αυτό τον καιρό. Κάνω και μια άλλη δουλειά –ο κόσμος δεν το ξέρει- είμαι κυβερνήτης σε αεροπορική εταιρεία. Αλλά φέτος, επειδή η εταιρεία είναι τσάρτερ, δε χρειάστηκε να λείψω στο εξωτερικό καθόλου όλο τον χειμώνα, οπότε είχα την ευκαιρία και επειδή όλα αυτά τα χρόνια πολλοί φίλοι μου με ρωτούσαν «γιατί εσύ δεν πας», «γιατί να μην ακούγεται και η δική σου η φωνή αφού έχεις άποψη» , και αυτά είναι πράγματα που τα συζητούσαμε ούτως ή άλλως με τους δικούς μου ανθρώπους και σκέφτηκα πως ήταν μια καλή ευκαιρία. Και ήταν και σωστή και ενδιαφέρουσα η πρόταση του κυρίου Καλημέρη. Ήταν και το γεγονός πως δεν έχουμε την έννοια του «κουκουλοφόρου κριτή», είναι βοηθητικός ο ρόλος μας, βοηθάμε και συμβουλεύουμε κυρίως. Και όλοι αυτοί οι παράγοντες οδήγησαν στο να πω το ναι..

Για ποιο λόγο κάνετε την δεύτερη δουλειά που μου είπατε; Δώσατε περισσότερη βαρύτητα σε εκείνη τα τελευταία χρόνια;

Ήμουν επαγγελματίας πιλότος για πάρα πολύ καιρό. Είκοσι τρία-εικοσιτέσσερα χρόνια, αλλά σαν επαγγελματίας είμαι 17-18. Τις παλιές εποχές δεν μπορούσα να ασκήσω και τα δύο επαγγέλματα, γιατί τότε με το καλλιτεχνικό δουλεύαμε 4-5- 6- 7 φορές την εβδομάδα. Τώρα που η δουλειά μας είναι 1-2 μέρες και αυτό όχι για μεγάλο χρονικό διάστημα, το συνδυάζω και μπορώ και κανονίζω το πρόγραμμά μου και τις συναυλίες μου και σε σχέση ε την άλλη μου δραστηριότητα.

Επειδή είστε ένας καλλιτέχνης «παλιάς κοπής», τι έχετε να πείτε στα νέα παιδιά που έρχονται;

Αυτά τα παιδιά έχουν μπροστά τους πολύ δύσκολο δρόμο και δεν είναι δρόμος στρωμένος με ροδοπέταλα. Βεβαίως, για κανέναν δεν ήτανε. Απλώς παλιά υπήρχε το καλό πως δουλεύαμε σχεδόν καθημερινά οπότε ερχόμασταν καθημερινά σε επαφή με τον κόσμο, γινόμασταν κάθε μέρα καλύτεροι, γιατί όσο δουλεύεις μαθαίνεις από αυτή τη δουλειά.
Αυτή είναι η δυσκολία που έχουν τα νέα παιδιά. Θα βγουν και δεν θα ξέρουν πού θα δουλέψουν, πόσες μέρες κλπ.

Τώρα όμως υπάρχει το διαδίκτυο. Κάτι που εσείς δεν είχατε.

Έχουν αλλάξει τα δεδομένα όλα. Επίσης εγώ ήμουν τυχερός που ήρθε σε ένα μαγαζί και με άκουσε ο Σταμάτης Κραουνάκης και βγήκα και έκανα το ξεκίνημα μου ουσιαστικά. Τώρα η εκπομπή αυτή μπορεί να είναι η στιγμή που ένα παιδί θα το ακούσει ένας δημιουργός, θα αποφασίσει να επενδύσει πάνω του και θα μπει στη διαδικασία να κάνει μια δική του πορεία. Βεβαία δεν ολοκληρώνεται κάτι από εδώ. Δε σημαίνει πως κάποιος θα γίνει αυτό που ονειρεύεται μέσα σε ένα χρόνο. Θα πρέπει να περάσουν πολλά χρόνια, και πολλή δυσκολία και σκληρή δουλεία. Επίσης αν κάποιος δεν πάει καλά δε σημαίνει πως καταστράφηκε και θα πρέπει να τα παρατήσει.

Τι ρολό έχουν οι έντεχνοι καλλιτέχνες σε αυτά τα σόου που είναι πιο λαϊκά η πιο ποπ ίσως;

Κάπου δεν πρέπει να ακούγεται και η γνώμη των ανθρώπων που ασχολούνται με ένα άλλο είδος τραγουδιού;

Τα βρίσκετε με τους υπόλοιπους κριτές;

Σαφώς! Καταρχάς είμαστε πολύ αγαπημένοι φίλοι με τον Αντώνη και τη Δέσποινα, παρά πολλά χρόνια, από τότε που πρωτοξεκινήσαμε, με τον Χρηστό δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην μπορεί να τα βρει, είναι εξαιρετικό παΐδι.

Είναι της νέας γενιάς μουσικός ο Χρηστός.. Πως τα βρίσκει ένας τραγουδιστής παλιάς κοπής με έναν νέο;

Πολύ ωραίο. Ειδικά για τους τραγουδιστές παλιάς κοπής είναι σπουδαίο να συνεργάζεται με νέους, γιατί μπαίνεις στη νοοτροπία των νέων ανθρώπων.

Εκείνος σίγουρα έχει να πάρει πράγματα από εσάς. Εσείς τι έχετε να πάρετε από εκείνον;

Εγώ παίρνω πράγματα από όλους, όλα αυτά τα χρόνια. Και από συναδέλφους της γενιάς μου και από νεοτέρα παιδιά, πάντα υπάρχουν στοιχειά που μπορείς να πάρεις και να τα φορέσεις πάνω σου με τον δικό σου τρόπο και στον τρόπο που κάνει τη δουλεία σου, αλλά και στην άποψη, στην νοοτροπία, στα πάντα..

 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΑΚΟΣ

ΑΠΟΜΑΓΝΗΤΟΦΩΝΗΣΗ: ΜΑΡΩ ΚΑΦΕΤΖΗ

 

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Είμαι Πτυχιούχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας στο Α.Τ.Ε.Ι Ιονίων Νήσων. Είχα πάθος με τη μουσική και τη δημοσιογραφία από μικρό παιδί και τώρα τα συνδυάζω και τα δυο. Αγαπημένοι καλλιτέχνες: Έλενα Παπαρίζου, Νίκος Οικονομόπουλος. Ακολουθήστε με στα social media Facebook-> Mike Economakos Twitter-> @Mike_Economakos Instagram-> mike_economakos Snapchat-> mike-econ

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

1 + sixteen =

Ads