Η Google δίεθεσε το νέο της λογισμικό Android 0 σε έκδοση Developer Preview

Ένας μικρός πανικός έχει επικρατήσει στο διαδίκτυο τις τελευταίες μέρες , λόγω του ότι  η Google διέθεσε για λίγες μόνο συσκευές μια δοκιμαστική έκδοση του τελευταίου της λογισμικού Android O . Συγκεκριμένα αν έχετε ένα από τα παρακάτω μοντέλα : Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus Player, Pixel, Pixel XL, Pixel C τότε μπορείτε και εσείς να βιώσετε από πρώτο χέρι τι ετοιμάζει για εμάς η εταιρεία στο χρόνο που μας έρχεται . Πάμε να δούμε όμως ποιες είναι οι πιο σημαντικές προσθήκες που έχουν παρατηρηθεί ως τώρα .

Περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά τα Notifications

Η γνωστή μπάρα ειδοποιήσεων έρχεται ανανεωμένη τόσο οπτικά όσο και προγραμματιστικά . Πλέον οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να διαχωρίζουν τις ειδοποιήσεις που λαμβάνουν σε κατηγορίες , με αποτέλεσμα να μπορούν να αλλάξουν τον ήχο , τη δόνηση , το φωτισμό και πολλά αλλά σε κάθε κατηγορία που δημιουργούν .

Καλύτερη διαχείριση της ζωής της μπαταρίας

Στο Android O η google έχει προσαρμόσει νέα αυτόματα όρια για να μειώσουν την μπαταρία που χρησιμοποιούν οι εφαρμογές που λειτουργούν στο παρασκήνιο και καταναλώνουν ακόμα πόρους . Υπάρχει περίπτωση να διαθέτεται και μια παρόμοια λειτουργία και για τα δεδομένα που καταναλώνουν οι εφαρμογές .

Δυνατότητα Picture In Picture (PiP)

Με το PiP οι χρήστες Android θα μπορούν πλέον να βλέπουν κάποιο βίντεο από διάφορες εφαρμογές ( Facebook , Twitter , Instagram , Youtube ) να το ελαχιστοποιήσουν , να ανοίξουν κάποια άλλη εφαρμογή και το βίντεο να συνεχίζει να παίζει σε ένα μικρότερο display στο κάτω μέρος της οθόνης .

Καλύτερη ποιότητα ήχου

Το Android O διαθέτει υποστήριξη LDAC , ο οποίος είναι ένας κωδικοποιητής ήχου Bluetooth και έχει τη δυνατότητα να βελτιώνει την ποιότητα του ήχου όταν μεταδίδεται ασύρματα σε άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο κινητό με Bluetooth . Επίσης έχει προστεθεί ένα νέο AAudio API το οποίο προσφέρει υψηλή απόδοση με χαμηλό latency στον ήχο που βγαίνει από τα ηχεία του κινητού .

Για όσους διαθέτουν μια από τις συσκευές που αναφέρθηκαν στην αρχή του άρθρου μπορούν να κατεβάσουν την έκδοση Android O και να τη δοκιμάσουν από τον παρακάτω σύνδεσμο .

https://developer.android.com/preview/download.html

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

2 × five =

Ads