Νέα εταιρεία του Elon Musk συγχωνεύει ανθρώπους και μηχανές με εγκεφαλικά εμφυτεύματα

Elon Musk είναι ένας άνθρωπος με πολύ μεγάλες φιλοδοξίες και που δεν φοβάται να θέτει υψηλούς στόχους , τουλάχιστον αυτό είναι το συμπέρασμα από όλες τις μεγάλες και επιτυχημένες επιχειρήσεις που έχει δημιουργήσει ως τώρα (Tesla, SpaceX, η Hyperloop ). Αυτός είναι ο λόγος που όταν ανακοινώθηκαν οι τελευταίες του προσπάθειες δε δημιούργησαν έκλπληξη σε κανέναν .

Σε μια νέα είδηση από την Wall Street Journal αναφέρεται ότι ο Musκ έχει ξεκινήσει μια νέα επιχείρηση με την επωνυμία Neuralink . Αν και ο ίδιος δεν το έχει επιβεβαίωσει ακόμα , συνεργάτες του , όπως o Max Hodak ( ιδρυτής της Transcriptic ) ισχυρίζεται ότι η εταιρεία είναι όντως πραγματική και ο Musk εμπλέκεται με αυτή . Τι είναι όμως η Neuralink ;

Ουσιαστικά πρόκειται για μια εταιρεία που διερευνά τη δυνατότητας σύνδεσης ενός ανθρώπινου εγκεφάλου σε υπολογιστές με την βοήθεια της τεχνολογίας «Neural lace» . Ο τελικός στόχος είναι μια μέρα να είμαστε σε θέση να ανεβάζουμε ή να κατεβάζουμε σκέψεις από το μυαλό μας σε υπολογιστές, και αντίστροφα, έτσι ακριβώς όπως στην ταινία Matrix .

Σύμφωνα με την The Verge,ο  Musk έχει υπαινιχθεί πολλές φορές στο παρελθόν τη δημιουργία ενός τέτοιου εγχειρήματος. Πριν από περίπου μισό χρόνο για παράδειγμα δήλωσε στο Ντουμπάι, «Με την πάροδο του χρόνου πιστεύω ότι θα δούμε κατά πάσα πιθανότητα μια πιο προσεκτική συγχώνευση των βιολογικών πληροφοριών και των ψηφιακών πληροφοριών.» Πρόσθεσε ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το εύρος της ζωής μας , η ταχύτητα της σύνδεσης μεταξύ του εγκεφάλου μας και της ψηφιακή εκδοχής του εαυτού μας .».

Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποιο ακριβώς θα είναι το αποτέλεσμα της έναρξης μιας τέτοιας εταιρείας . Προς το παρόν, όμως, άνθρωποι που είναι κοντά στην εταιρεία αναφέρουν ότι τα πρώτα προϊόντα θα είναι μάλλον προηγμένα εμφυτεύματα που έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία παθήσεων του εγκεφάλου, όπως την επιληψία ή την κατάθλιψη.

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

14 + 6 =

Ads