Ο Stephen Hawking ανησυχεί για τη ραγδαια ανάπτυξη της τεχνολογίας

Σε συνέντευξή του στους New York Times ο ιδιοφυής θεωρητικός φυσικός Stephen Hawking δήλωσε πως ενώ είναι αισιόδοξος για το μέλλον , φοβάται ότι η ανθρωπότητα για να μπορέσει να το δει θα χρειαστεί να σχηματίσει ένα είδους ενιαίας κυβέρνησης . Πιο συγκεκριμένα ανέφερε :

Από τότε που ξεκίνησε ο πολιτισμός, η επιθετικότητα ήταν χρήσιμη καθώς έχει σαφέστατα πλεονεκτήματα για την επιβίωση. Είναι ενσωματωμένη στα γονίδια μας από την εξέλιξη του Δαρβίνου. Τώρα, ωστόσο, η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί σε τέτοιο βαθμό όπου αυτή η επιθετικότητα μπορεί να μας καταστρέψει όλους με έναν πυρηνικό ή βιολογικό πόλεμο. Πρέπει να συγκρατήσουμε αυτό το έμφυτο ένστικτό μας, με την λογική μας.

Όσον αφορά τη παγκόσμια κυβέρνηση δήλωσε :

Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να εξελιχθεί σε τυραννία. Όλα αυτά μπορεί να ακούγονται ως καταστροφολογία, αλλά είμαι αισιόδοξος. Νομίζω ότι η ανθρωπότητα θα καταφέρει να αντιμετωπίσει αυτές τις προκλήσεις.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Νοέμβριο ο Hawking είχε δηλώσει σε ομιλία του στο Oxford University Union ότι η ανθρωπότητα πρέπει να <<αποδράσει>> από τον πλανήτη γη μέσα στα επόμενα 1000 χρόνια και να μεταναστεύει σε κάποιον άλλον πλανήτη , επειδή η επικείμενη καταστροφή της γης μέσα σε αυτά τα χρόνια θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη .

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

15 + 12 =

Ads