Σουηδοί επιστήμονες εμφύτευσαν με επιτυχία 3D-τυπωμένο ανθρώπινα κύτταρo σε ένα μωρό ποντίκι

Ερευνητές από το Sweden’s Sahlgrenska Academy και το Chalmers University of Technology  κατάφεραν να δημιούργησαν μια γέλη που αποτελείται από ανθρώπινα κύτταρα χόνδρου, τυπωμένα μέσω ενός CELLINK 3D bioprinter και το εμφύτευσαν στο εσωτερικό ενός ποντικιού εργαστηρίου ηλικίας 6 εβδομάδων . Μόλις εμφυτεύτηκε , ο ιστός άρχισε να αναπτύσσεται και να πολλαπλασιάζεται εντός του ζώου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αιμοφόρα αγγεία . Μετά από δύο μήνες, το υλικό άρχισε να μοιάζει όλο και περισσότερο με ένα φυσιολογικό ανθρώπινο χόνδρο.

Η ομάδα συνεργάστηκε με τοπικούς πλαστικούς χειρουργούς για να εμφυτεύσει το υλικό, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μία ημέρα για να δημιουργηθούν πιο φυσικά εμφυτεύματα για τους ασθενείς που έχουν χάσει τα αυτιά, τη μύτη ή τα γόνατα τους λόγω ατυχημάτων ή ασθενειών όπως ο καρκίνος.

Η ομάδα ερευνητών δήλωσε στη πλατφόρμα TechCrunch ότι η αρχή όλης αυτής της διαδικασίας ήταν ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε πέρσι και περιγράφει λεπτομερώς πως θα μπορούσε ένας 3D bioprtinting εκτυπωτής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευάσουμε πλήρη λειτουργικά οστά και μύες .

Η διαδικασία εξακολουθεί να απέχει χρόνια από το να γίνει μια βιώσιμη πραγματικότητα για το μέλλον της επανορθωτικής χειρουργικής , συμπεριλαμβανομένων όλων των κανονιστικών εγκρίσεων που θα πρέπει να αποκτήσει για να τεθεί σε εφαρμογή αυτού του είδους η διαδικασία σε κάποιον ασθενή . Αλλά το έργο της ομάδας αποτελεί ένα πολλά υποσχόμενο βήμα στη διαδικασία, η οποία θα μπορούσε κάποια μέρα να εκτείνεται πέραν του χόνδρου σε άλλα βασικά μέρη του ανθρώπινου ιστού .

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

twenty − nineteen =

Ads