Το Twitter έχει κλείσει πάνω από 600 χιλιάδες λογαριασμούς τρομοκρατών

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, το γνωστό σε όλους κοινωνικό δίκτυο Twitter , δήλωσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες του 2016 έχει αναστείλει 376.890 λογαριασμούς οι οποίοι προωθούσαν τρομοκρατικές ενέργειες . Τονίζει επίσης ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα αυτών εντοπίστηκαν από τη χρήση αλγορίθμων της εταιρείας και όχι από αναφορές χρηστών .
Αναφέρει επίσης ότι από την πρώτη Αυγούστου του 2015, η εταιρεία έχει αναστείλει συνολικά 636.248 λογαριασμούς

Για τους περισσότερους χρήστες του Twitter είναι ευρέως γνωστό ότι η πλατφόρμα έχει χρησιμοποιηθεί πολλές φορές στο παρελθόν από εξτρεμιστές ή τρομοκρατικές οργανώσεις για την προώθηση ακραίων εθνικιστικών και ρατσιστικών πράξεων . Για αυτό το λόγο η εταιρεία έχει συνεργαστεί με εξωτερικούς οργανισμούς όπως τους  People Against Violent Extremism και τους Lumen project για να μπορέσει να εντοπίσει και να περιορίσει τους χρήστες τέτοιων ακραίων πεποιθήσεων .

Το κοινωνικό δίκτυο έχει αυστηρούς κανόνες κατά την προώθηση της βίας στην υπηρεσία του. Οι όροι χρήσης του λένε συγκεκριμένα  «Δεν μπορείτε να δημοσιεύεται απόψεις που προάγουν τη βία, συμπεριλαμβανομένου των απειλών απέναντι σε άλλους χρήστες ή την προώθηση της τρομοκρατίας.»

Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να ενημερώνει για τις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού .

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

11 − nine =

Ads