• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Στη Σφίγγα, εμφανίζεται ο Φίλιππος Πλιάτσικας με μία ομάδα νέων καλλιτεχνών. Ο αγαπημένος καλλιτέχνης δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες να εκφράσουν το ταλέντο τους, σε μία εποχή που η καλή τέχνη δεν είναι σπάνια.

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο του cd «Βάλε φωτιά» και το τραγούδι ξεκίνησε τη συναυλία με το «την Άνοιξη θα φέρει»
Ένας καλλιτέχνης που γεννήθηκε στην Αθήνα από Θεσσαλούς γονείς. Ασχολήθηκε με τη μουσική από τα 12 του χρόνια. Στην εμφάνιση στη Σφίγγα ερμήνευσε τα τραγούδια, «Μοναξιά μου όλα», «Έπαψες αγάπη να θυμίζεις» « Όλο με αφήνεις να σ αφήσω» και άλλα από την εποχή των ΠΥΞ ΛΑΞ, που όμως δεν έπαψε ποτέ να ερμηνεύει.

«Ποιος έχει λόγο στην αγάπη», «Για τις παλιές αγάπες μην μιλάς», «Ανόητες αγάπες», «Γιατί», «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ;», «Είναι ωραία η θάλασσα», «Αγάπης Μαχαιριά» των Χαρη και Πάνο Κατσιμίχα, «Ένας Τούρκος στο Παρίσι» του Μαχαιρίτσα.

Καλλιτέχνες με τους οποίους έχει συνεργαστεί σε περιοδείες και συναυλίες. «Αν μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα» ( ΟΜΝΙΑ )

Κάποιες φορές αισθάνεσαι ότι σε αφορούν όλα. Ένα χτυπημένο μικρό παιδί από βόμβα στο Λίβανο, που το ‘χει η μητέρα του στην αγκαλιά της, τα δάση του Αμαζονίου που καταστρέφονται ανελέητα, οι άνθρωποι που μένουν δίπλα σου, ακόμα και οι ήχοι που βγάζει το γέλιο ή το κλάμα ενός μικρού παιδιού.
Ο δίσκος αυτό ονομάστηκε Omnia που σημαίνει όλα.

Φ.Π.

Με τους καλλιτέχνες που μας παρουσίασε ο Πλιάτσικας κύλισε όλη η βραδιά, και που είναι μεγάλο μέρος της ζωή τους η μουσική.

Στην μπάντα του πάντα ο Νίκος Σάλτας στα πλήκτρα, ένα πολύ μελωδικό πιάνο που το αριστερό του χέρι κρατάει το μπάσο της ομάδας, έτσι δεν είδαμε μπασίστα. Ένας γλυκός, πάντα χαμογελαστός στη σκηνή νέος που δεν παρέλειψε να μας πει ότι η αγάπη είναι η ίδια η ζωή, και που είπε το μοναδικό ξενόγλωσσο τραγούδι στην συναυλία. Ένας πιανίστας με ρυθμό, μουσικότητα και ένταση στα πλήκτρα εκεί που χρειαζόταν. Με αίσθηση που έδενε και ένωνε το σύνολο.
Στα τύμπανα ο Γιώργος Λειβαδάς μία μπάντα από μόνος του, και ο Χάρης Μιχαηλίδης από τους Δραμαμίνη στην κιθάρα, ένας νέος με έναν ιδιαίτερο ροκ παλμό. Προς τα τελευταία τραγούδια εμφανίστηκε και το άλλο μέλος από τους Δραμαμίνη, ο Γιάννης Μιχαηλίδης και εκείνος στην κιθάρα όλοι με πολύ ωραία σόλο.
Η Δήμητρα Καραμπεροπούλου ήταν μία πολύ εκφραστική γυναίκα με το ακορντεόν της από το Συγκρότημα Σύννεφα με παντελόνια μουσικός παραγωγός του cd τους από τον Φίλιππο Πλιάτσικα και άνηκε στους Πυξ Λαξ παλαιότερα. Εμφανίστηκε και o Νίκος Γιαννάτος μπασίστας των ΠΥΞ ΛΑΞ με πολύ ωραίο διάλογο με το μπάσο του, με την κιθάρα, και τον Πλιάτσικα.

Ένα υπέροχο πρόγραμμα τριών ωρών, με μεγάλη ποικιλία στις μουσικές και μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Η τριαντακονταετή πορεία του Φίλιππου Πλιάτσικα με πολλές ζωντανές συναυλίες, με γρήγορο και μπαλάντας ρυθμό, ροκ τραγούδια, με στίχους που αγαπήσαμε και με αγάπες που ζήσαμε, ξεχάσαμε ή θυμηθήκαμε και πάλι. Τραγούδια με πόνο και θλίψη, χαρά και καρτερικότητα. Μουσικοί με πάθος για τη ζωή, της μουσικής το ταξίδι, ένταση, ωραία αύρα, χαρά που έγιανε τον πόνο ή τον άλλαζε και τον μετάλλασσε σε τέχνη. Με φωνή βαθιά και γεμάτη, ροκ και αμεσότητα στη σκηνή που έχουν πολύ λίγοι και πολύ σημαντικοί Καλλιτέχνες.

Νέοι άνθρωποι όλοι με λατρεία για την τέχνη και τη μουσική. Με αγάπη για το κοινό και σεβασμό σε κάθε νότα.

Υπεύθυνος για τον ήχο, με μεγάλη καθαρότητα στον ήχο ο Νίκος Παππάς

Υπεύθυνος για τα φώτα με ποικιλία στην ένταση στους χρωματισμούς των φώτων Βασίλης Νικολόπουλος.

ΦΩΤΟΣ:

Έχετε άλλη μια ευκαιρία να απολαύσετε το Φίλιππο Πλιάτσικα αυτό το Σάββατο 8 Απριλίου.

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845
[email protected]

Ώρα έναρξης: 22.30

 

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

15 + four =

Ads