Επιστημονική ομάδα ανέπτυξε σε μικρογραφία το laser του Death Star από το Star Wars

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Macquarie κατάφεραν και ανέπτυξαν μια μέθοδο για να πολλαπλασιάζουν την ισχύ ενός  laser με τη χρήση καθαρών διαμαντιών . Η έρευνα , που δημοσιεύθηκε στο Laser and Photonics Reviews παρουσιάζει ένα concept το οποίο θυμίζει πάρα πολύ το laser που συναντάμε στην ταινία Star Wars , όπου η δύναμη των πολλαπλών δεσμών laser μεταφέρεται σε μια ενιαία έντονη δέσμη εξόδου που μπορεί να κατευθυνθεί προς τον επιδιωκόμενο στόχο .

Το κλειδί σε όλο αυτό το επίτευγμα είναι η τοποθέτηση ενός υπερ-καθαρού κρυστάλλινου διαμαντιού στο σημείο της σύγκλισης , το οποίο μπορεί και μεταφέρει τις δέσμες φωτός με μεγάλη ταχύτητα στην επιλεγμένη κατεύθυνση χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στρέβλωσης στη δέσμη .

Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η ανάπτυξη τέτοιων τεχνολογιών είναι αναγκαία τόσο σε θέματα καθημερινής ασφάλειας , αν σκεφτούμε την αυξημένη διάδοση των drones χαμηλού κόστους και το πόσο μεγάλος φόβος υπάρχει μήπως χρησιμοποιηθούν σαν κάποιας μορφής όπλου στο άμεσο μέλλον , όσο και σε θέματα διαστημικής χρήσης , μιας και μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του αυξανόμενου προβλήματος των διαστημικών σκουπιδιών που απειλούν τους δορυφόρους μας .

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

15 − 13 =

Ads