Η Amazon θέλει να γίνει ο προσωπικός σου στυλίστας (vid)

To Echo Look κοστίζει 200$ και θα κρίνει την εμφάνισή σου

Η Amazon δεν αρκείται μόνο με τον προσωπικό βοηθό, η εταιρεία μετατρέπει τώρα την Αlexa σε προσωπικό βοηθό επίσης.
Eξελίσσει την Alexa και φτιάχνει το Echo Look, ενσωματώνοντας μια κάμερα με ευρυγώνιο φακό και τέσσερα LED φλας για να κάνει ότι δεν μπορεί (ακόμα) να πράξει ο καθρέπτης σου: Να σε βοηθάει να τραβήξεις μια selfie εύκολα και γρήγορα, δίνοντας φωνητικά την οδηγία, και μετά να σου παρέχει στιλιστικές συμβουλές.

Μαζί με το Echo Look η Amazon λανσάρει και την υπηρεσία Style Check, η οποία μαθαίνουμε πως να συνδυάζει αλγόριθμους που εξελίσσονται μέσω διαδικασιών μηχανικής μάθησης. Παράλληλα, ενσωματώνει τις συμβουλές διαφόρων ειδικών σε θέματα μόδας (aka fashion specialists). Λαμβάνοντας υπόψη ότι η Amazon είναι ο μεγαλύτερος on line εταιρεία λιανικής στον κόσμο, το Echo Look θα σε προτρέπει να ανακαλύψεις νέα προϊόντα και μάρκες με βάση το στιλ σου. Δηλαδή, θα μαθαίνει από τις selfie και θα σου προτείνει αγορές με βάση τις selfie που έχεις τραβήξει.

Μέσω του Style check, η Alexa θα βαθμολογεί την εμφάνισή σου θα προτείνει ποιά σου ταιριάζει καλύτερα, λαμβάνοντας υπόψη και άλλα δεδομένα, όπως για παράδειγμα τις καιρικές συνθήκες. Η διαχείριση και προβολή των selfie γίνεται μέσω εφαρμογής για smartphone. Παράλληλα, έχεις πρόσβαση σε όλο το πλήθος των υπηρεσιών που έρχονται με την Alexa και συνεχώς εμπλουτίζονται, λειτουργίες που βασίζονται στη φωνητική διαχείριση.

Η εταιρεία δεν γνωστοποιεί ποιοι είναι οι fashion specialists, oύτε βέβαια και τις τεχνικές λεπτομέρειες που βρίσκονται πίσω από αυτή την συσκευή. Το εγχείρημα αυτό, βέβαια, εγείρει ενδοιασμούς, σύμφωνα με τους οποίους πώς η artificial intelligence θα επηρεάσει τις προσωπικές μας αποφάσεις. Η μόδα είναι κάτι πολύ προσωπικό για τον καθένα μας. Είναι αυτο-έκφραση, διάθεση, γούστο και άνεση. Και πώς όλα αυτά θα εκφράζουν συναίσθημα και διάθεση. Ίσως η Amazon έφτιαξε το Echo Look έχοντας κατά νού τον τεμπέλικο εαυτό μας, που δεν μπορεί να αποφασίσει τι θα φορέσει στην δουλειά ή στον ελεύθερο χρόνο μας.

domainmarket.gr web hosting

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

3 × 2 =

Ads