Ένας Ινδός celebrity chef έσπασε τον παγκόσμιο ρεκόρ Guinness για τις περισσότερες συνεχόμενες ώρες μαγειρέματος, με καταγεγραμμένες 53 ώρες πίσω από φούρνους και κουζίνες.
Ο celebrity chef Vishnu Manohar έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ του 2014 των μόλις 40 ωρών του έφηβου τότε chef Ben Perry. Σημειώστε ότι 53 ώρες είναι περισσότερες από 2 ολόκληρες μέρες.
Ο Manohar ανέφερε ότι είναι συνηθισμένος να δουλεύει ατέλειωτες ώρες όταν γυρίζει το TV show του, αλλά προετοιμαζόμενος γι’αυτή την πρόκληση, προσέγγισε ένα νέο επίπεδο αφοσίωσης στην δουλειά του.
Ο chef -που έχει επίσης γράψει αρκετά βιβλία μαγειρικής- πέρασε ολόκληρες νύχτες μαγειρεύοντας σε all-night καντίνες σε αεροδρόμια και σιδηροδρομικούς σταθμούς για να εξασκηθεί στο ολονύχτιο μαγείρεμα χωρίς να κοιμηθεί όλη νύχτα, σύμφωνα με τους Times of India. Και ο Manohar θεωρητικά μαγείρεψε για 45 ώρες συνεχώς σε 3 διαφορετικές περιστάσεις αυτό τον μήνα που τον οδήγησαν στο παγκόσμιο ρεκόρ και στην καταλυτική του απόδοση, ανέφερε το Reuters.
Προσέλαβε, εκτός των άλλων, έναν διατροφολόγο ειδικά για να τον κρατάει σε φόρμα κατά την διάρκεια αυτού του μαραθώνιου μαγειρικής. “Η προετοιμασία για αυτό το event είχε αρχίσει έναν μήνα πριν”, είπε ο διατροφολόγος Meghana Kumhare. “Τις 3 τελευταίες μέρες τον έβαλα σε δίαιτα με πρωτεϊνες και μετά με υδατάνθρακες για να διατηρήσει υψηλά επίπεδα ενέργειας. Του έδινα και πάρα πολλά υγρά όπως βουτυρόγαλο και σκέτο νερό για να αποφύγει την αφυδάτωση, δεδομένης και της αυξημένης θερμοκρασίας. Τα ενεργειακά του επίπεδα παρέμειναν θαυμάσια”. Θυμηθείτε ότι στις κουζίνες σε ώρα εργασίας επικρατούν μεγάλες θερμοκρασίες, κι αυτό κάνει το επίτευγμά του ακόμα μεγαλύτερο.
Aυτή η προσπάθεια επίσημα άρχισε την Παρασκευή, 21 Απριλίου στις 8 το βράδυ, με τον Manohar να έχει ως στόχο να ανεβάσει το προηγούμενο ρεκόρ κατά 10 ώρες τουλάχιστον. Ο chef χρησιμοποίησε 8 φούρνους και 15 βοηθούς για να ετοιμάσουν πάνω από 750 πιάτα, καθένα από αυτά να ζυγίζει τουλάχιστον 100 γραμμάρια σύμφωνα με τον κανονισμό του Guinness. Είχε ακόμα δικαίωμα για διάλειμμα πέντε λεπτών μετά από κάθε 2 ώρες μαγείρεμα. Αλλά χάρις σε ένα ενθουσιώδες κοινό, πολλοί από αυτούς μάλιστα φορούσαν μάσκες Manohar, ο chef πραγματοποίησε τον στόχο του.
“Τοποθετήσαμε τα πιάτα σε ένα τραπέζι κατά μήκους της σκηνής για τους επισκέπτες για να μπορέσουν να φάνε. Όταν ο Vishnu είδε ότι πολλοί ήθελαν να δοκιμάσουν αυτές τις συνταγές, διπλασίασε την ποσότητα. Καταλάβαμε ότι αυτό είχε επίπτωση στον χρόνο μαγειρέματος και τότε τον πείσαμε να παραμείνει στην προκαθορισμένη ποσότητα φαγητού”, είπε ο Pravin, αδελφός του chef. “Aισθάνθηκε λίγο πεσμένος τις τελευταίες 2 ώρες αλλά ζήτησε ν’ακούσει ανεβαστική peppy μουσική που τον βοήθησε να ανακτήσει την ενέργειά του”.
Όταν τελείωσε, αφιέρωσε το ρεκόρ του στους αγρότες της Maharashtra και στην θεά Annapurna. Δήλωσε επίσης χαριτολογώντας: “Έχω ακόμα ενέργεια να συνεχίσω για 10 ώρες ακόμα”.