No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

10+1 ντουέτα της Καίτης Γαρμπή που έχουμε αγαπήσει!

by Χρήστος Τσαρδάκης
Ιούν 8, 2017
in Αφιερώματα, Πολιτισμός, Σαν σήμερα
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

Καίτη Γαρμπή: «Πάνω από όλα η αξιοπρέπεια – Δεν σέρνεσαι πίσω από κανέναν!» (vid)

Καίτη Γαρμπή: «Πάνω από όλα η αξιοπρέπεια – Δεν σέρνεσαι πίσω από κανέναν!» (vid)

Μάι 24, 2025
«Επιτέλους»: Η Καίτη Γαρμπή και έξι δυναμικές γυναίκες τραγουδούν για όσα (δεν) λέγονται

«Επιτέλους»: Η Καίτη Γαρμπή και έξι δυναμικές γυναίκες τραγουδούν για όσα (δεν) λέγονται

Μάι 9, 2025
Η Καίτη Γαρμπή εξομολογείται: «Δεν γίνεται να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου και να μιλάω μόνο για τραγούδια»

Η Καίτη Γαρμπή εξομολογείται: «Δεν γίνεται να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου και να μιλάω μόνο για τραγούδια»

Μάι 9, 2025
Κάντε share!
         
      

Η Καίτη Γαρμπή έχει σήμερα τα γενέθλια της και εμείς ως “Mikrofwno.gr”, την θυμόμαστε σε έντεκα αγαπημένες μας δισκογραφικές συνεργασίες!

Μια από τις εμπορικότερες και πιο αγαπημένες τραγουδίστριες όλων των εποχών, τα πιο ωραία μάτια της πίστας, η Καιτούλα που αγαπάμε, με 28 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας στο μουσικό πεντάγραμμο, γεμάτο αμέτρητες επιτυχίες, εξώφυλλα, βραβεία, αξέχαστες τηλεοπτικές εμφανίσεις, σημαντικές συνεργασίες επί πίστας με μεγάλα ονόματα και άλλα πολλά!

Πάμε λοιπόν!

Οι ερωτικές «Στιγμές» ήταν το πρώτο ντουέτο που ακούσαμε από την Καίτη Γαρμπή το 1994, στα πρώτα της κιόλας βήματα, μαζί με τον Κώστα Τουρνά. Το κομμάτι αυτό έχει μια προϊστορία, καθώς πρόκειται για επανεκτέλεση του κομματιού, το οποίο πρωτοτραγούδησε σόλο ο Κώστας Τουρνάς το 1975 για το άλμπουμ του «Λευκά Φτερά». Το ντουέτο απογείωσε το κομμάτι, έχοντας μεγάλη απήχηση στα ερτζιανά, ενώ αποτελεί μια από τις πιο αγαπημένες μας στιγμές μέχρι σήμερα, ενώ συμπεριλαμβανόταν στο άλμπουμ του εμβληματικού τραγουδοποιού «Ντουέτα». Να σημειωθεί πως την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε ο δίσκος «Ατόφιο Χρυσάφι» με 5 και 5 τραγούδια του Κώστα Τουρνά και Φοίβου σε μουσική και στίχους αντίστοιχα.

Ποιος θα ξεχάσει την συγκινητική πρόταση γάμου που έκανε ο Διονύσης Σχοινάς, Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1997, στην αγαπημένη τραγουδίστρια στο τηλεοπτικό πλατό του «Bravo» με παρουσιάστρια την Ρούλα Κορομηλά ; Σίγουρα όμως θα θυμάστε και το ντουέτο που ερμήνευσαν μετά. Το «ζήσαμε» σε μουσική και στίχους του Φοίβου ήταν μέσα στο πρώτο άλμπουμ του Διονύση Σχοινά «Σ’αγαπώ», το οποίο συνοδευόταν από ένα εντυπωσιακό clip, σε σκηνοθεσία του Κώστα Καπετανίδη, για τα δεδομένα της εποχής εκείνης. Ένα κομμάτι που αγαπήθηκε από την πρώτη στιγμή από τους ακροατές, ενώ βγήκε λάθος στις προβλέψεις του …καθώς οι δυο καλλιτέχνες είναι αγαπημένοι και ερωτευμένοι μέχρι σήμερα…

Μια συνεργασία που άφησε εποχή το 2000 ήταν αυτή με την Άννα Βίσση στο “Fever”. Η Καίτη Γαρμπή, έκανε τη δισκογραφική της επάνοδο στο τραγούδι με το άλμπουμ το «Κάτι» δίπλα στην Άννα Βίσση η οποία έβγαζε μια «Κραυγή». Μέσα στο άλμπουμ-φαινόμενο της απόλυτης Ελληνίδας star υπήρχε το τραγούδι-ντουέτο «Καλύτερα οι δυο μας» με το οποίο οι δυο τραγουδίστριες επισφράγισαν τη συνεργασία τους στην πίστα, σε μουσική και στίχους του Νίκου Καρβέλα. Ένα τραγούδι, φεμινιστικού χαρακτήρα και άκρως χιουμοριστικό, όπως ήταν και οι δυο versions των video clip που κυκλοφόρησαν.

Δεν τις είδαμε ακόμη επί σκηνής, μόνο πρόσφατα όταν η Νατάσα Θεοδωρίδου, μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων της στο Φωταέριο, επισκέφτηκε την Καίτη Γαρμπή στο ΦΩΣ όπου εμφανιζόταν με την Στέλλα Καλλή, και τραγούδησαν για πρώτη φορά επί σκηνής το «Επιτέλους». Ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους του Φοίβου, το οποίο ένωσε μοναδικά τις δυο λαϊκές ερμηνεύτριες και έγινε τεράστια επιτυχία το 2000.

Το πιο ερωτικό ντουέτο της καριέρας της ήταν αυτό με τον Θάνο Καλλίρη και κυκλοφόρησε το 1993. Το τραγούδι «Έρωτα Έρωτα μου» σε μουσική και στίχους του Λουκά Θάνου, συμπεριλαμβανόταν στο 3ο άλμπουμ του ερωτικού pop καλλιτέχνη «Κράτα ένα ψέμα για το τέλος». Μια συνεργασία που θυμόμαστε με νοσταλγία εκείνη την εποχή. Δυο νέοι καλλιτέχνουν «διαδίδουν» το έρωτα τους και κάνουν επιτυχία!

Ένα από τα διαχρονικότερα τραγούδια του τριπλά πλατινένιου άλμπουμ «Ευαισθησίες» ήταν το ντουέτο με τον αξέχαστο Αντώνη Βαρδή «Η Πατρίδα μου», ένα διαφορετικό κομμάτι και πιο επίκαιρο από ποτέ. Η μουσική και οι στίχοι ανήκουν στο Φοίβο.

Το δεύτερο ντουέτο του δίσκου είχε να κάνει με μια «Ασυμφωνία Χαρακτήρων» ανάμεσα στην Καίτη Γαρμπή και τον Αντώνη Ρέμο. Ένα κομμάτι που ακούσαμε, μετά από χρόνια πρόσφατα, να τραγουδά η Καίτη Γαρμπή στο stage του μεγάλου προημιτελικού, του talent show “Rising Star” παρέα με τον Αντώνη Ρέμο, που ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής. Το τραγούδι φέρει και αυτό την υπογραφή του Φοίβου σε μουσική και στίχους.

Μια δισκογραφική συνύπαρξη – έκπληξη ήταν και αυτή με το Φοίβο Δεληβοριά και το κομμάτι «Ό άντρας της ζωής μου». Ένα λαΪκό τραγούδι που βρισκόταν στο άλμπουμ «Χάλια» του τραγουδοποιού σε μουσική και στίχους του ίδιου. Μια αξιοσημείωτη στιγμή στη μακροχρόνια δισκογραφική πορεία της αγαπημένης λαϊκής τραγούδίστριας.

Ένα άλμπουμ – σταθμός στη καριέρα της Καίτης Γαρμπή ήταν και είναι το «Χριστούγεννα με την Καίτη». Ένας δίσκος με διασκευές χριστουγεννιάτικων κλασσικών κομματιών, με τη συνοδεία της παιδικής ορχήστρας του Σπύρου Λάμπρου και του τενόρου Κωνσταντίνου Παλιατσάρα. Το «Χριστούγεννα με την Καίτη» είναι το μοναδικό χριστουγεννιάτικο ελληνικό άλμπουμ που έλαβε χρυσή διάκριση στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα. Μια από τις αξιομνημόνευτες στιγμές είναι και το ντουέτο «Τούλι για το Χριστούλη». Ένα τραγούδι που μας συντροφεύει μέχρι σήμερα τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων.

Εκείνοι ανερχόμενοι σαν μπάντα, εκείνη καταξιωμένη τραγουδίστρια ήταν «Άδικο και Κρίμα» να μην συνεργαστούν δισκογραφικά. Ο λόγος φυσικά για τους Antique, το συγκρότημα με το οποίο ξεκίνησε την καριέρα της Έλενα Παπαρίζου μαζί με τον Νίκο Παναγιωτίδη, τραγούδησαν μαζί με την Καίτη Γαρμπή το εν λόγω κομμάτι, για το άλμπουμ της «Απλά τα πράγματα». Ένα από τα κομμάτια που ξεχώρισαν μέσα από το διπλό άλμπουμ που κυκλοφόρησε το 2001, και έγινε επιτυχία, σε μουσική Νίκου Τερζή και σε στίχους Αντώνη Παππά. Δυστυχώς δεν οπτικοποιήθηκε ποτέ!

Ένα από τα τραγούδια του διπλά πλατινένιου single «Μια Καρδιά» που κυκλοφόρησε το 2002 ήταν το ντουέτο «Θα μείνει μεταξύ μας» μαζί με το Γιώργο Τσαλίκη. Ένα τραγούδι που επισφράγισε τη συνεργασία τους επί σκηνής στο κέντρο «Απόλλωνα» όπου εμφανίζονταν οι δυο καλλιτέχνες, ενώ αποτέλεσαν ως ένα από τα πιο επιτυχημένα σχήματα της χρονιάς εκείνης. Η σύνθεση του κομματιού ανήκει στον Κώστα Μηλιωτάκη και οι στίχοι στον Πάνο Φαλάρα.


Κάντε share!
         
      
Tags: Καίτη Γαρμπή
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Αυτό είναι το «Πείραμα» του Γιώργου Αλκαίου (teaser)

Next Post

“Bon Appetit” | Δείτε πώς γυρίστηκε το βίντεο κλιπ της Katy Perry

Χρήστος Τσαρδάκης

Χρήστος Τσαρδάκης

Με λένε Χρήστο και είμαι καλά. (ενίοτε…). Είμαι τελειομανής Υδροχόος (καταλαβαίνετε!) και είμαι ένας άνθρωπος που κάποια πράγματα προσπαθεί να τα αντιμετωπίζει με χιούμορ. Δεν μπορώ τη δηθενιά, το ψέμα και τους τοξικούς ανθρώπους γύρω μου. Μου αρέσουν τα μακαρόνια σε διάφορες παραλλαγές. Τα μουσικά μου ακούσματα είναι πολλά. Παρακολουθώ ανελλιπώς ελληνικές κωμικές σειρές των 90s και early00s.

Related Posts

Chris Kaltsas: Δύο καλοκαιρινά remixes που δίνουν νέα ζωή σε κλασικά ελληνικά τραγούδια!

Chris Kaltsas: Δύο καλοκαιρινά remixes που δίνουν νέα ζωή σε κλασικά ελληνικά τραγούδια!

Ιούν 2, 2025
Λάχανα και Χάχανα στο Θέατρο Άλσος – Μια γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς

Λάχανα και Χάχανα στο Θέατρο Άλσος – Μια γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς

Ιούν 2, 2025
Lah Porella: Το  «Γλειφιτζούρια» είναι το πιο τρυφερό τραγούδι του καλοκαιριού – Ένα γλυκό ταξίδι στην παιδικότητα και τη γιαγιά

Lah Porella: Το «Γλειφιτζούρια» είναι το πιο τρυφερό τραγούδι του καλοκαιριού – Ένα γλυκό ταξίδι στην παιδικότητα και τη γιαγιά

Ιούν 2, 2025

Angelika Dusk – “Breaking My Heart” : Το απόλυτο 80s πάρτι που θα σε κάνει να χορεύεις ξανά!

Ιούν 2, 2025
Next Post

“Bon Appetit” | Δείτε πώς γυρίστηκε το βίντεο κλιπ της Katy Perry

No Result
View All Result

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • Big Brother: Η Νάνσυ «άνοιξε την ψυχή της» στη Γραμμή Ζωής – Συγκλονιστική εξομολόγηση για το bullying, την κατάθλιψη και την ανάγκη για αγάπη
  • Chris Kaltsas: Δύο καλοκαιρινά remixes που δίνουν νέα ζωή σε κλασικά ελληνικά τραγούδια!
  • Λάχανα και Χάχανα στο Θέατρο Άλσος – Μια γιορτή για το τέλος της σχολικής χρονιάς
  • Lah Porella: Το «Γλειφιτζούρια» είναι το πιο τρυφερό τραγούδι του καλοκαιριού – Ένα γλυκό ταξίδι στην παιδικότητα και τη γιαγιά
  • «Έχω παιδιά» : Ο Μιχάλης και η Σάρα αποφασίζουν να βάλουν στοπ… στο άγχος τους (Trailer)

Kατηγορίες

Ιούνιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
« Μάι   Ιούλ »

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.