• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

Κυκλοφόρησε η Beta version του iOS 11

Για το iOS 11, η Apple έδωσε μεγάλη έμφαση στο iPad και υπάρχουν πολλά νέα χαρακτηριστικά που μεταφέρουν το tablet – και ειδικά το iPad Pro – σε ένα νέο επίπεδο παραγωγικότητας.

Αλλά μόνο και μόνο επειδή το iOS 11 είχε σαν κύριο στόχο τα tablet της Apple δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα που να προσβλέπει στο iPhone σας. Υπάρχουν πολλές βελτιώσεις στα πράγματα που κάνετε κάθε μέρα.

Control Center

Η Apple έχει – για άλλη μια φορά – εντελώς επανασχεδιάσει το Κέντρο Ελέγχου (τις κοινές λειτουργίες και τις ρυθμίσεις στις οποίες έχετε πρόσβαση κάνοντας swipe up από το κάτω μέρος της οθόνης).Τώρα μπορείτε να προσθέσετε μέχρι και 17 συντομεύσεις στον πίνακα και να τις προσαρμόσετε στις ανάγκες σας.

Ακόμη καλύτερα, σε αυτές οι συντομεύσεις έχουν επίσης δοθεί πλουσιότερες αλληλεπιδράσεις 3D Touch που τις κάνουν πιο χρήσιμες. Εάν πιέσετε παρατεταμένα το κουμπί ελέγχου φωτεινότητας για παράδειγμα ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε τη Νυχτερινή Μετατόπιση. Εάν έχετε αγνοήσει ως τώρα το 3D Touch (το οποίο ήταν συχνά εύκολο να το κάνετε), το νέο Κέντρο Ελέγχου θα σας κάνει να το χρησιμοποιήσετε.

Screen Recording

Μια από τις καλύτερες εκπλήξεις του iOS 11 είναι η νέα λειτουργία εγγραφής οθόνης της Apple. Υπάρχει μόνο στο Κέντρο Ελέγχου και σας επιτρέπει να καταγράψετε εύκολα ένα βίντεο της οθόνης σας.

Markup, Notes και Files

Αν και οι βελτιώσεις στο Markup (η δυνατότητα να σχεδιάζετε μια σελίδα ή ένα έγγραφο) και η εφαρμογή Notes έχουν μεγαλύτερη αξία στο iPad, αξίζει να τις δοκιμάσετε και στο iPhone.

Τα νέα χαρακτηριστικά Markup λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο όπως και στο iPad, μείον την υποστήριξη Apple Pencil (ίσως στο iPhone 8 …). Κάθε φορά που παίρνετε ένα νέο στιγμιότυπο οθόνης, εμφανίζεται στην κάτω αριστερή γωνία όπου μπορείτε εύκολα να μεταβείτε στο Markup. Μπορεί να αποστασιοποιηθεί αν παίρνετε πολλά στιγμιότυπα οθόνης, αλλά είναι χρήσιμο να το έχετε εκεί χωρίς να πηδήσετε στην εφαρμογή Φωτογραφίες, αν δεν θέλετε.

Ομοίως, τα αρχεία έχουν πολλές δυνατότητες, ανάλογα με τις ανάγκες σας. Η εφαρμογή σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε αρχεία μεταξύ συσκευών και λογαριασμών. Τελικά το χαρακτηρτιστικό αυτό θα περιλαμβάνει υπηρεσίες cloud τρίτων κατασκευαστών όπως το Google Drive, αν και αυτή η υποστήριξη δεν περιλαμβάνεται στο beta.

Η εφαρμογή Notes έχει επίσης σημαντικές αλλαγές. Η Apple πρόσθεσε έναν τόνο νέων επιλογών μορφοποίησης, έναν σαρωτή εγγράφων, καθώς και τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά σήμανσης για να την κάνει πιο ανταγωνιστική σε σχέση με παρόμοιες εφαρμογές που υπάρχουν στο store της.

Βελτιστοποιήσεις αποθήκευσης

Μετά την τελική απόσπαση του iPhone των 16GB την περασμένη χρονιά, είναι υπέροχο να δούμε την Apple να κάνει ακόμη περισσότερες βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο το iOS διαχειρίζεται το χώρο αποθήκευσης στο iOS 11. Ένα νέο μενού “iPhone Storage” διευκολύνει τόσο την παρακολούθηση του χώρου αποθήκευσης όσο και την απελευθέρωση περισσότερου χώρου.

Παρέχει “συστάσεις” όπως “αφαίρεση αχρησιμοποίητων εφαρμογών” ή “αυτόματη διαγραφή παλαιών συνομιλιών”, και σας λέει πόσα ελεύθερο χώρο θα πάρετε πίσω χρησιμοποιώντας τις παραπάνω ρυθμίσεις. Είναι δύσκολο να πούμε πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές οι ρυθμίσεις χωρίς να το χρησιμοποιήσετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά είναι ωραίο να το δείτε.

 

Παρόλο που εξακολουθεί να μην είναι τέλεια, η πρώτη δημόσια beta για iOS 11 αποδεικνύει ότι η Apple μπορεί να κάνει ακόμα σημαντικές βελτιώσεις χωρίς να αλλάξει δραστικά το look and feel του iOS.

Η έμφαση στη βελτίωση των καθημερινών ενεργειών – όπως η πληκτρολόγηση, η ένταξη σε ένα δίκτυο Wi-Fi ή η πτώση στις ρυθμίσεις σας – κάνει όλο το λειτουργικό σύστημα να αισθάνεται πιο ομαλό και πιο εύκολο στη χρήση. Ομοίως, η βελτιωμένη εφαρμογή Σημειώσεις, οι λειτουργίες σήμανσης και οι βελτιστοποιήσεις αποθήκευσης είναι προσθήκες που θεωρούν ότι έπρεπε πάντα να αποτελούν μέρος του iOS.

Το καθένα από αυτά μπορεί να μην φαίνεται σαν ένα μεγάλο χαρακτηριστικό, αλλά ως σύνολο, η ενημέρωση σας κάνει να νιώσετε σαν να μπορούσατε πραγματικά να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για πραγματική δουλειά – όχι μόνο βασικά καθήκοντα, όπως μηνύματα.

Αν θέλετε να δοκιμάσετε και εσείς την beta έκδοση του νέου λογισμικού της Apple ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο που εξηγεί αναλυτικά πως να την εγκαταστήσετε.

http://www.techradar.com/how-to/how-to-get-ios-11-download-the-public-beta-today

Υπενθυμίζουμε ότι το iOS 11 είναι συμβατό στις παρακάτω συσκευές :

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

twelve − 10 =

Ads