• Follow us
 • papaRinoλογίες

  20938899_10155611246003850_2100266917_n

 • Τα πάντα για τη Eurovision

  eurovisionistas_logo

 • Γίνε μέλος της συντακτικής μας ομάδας

  21427304_10210542500020534_5305682434521126079_o

 • Τα τελευταία νέα στο χάρτη της νυχτερινής διασκέδασης

  pistes2017_min

NGradio.gr: «Μία ομάδα ανθρώπων με αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό!»

Εκπέμποντας ζωντανά σε όλο τον πλανήτη με τη δύναμη που τους παρέχει το ίντερνετ και όλα τα σύγχρονα μέσα επικοινωνίας, έδωσε τη δυνατότητα παρακολούθησης και ακρόασης σε όλους τους απανταχού Έλληνες της Γης! Ο NGradio.gr, η Νέα Γενιά του Ραδιοφώνου που ιδρύθηκε το 2010 από πέντε νέα παιδιά και έχει πλέον στο δυναμικό του 36 παραγωγούς, κατάφερε να δημιουργήσει μια παγκόσμια ελληνική ραδιοφωνική κοινότητα και να φέρει το σταθμό πρώτο όχι μόνο στις καρδιές των ακροατών αλλά και σε επίπεδο παγκόσμιας διάκρισης, γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό για την Ελλάδα στον συγκεκριμένο τομέα. Το Μικρόφωνο σας παρουσιάζει τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές των WEBAWARDS 2016! Γνωρίστε τους!

Ngradio.gr νικητής των WEBAWARDS 2016 κερδίζοντας τα βραβεία του Πρότυπου Ραδιοφώνου και Πρότυπου Τεχνολογίας. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτή τη σημαντική διεθνή διάκριση του σταθμού σας.

Αυτή η πρωτιά δεν είναι μόνο του NGradio.gr αλλά και της Ελλάδας, καθώς ήρθαμε πρώτοι ανάμεσα σε χιλιάδες ιντερνετικούς σταθμούς στον κόσμο! Κάτι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα, μία χώρα που δεν φημίζεται τόσο σε αυτούς τους τομείς.

Είναι πολύ τιμητικό που ο οργανισμός Web Marketing Association επέλεξε έναν ελληνικό σταθμό να βραβευτεί σε δύο κατηγορίες για 2η συνεχή χρονιά. Για να διακριθούμε επί 1 χρόνο μας παρακολουθούσαν υψηλόβαθμα στελέχη πολυεθνικών εταιριών, όπως Facebook, Yahoo!, Microsoft, Disney, National Geographic, BlackRock, και μας βαθμολογούσαν στο περιεχόμενο των εκπομπών, στο πρόγραμμα, στην ποιότητα, στην καινοτομία και σε άλλους τομείς.

Ποια είναι η ταυτότητα του ngradio;

Η τρέλα και η λατρεία για το καλό ραδιόφωνο.

Σε ένα καθημερινό πρόγραμμα υπάρχουν εκπομπές που φιλοξενούν καλλιτέχνες (μουσικούς, ερμηνευτές, συνθέτες, ζωγράφους, συγγραφείς κ.ά.), εκπομπές που εστιάζουν στην εγχώρια και παγκόσμια μουσική σκηνή, εκπομπές που ασχολούνται με την τεχνολογία και με το gaming, εκπομπές με θέμα τους τα κοινωνικά δίκτυα, εκπομπές μαγκαζίνο, εκπομπές που μιλάνε για ταινίες, ταξιδιωτικούς προορισμούς, κατοικίδια και πολλά άλλα! Παρουσιάζουμε ό,τι αγαπά ο κάθε παραγωγός με κοινό παρανομαστή την επικοινωνία με τους ακροατές-τηλεθεατές και την διάδραση μαζί τους. Το ίντερνετ μας έδωσε τη δυνατότητα να συσπειρώνουμε κοντά μας ανθρώπους όλων των ηλικιών και να τους κρατάμε συντροφιά κάνοντας αυτό που αγαπάμε.

Αυτή η διάθεση επικοινωνίας υπήρχε πριν από την δημιουργία του σταθμού, από τότε που είχαμε μουσικό συγκρότημα! Όλοι είμαστε μουσικοί και από τότε επικοινωνούσαμε την μουσική μας μέσω του YouTube! Από αυτή μας την εμπειρία νοιώσαμε πως θέλαμε να επικοινωνήσουμε και σε άλλα επίπεδα με τον κόσμο που άρχισε να ακολουθεί το συγκρότημα, ενώ είδαμε και την ανάγκη του κόσμου να περάσει καλά, να γελάσει, αλλά και να ακολουθήσει, αν θέλετε, παιδιά που κάνουν κάτι αυθόρμητα και με ειλικρίνεια.

Για να είναι κάποιος ειλικρινής και να έχει μεράκι πρέπει να κάνει ακριβώς αυτό που του ταιριάζει, να το στήνει μόνος του, να το φροντίζει και να το παρουσιάζει στο κοινό του. Μία από τις βασικές αρχές του σταθμού είναι ότι κάθε παραγωγός έχει την εκπομπή του και είναι ελεύθερος να διαλέξει το μουσικό της ύφος και το περιεχόμενο της. Αυτό που προέχει όμως είναι η επικοινωνία με τους ακροατές, σε αυτά που γράφουν και στέλνουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βραβεύεστε. Ποιος πιστεύετε πως είναι ο βασικότερος παράγοντας αυτής της τεράστιας επιτυχίας του ngradio;

Σας ευχαριστούμε για το τεράστια επιτυχία, όπως το λέτε. Πρέπει να σας πούμε ότι για εμάς ήταν επιβεβαίωση ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.

Από ό,τι είδαμε στην λίστα των κριτών που μας βαθμολόγησαν μόνο περίπου 10 θα πρέπει να είναι ελληνικής καταγωγής, ενώ οι υπόλοιποι είναι ξένοι. Αυτό που βράβευσαν όλοι αυτοί οι CEOs ήταν ένα επαγγελματικό στήσιμο από την άποψη της playlist, της εικόνας που έχουν οι εκπομπές, της τεχνολογίας του site μας, του πρωτότυπου περιεχομένου του, την καλή ποιότητα ήχου και εικόνας και μετά, τις εκπομπές αυτές καθ’ αυτές με το περιεχόμενό τους, αυτά που λέει και παίζει ο κάθε παραγωγός δηλαδή.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι μία ομάδα ανθρώπων με αγάπη γι’ αυτό που κάνουν, μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, γιατί δεν σας κρύβουμε ότι από μία τρέλα δημιουργήσαμε αυτό τον σταθμό! Ο καθένας από εμάς έχει το μερίδιό του σε κάθε τι που δημιουργούμε και καταφέρνουμε. Άλλος ασχολείται με την τεχνολογία, άλλος με το design, άλλος με το μουσικό περιεχόμενο, με το στήσιμο… όλοι για την εκπομπή του ενός και ένας για τις εκπομπές όλων! (γέλια)

Ο σταθμός σας έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς σπουδαίους καλλιτέχνες από διάφορους χώρους της Τέχνης. Πόσο καταλυτική είναι η δική τους συμβολή και στήριξη σε αυτό που με τόση αγάπη και επαγγελματισμό κάνετε;

Επειδή είμαστε όλη μέρα στον σταθμό και ο σταθμός είναι το σπίτι μας είναι πολύ σημαντικό να φιλοξενούμε ανθρώπους που θαυμάζουμε, ενώ χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν κι εκείνοι νοιώθουν σαν στο σπίτι τους!

Έρχονται, πίνουμε το καφεδάκι μας, μας λένε τα νέα τους, μας διηγούνται ιστορίες, μοιράζονται τους προβληματισμούς τους μαζί μας και πολλά άλλα! Άνθρωποι που δεν δίνουν εύκολα συνεντεύξεις, όπως ο Κώστας Χατζής, η Μαρινέλα, η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Νίκος Αλιάγας κ.ά. Είμαστε οικογένεια για πολλούς καλλιτέχνες και δεν υπάρχει πιο τιμητικό από αυτό! Μας εμπιστεύονται και τους εμπιστευόμαστε γιατί δεν έχει σημασία που είναι καταξιωμένοι τόσο, όσο το ότι είναι και ενδιαφέροντες άνθρωποι!

Η επικοινωνία με τους ακροατές και η ανταπόκριση τους τι σημαίνει για σας και πόσο σας αγχώνει για τη συνέχεια;

Η αγάπη μας με τους ακροατές είναι άπαξ οπότε δεν το σκεφτήκαμε ούτε αγχωθήκαμε ποτέ!

Όπως σας είπαμε και πριν, αυτός ο σταθμός δημιουργήθηκε ακριβώς για εκείνους που τον παρακολουθούν. Φαίνεται ανάποδο όπως το λέμε χρονικά, όμως είναι η αλήθεια. Ξεκινήσαμε θεωρώντας ότι μας ακούνε εκατοντάδες, γελάγαμε και σκεφτόμασταν ότι γελάνε άλλοι εκατό μαζί με εμάς.

Οι ακροατές είναι η χαρά μας. Στα fm είναι διαφορετική η αίσθηση, επειδή δεν βασίζεται η επικοινωνία στα social (έχουμε κάνει ραδιόφωνο στον real fm για δύο χρόνια). Στο web radio όλα γίνονται μέσω του υπολογιστή και για τον παραγωγό αλλά και για τον ακροατή-τηλεθεατή. Όχι μόνο δεν μας αγχώνει η παρουσία των ακροατών, αλλά είναι και η λαχτάρα μας. Μιλάμε τώρα για ανθρώπους από την Ελλάδα, όλη την Ευρώπη, την Αμερική, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αφρική, την Ανατολή, δηλαδή από όπου υπάρχει ίντερνετ! Είναι συγκλονιστικό!

Επίσης, είναι καταπληκτική η συμβολή τους στις εκπομπές, όταν για παράδειγμα αναφέρεσαι σε κάποιο συγκρότημα σου στέλνουν επί τόπου στοιχεία, βίντεο, τη δική τους άποψη, φωτογραφίες και όλα αυτά σε real time, εδώ και τώρα. Το αμέσως καλύτερο είναι όταν σου στέλνει μήνυμα στο facebook ο μουσικός στον οποίο εσύ αναφέρεσαι εκείνη την ώρα. Έχουμε πολλά τέτοια ανατριχιαστικά παραδείγματα γιατί το ίντερνετ είναι πολύ άμεσο!

Ισχύει τελικά αυτό που λένε, ότι οι παρέες γράφουν τις πιο ωραίες ιστορίες;

Η λέξη παρέα που διαλέξατε πιστεύουμε ότι είναι η πιο σωστή. Τα πρόσωπα που αποτελούν μια παρέα, όταν αποφασίζουν να δουλέψουν για κάτι, θα πρέπει να έχουν ξεκάθαρο τον στόχο για τον οποίο θα εργαστούν. Πάνω από όλα όμως, θα πρέπει να είναι όντως παρέα. Φίλοι, αγαπημένοι. Έχουν απίστευτη δύναμη οι άνθρωποι όταν εργάζονται παρέα ο ένας με τον άλλο με αμοιβαίο σεβασμό και αγάπη για αυτό που κάνουν. Το έχουμε δει αυτό στη μουσική, στον αθλητισμό κ.λπ.

Κλείνοντας, ποιο ελπιδοφόρο μήνυμα θα έδινε η ομάδα του ngradio στους ανθρώπους της γενιάς της, που προβληματίζονται και αγωνιούν για το αύριο;

Σαν ομάδα, κάθε μέρα δίνουμε το ίδιο μήνυμα στους ακροατές μας, είτε συνειδητά είτε ασυνείδητα. Να φροντίζει ο ένας τον άλλο. Να έχουμε μάτια για τους γύρω μας, γνωστούς και αγνώστους. Η ελπίδα, πιστεύουμε, δυναμώνει όταν αγαπάς και αγαπιέσαι. Δεν μπορούμε να πούμε σε κάποιον δούλεψε σκληρά και θα πετύχεις το όνειρό σου και άλλα τέτοια… διότι δεν είμαστε σε θέση να το πούμε αυτό. Πιστεύουμε, όμως με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, ότι η μόνη ελπίδα του ανθρώπου είναι η έμπρακτη αγάπη.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Κάντε follow και απολαύστε τους: http://ngradio.gr

Tags:

 • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

 • name *

 • email *

 • website *

two × 5 =

Ads