No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

Οι Modal4 κυκλοφορούν το πρώτο τους άλμπουμ

by Χρήστος Τσαρδάκης
Ιούν 13, 2017
in Πολιτισμός
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

No Content Available
Κάντε share!
         
      

Οι Modal4 κινούνται ανάμεσα στο χθες και το σήμερα, το μεταμοντέρνο και την παράδοση, τον «παλιό τρόπο» και το «σχήμα των πραγμάτων» αλλά κυρίως καταπιάνονται με ό,τι είναι μπροστά μας, με όλα όσα έρχονται.

Οι Modal4 ισορροπούν ανάμεσα στο μαύρο και το άσπρο, που δεν είναι γκρίζο, αλλά περισσότερο λειτουργεί σαν αγγελιοφόρος, μέσα στο χρόνο. Αυτό το «ανάμεσα» αντανακλά την ηχώ μιας ξεχασμένης ιεροτελεστίας, την αέναη αγωνία για εξωτερίκευση των βαθύτερων και σκοτεινότερων στιγμών της ανθρώπινης ψυχής.

Η μουσική ήταν πάντα ένας τρόπος να μοιραζόμαστε και να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και ιδιαίτερα την αγάπη, τον πόνο και τη θλίψη και αυτό ακριβώς κάνουν οι Modal4: μοιράζονται! Μοιράζονται τη μουσική τους και την ερμηνεία της, βάζοντας τον καθένα μας στη συντροφιά τους, κάνοντας τον καθένα μας μέλος του ηχητικού τους τελετουργικού. Ξεχασμένες μελωδίες και σκονισμένα ηχοτοπία μιας άλλης εποχής έρχονται στο προσκήνιο μέσα από ένα μεταβαλλόμενο πρίσμα επιρροών και αναφορών. Από την τεράστια μουσική παράδοση της ανατολικής Μεσογείου στην απολαυστική ηχώ της μουσικής της δεκαετίας του 80 και μέσα από την ασυμβίβαστη και ανήσυχη αισθητική της τζαζ στον post rock ήχο των τελευταίων δεκαετιών.

Οι Modal4 είναι μια μπάντα από τέσσερα άτομα, που με την πρώτη τους, ομότιτλη δισκογραφική δουλειά καταθέτουν τη δική τους οπτική στο αρχέγονο και ατέρμονο ταξίδι στα βαθύτερα ανθρώπινα συναισθήματα…

Κυκλοφορεί σε επιλεγμένα δισκοπωλεία από τη Fishbowl.

Σχετικό video:

Οι Modal4 είναι οι:

Ευγένιος Βούλγαρης: τοξωτό τανμπούρ
Θάνος Γκουντάνος: άταστη κιθάρα
Παύλος Σπυρόπουλος: κοντραμπάσο
Δημήτρης Τασούδης: τύμπανα

https://modal4.bandcamp.com/

Γνωρίστε τα μέλη της μπάντας …

σύντομα βιογραφικά των Modal4

Ευγένιος Βούλγαρης

Το ενδιαφέρον του για την παραδοσιακή μουσική ξεκινά το 1992 μαθητεύοντας δίπλα στον Χρήστο Τσιαμούλη. Από το 2001 παρακολούθησε μαθήματα ερμηνείας της Οθωμανικής μουσικής από τον Fahrettin Cimenli στην Κωνσταντινούπολη. Πολύ σημαντική ήταν μία σειρά σεμιναρίων στο ούτι, το σάζι, το αφγανικό ραμπάμπ αλλά και τη σύνθεση και ενορχήστρωση, στο πλαίσιο του Λαβυρίνθου, που συνίσταται από μουσικά εργαστήρια στο Χουδέτσι της Κρήτης. Όντας ικανός εκτελεστής σε διάφορα μουσικά όργανα συνυπήρξε με κορυφαίους μουσικούς και συνθέτες όπως οι: Ross Daly, Χρήστος Τσιαμούλης, Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Παπαδημητρίου, Νότης Μαυρουδής, Nima ben David, Paul Winter, σε συναυλίες, ηχογραφήσεις και τηλεοπτικές παραγωγές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Συνεργάστηκε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Καμεράτα και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για τη διδασκαλία, τη σύνθεση μουσικής, τόσο αυτόνομης όσο και για το θέατρο. Ενδεικτική δισκογραφία: Ταξίδια, Το μήνυμα του Πρίγκηπα, Αψιλίες, Ψυθιρίζοντας το ρεμπέτικο. Μαζί με τον Βασίλη Βανταρακη έχουν συγγράψει το βιβλίο: Η αστική λαϊκή μουσική στην Ελλάδα του Μεσοπολέμου – Σμυρναιϊκα και Πειραιώτικα Ρεμπέτικα. Ζει στην Πάτρα.

Θάνος Γκουντάνος

Γεννήθηκε το 1983 και έξι χρόνια μετά είχε την πρώτη του επαφή με την κιθάρα. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Κώστα Κοτσιώλη, ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα) με τον Βασίλη Κίτσο και σύνθεση με τον Μιχάλη Λαπιδάκη στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα το ενδιαφέρον του στρέφεται στην ευρύτερη βαλκανική και ανατολική τροπική μουσική μελετώντας στεριανό και πολίτικο λαούτο, ούτι και σάζι. Η διαρκής αναζήτηση οδήγησε στην ανακάλυψη – αποκάλυψη της άταστης κιθάρας δίπλα στον καθιερωτή της, Erkan Oǧur, στην Κωνσταντινούπολη. Σταδιακά υιοθέτησε ένα ιδιαίτερο στυλ στην κιθάρα που συνδυάζει την τροπική (modal), την κλασική και την σύγχρονη μουσική.
Ως επαγγελματίας μουσικός έχει πάρει μέρος σε πολυάριθμες συναυλίες και ηχογραφήσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη με διάφορα συγκροτήματα και καλλιτεχνικές συνεργασίες. Ενδεικτικά αναφέρονται: BAiLdSA (balkan-gypsy-punk), Λωξάντρα (eastern mediterranean-world fusion), SoskeNanay? (turkish-gypsy), modal4 (contemporary modal), mustakbajam (psychedelic modal), Čači Vorba (polish gypsy), Plaza Quartet, Ross Daly, Ευανθία Ρεμπούτσικα, Dilek Koç, Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης και πολλά άλλα.

Παύλος Σπυρόπουλος

Γεννημένος στην Αθήνα το 1984, ξεκίνησε σπουδές μελετώντας πιάνο, τσέλο και θεωρητικά με τη Μαρκέλλα Τσούβα στο «Ωδείο Τρικάλων Α. Κασιώλα». Το 2003 ξεκινάει να παίζει κοντραμπάσο, μαθητεύοντας δίπλα στον Χαράλαμπο Χειμαριό.
Τα τελευταία χρόνια και ως κοντραμπασίστας είναι μέλος σχημάτων που δημιουργούν ορμώμενα από λαϊκές αλλά και λόγιες μουσικές παραδόσεις. Εκτός από το κουαρτέτο modal4, είναι επίσης μέλος των σχημάτων Magnanimus Trio, Νeda, Caja Secreta και Garlic Duo, με τα οποία από το 2011 έχει ηχογραφήσει συνολικά επτά δίσκους. Από το 2010, συμπράττει με τον Ross Daly και το μουσικό σχήμα “Λαβύρινθος”, στο πλαίσιο του οποίου παίζει με μουσικούς όπως οι Zohar Fresco, Κέλυ Θωμά, Χάρης Λαμπράκης, Efren Lopez, Περικλής Παπαπετρόπουλος, Pedram Khavar Zamini, Imamyar και Rufat Hasanov. Έχει συμπράξει επίσης σε συναυλίες ή/και ηχογραφήσεις με τους Erkan Oǧur, Derya Turkan, Σωκράτη Σινόπουλο, Θεοδώρα Αθανασίου, Γιώργη Μανωλάκη, Νίκο Σιδηροκαστρίτη, Serkan Halili, Eleonore Billy κ.α.
Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2008), διπλωματούχος κοντραμπάσου (2016) καθώς επίσης πτυχιούχος ανωτέρων θεωρητικών (φούγκα, 2004) και πιάνου (2005).
Από το 2004 διδάσκει θεωρητικά ευρωπαϊκής μουσικής στο Ωδείο «A. Κασιώλα» όπως και σε Ωδεία της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά το έτος 2014-2015 δίδαξε κοντραμπάσο και θεωρητικά στο Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Δημήτρης Τασούδης

Γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε πιάνο με τη Σοφία Ζουμή, μεταξύ άλλων, και τύμπανα με τον αδερφό του, Θάνο Τασούδη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. ενώ κατέχει μεταπτυχιακό από το Μουσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου του Γιορκ της Αγγλίας (στην κατεύθυνση Σύγχρονων Σπουδών). Είναι διπλωματούχος κλασικών κρουστών και σύνθεσης από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Έκανε τύμπανα με τον Νίκο Σιδηροκαστρίτη. Ως μέλος των Magnanimus Trio, Yeden, Prefabricated Quartet, modal4 έχει ηχογραφήσει επτά CDs ενώ συμμετέχει σαν προσκεκλημένος μουσικός σε ηχογραφήσεις. Είναι μέλος των Northern Lights, Modified Dog, EchoEs. Έχει γράψει μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο. Είναι καθηγητής κρουστών στο Μουσικό Σχολείο Κατερίνης, ενώ έχει διδάξει στα Τμήματα Μουσικών Σπουδών και Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Παν/μίου Μακεδονίας με επιβλέποντα τον επίκουρο καθηγητή Πέτρο Βούβαρη.


Κάντε share!
         
      
Tags: Modal4
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

Διαγωνισμός | Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για την επετειακή συναυλία των ACTIVE MEMBER

Next Post

Ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος star για το 2017 σύμφωνα με το Forbes ;;

Χρήστος Τσαρδάκης

Χρήστος Τσαρδάκης

Με λένε Χρήστο και είμαι καλά. (ενίοτε…). Είμαι τελειομανής Υδροχόος (καταλαβαίνετε!) και είμαι ένας άνθρωπος που κάποια πράγματα προσπαθεί να τα αντιμετωπίζει με χιούμορ. Δεν μπορώ τη δηθενιά, το ψέμα και τους τοξικούς ανθρώπους γύρω μου. Μου αρέσουν τα μακαρόνια σε διάφορες παραλλαγές. Τα μουσικά μου ακούσματα είναι πολλά. Παρακολουθώ ανελλιπώς ελληνικές κωμικές σειρές των 90s και early00s.

Related Posts

Το «Μάλιστα Κύριε Ζαμπέτα» του Πέτρου Ζούλια δίνει ραντεβού με το κοινό στο Θέατρο Άλσος για μια μουσικοθεατρική εμπειρία γεμάτη ζωντάνια, χιούμορ και αγαπημένα τραγούδια

Το «Μάλιστα Κύριε Ζαμπέτα» του Πέτρου Ζούλια δίνει ραντεβού με το κοινό στο Θέατρο Άλσος για μια μουσικοθεατρική εμπειρία γεμάτη ζωντάνια, χιούμορ και αγαπημένα τραγούδια

Μάι 31, 2025
Bloody Hawk: Το «Φθηνά Tricks 3» είναι εδώ με 12 διαφορετικές ιστορίες και δυνατά feats

Bloody Hawk: Το «Φθηνά Tricks 3» είναι εδώ με 12 διαφορετικές ιστορίες και δυνατά feats

Μάι 31, 2025
Υπεγράφη η δεύτερη σύμβαση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 426 σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα

Υπεγράφη η δεύτερη σύμβαση του προγράμματος «Μαριέττα Γιαννάκου» για την ανακαίνιση 426 σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα

Μάι 30, 2025

Τζένη Κατσίγιαννη: Ξεσηκώνει με το νέο της τραγούδι «Για μένα»

Μάι 30, 2025
Next Post

Ποιος είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος star για το 2017 σύμφωνα με το Forbes ;;

No Result
View All Result

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • «Η Μάγισσα: Φλεγόμενη Καρδιά» : Εκτός ορίων η κατάσταση ανάμεσα σε Σίλβιο και Ρενάτα (Trailer)
  • «Θέλω άντρα που βγάζει περισσότερα από μένα!» – Η δήλωση της Ιωάννας Τούνη που “έβαλε φωτιά” στο TikTok και δίχασε το κοινό
  • Παρί Σεν Ζερμέν – Ίντερ 5-0: Ιστορικός θρίαμβος και το πρώτο Champions League για τους Παριζιάνους στο Μόναχο (Pics)
  • Viral: Αλιγάτορας χωρίς ουρά διέσχισε δρόμο στη Λουιζιάνα και έγινε θέμα στα social media (vid)
  • Valerie Mahaffey: Έφυγε από τη ζωή η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός στα 71 της, μετά από μάχη με τον καρκίνο

Kατηγορίες

Ιούνιος 2017
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
« Μάι   Ιούλ »

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.