Κι ενώ οι πρώτες υποψηφιότητες με τα “χρώματα της Ελλάδας” για την επερχόμενη Eurovision στη Πορτογαλία, έχουν ήδη βγει στη δημοσιότητα, οι Eurovisionistas επιβεβαιώθηκαν για ακόμα φορά αναφορικά με τα κάθε είδους σενάρια επιστημονικής φαντασίας που και αυτή τη χρονιά γέμισαν το διαδίκτυο με τη βοήθεια των “γνωστών-αγνώστων” που η φαντασία τους οργιάζει προς χάριν εντυπωσιασμού και για μερικά “κλικ” παραπάνω.

Σύμφωνα με τα όσα έως τώρα έχουν διαρρεύσει οι πρώτες “επίσημες” υποψηφιότητες που θα διεκδικήσουν μια θέση στον Ελληνικό τελικό είναι αυτές της Αρετής Κετιμέ που προτάθηκε απο την Spicy Music, του νικητή του Greek Idol το 2011 στον Alpha Παναγιώτη Τσακαλάκου ως συμμετοχή της Satelite Records καθώς και εκείνης της νεαρής καλλιτέχνιδας Βασιλικής Στεφάνου απο την Polymusic.

Οι προυποθέσεις που φαίνεται να ζητά η δημόσια τηλεόραση για αυτή τη χρονιά και που αφορούν “άρωμα & χρώμα Ελλάδας” φαίνεται να αφήνουν εκτός παιχνιδιού κάποια ονόματα που ετοίμαζαν βαλίτσες με “ξενόγλωσσα ακούσματα”και που όπως φαίνεται λογάριαζαν “χωρίς τον ξενοδόχο”.

Οι Stereo Soul, το ντουέτο που “ένωσε” ο Θοδωρής Μαραντίνης την προηγούμενη χρονιά στο show ανεύρεσης μουσικών ταλέντων του Σκαι (X Factor) απο την Feelgood Entertainment και που “διέρρευσε” τη πληροφορία ότι ετοίμασε τη δική του πρόταση με ένα τραγούδι του συνθέτη DJ Koncept φαίνεται να μένει “εκτός παιχνιδιού”, ενώ κάτι ανάλογο φαίνεται πως συμβαίνει και με τον φετινό “νικητή” του επόμενου κύκλου του παιχνιδιού που δεν ευτύχησε σε νούμερα Παναγιώτη Κουφογιάννη που κάποιοι τον ήθελαν να έχει εκδηλώσει με τη σειρά του την επιθυμία να λάβει μέρος (το έχει κάνει ήδη μια για τη χώρα του χωρίς να προκριθεί). Η συγκεκριμένη εταιρεία για όσους γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα,φαίνεται να προσανατολίζεται σε άλλα μονοπάτια και να αναζητά” από τους κύκλους της την δική της διαφορετική πρόταση που θα συμβαδίζει με τους κανόνες που φέτος η ΕΡΤ έχει ορίσει.

Εάν και όλα τα παραπάνω ισχύσουν ,βρισκόμαστε εν αναμονή και των υπολοίπων προτάσεων από τις υπόλοιπες δισκογραφικές που ίσως να θελήσουν να τρέξουν στη κούρσα για τη Eurovision 2018, όπως αυτή της Panik Records η οποία τηρεί στάση αναμονής και σιγή ιχθύος -και που τα τελευταία χρόνια έχει αποκτήσει την εμπειρία του διαγωνισμού στο εξωτερικό-της Heaven music που πληροφορίες κι εδώ μιλούν ότι ίσως προτείνει με τη σειρά της κάποιον νικητή απο ανάλογο πρόγραμμα ανεύρευσης μουσικών ταλέντων (Rising Star?), της Minos-Emi που και εδώ σκέφτονται την περίπτωση ενός ντουέτου καλλιτεχνών που θα προτείνουν με σκοπό να κάνουν τη διαφορά, ενώ το σήριαλ ‘έχει και συνέχεια”με προτάσεις που ίσως υπάρξουν και απο αλλού καθώς η η διορία υποβολής υποψηφιοτήτων τελειώνει…

Μείνετε συντονισμένοι γιατί τα καλύτερα δεν τα έχετε ακόμα διαβάσει.
Λίγη υπομονή και “φύγαμε για Λισαβόνα”

Tags:

 • mm

  Εργάζομαι στη μουσική βιομηχανία από το 1992 μετά τις σπουδές μου στον τομέα της διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων ,ενώ η μεγάλη μου αγάπη εκτός από κάθε καλό Ελληνικό τραγούδι, που δεν μπαίνει στη διαδικασία να χαρακτηρισθεί ως ποιοτικό ή μη, αρκεί να αγγίζει τον κόσμο, είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision τον οποίο παρακολουθώ μετά μανίας από το 1977 υποστηρίζοντας πάντα την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο μας στο μουσικό ταξίδι αυτό της Ευρώπης. Από το 2007 αποτέλεσα μέλος του Eurovision fanclub του σωματείου οργανωμένων φαν του θεσμού της Eurovision στη χώρα και έχω διατελέσει υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του για μία διετία ενώ από το 2015 ήμουν αντιπρόεδρος του. Ακολουθώ την Ελληνική αποστολή της Eurovision στο εξωτερικό κάθε χρόνο και δεν “πετροβολώ” κάθε συμμετοχή μας εάν δεν καταφέρει να αγγίξει τη πρωτιά.Γιατί σε μια μάχη πάς για να πολεμήσεις όχι απαραίτητα και να την κερδίσεις. Eurovisionistas λοιπόν και η Eurovision είναι για εμένα “αγάπη και όχι "επάγγελμα" για ”365 ημέρες το χρόνο και όχι για 3 μόνον βραδιές. Η στήλη μας φιλοδοξεί να σας κάνει γνωστά "νέα" που αφορούν τη Eurovision και που ...άλλοι δεν γνωρίζουν ! Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την ανάγνωση και "τα καλύτερα έρχονται"

  • Show Comments

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  4 + 16 =

  Ads