Είδαμε τον Κώστα Μακεδόνα στο PASSPORT

Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, εμφανίζεται με την γλυκύτατη τραγουδίστρια Περσεφόνη Μήλια και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, στο “PassPort Κεραμεικός”, τα πρώτα 3 Σάββατα του Μαρτίου (3, 10 και 17/3).

Τους είδαμε το Σάββατο 3/3/2018 και τους θαυμάσαμε. Η σκηνική τους παρουσία άρτια και οι φωνές τους με γλύκα και μελωδικότητα. Ήταν πραγματικότητα ότι η ζεστή τους φωνή μας κράτησε με συναίσθημα έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

Τον Κώστα Μακεδόνα,είδαμε πριν δύο χρόνια στο Badminton σε μία πολύ αξιόλογη παράσταση για τη ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, να τραγουδά, μαζί με την Γιώτα Νέγκα και τον Κώστα Θωμαιδη, την Άννα Λινάρδου και πολλούς γνωστούς ηθοποιούς και σκίρτησα με την παράσταση εκείνη του Θέμη Μουμουλίδη. Σε ερμηνείες σε μουσική του Μίκη Θεοδωράκη από τις οποίες τραγούδησε και στο PassPort πολύ εκφραστικά και με φωνή με χαρακτηρηστηκή ακρίβεια στον ήχο.

Το Σάββατο, πολλά τραγούδια και μελωδίες για 5 ώρες σχεδόν μας κράτησαν συντροφιά.

Προσωπικά δικά του τραγούδια και το Ελληνικό πεντάγραμμο παρέλασε από τη σκηνή τους.

Τις μουσικές από τον Ελληνικό κινηματογράφο, από την Περσεφόνη Μήλιου και τον Κώστα Μακεδόνα ” Άνοιξε πέτρα να διαβώ“, “Οι θαλασσιές οι χάντρες“, “Ζήλεια μου” και άλλα πολλά μας τραγούδησε η Περσεφόνη Μήλια με φωνή δυνατή και μελωδική.με ηχόχρωμα βαθύ και εκφραστικό.

Μιά ζωή την έχουμε” “Τα σμυρνεϊκα τραγούδια” , νησιωτικά, “Σαλονικιά” “Ουσίες και οινοπνεύματα” από τον Κώστα Μακεδόνα.

Ο Μακεδόνας, είναι αληθινά σε ιδιαίτερη επικοινωνία με το κοινό και με έκφραση που αγγίζει κάθε ψυχή. Είναι ένας άνθρωπος με δύναμη στην αμεσότητα της έκφρασης και ένας πολύ αξιόλογος τραγουδηστής.

Τραγούδια του όπως ¨Τα μαργαριτάρια“, “Τα κόκκινα γυαλιά” του Σταμάτη Κραουνάκη κέρδιασν τις εντυπώσεις. και το πρόγραμμα έκλεισε με το “Πρώτη μου φορά” και το τραγούδι του “Τα πλοία της γραμμής ” από τη νέα του δισκογραφική δουλειά.

Γιάννης Περδίκης στα πλήκτρα, στο πιάνο και τα φωνητικά, Χρήστος Λαρίσης στην κιθάρα, Σπύρος Μελισσανίδης στο ακορντεόν, Χρήστος Γκαΐλας στο μπάσο, Ηρακλής Παχίδης στα τύμπανα και ο συνθέτης Κωνσταντίνος Βελλιάδης στο μπουζούκι και στην επιμέλεια της ορχήστρας.

Υπεύθυνος ήχου ο Άγγελος Πετκίδης και επιμέλεια προγράμματος ο Κώστας Μακεδόνας!

Ο Κώστας Μακεδόνας γεννήθηκε στις 20 Φεβρουαρίου1967 στη Θεσσαλονίκη, άρχισε να τραγουδάει σε μπουάτ, όπου γνωρίστηκε με τον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη. Το 1988 μετακόμισε στην Αθήνα όπου εμφανίστηκε μαζί με τη Βίκυ Μοσχολιού και την Τάνια Τσανακλίδου,

Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, συνθέτες και στιχουργούς (Διονύση Τσακνή, Μάνο Ελευθερίου, Μανώλη Ρασούλη, Θάνο Μικρούτσικο τραγούδια των οποίων ερμήνευσε και το Σάββατο στο Passport. Εμφανίστηκε επί σειρά ετών στο πλάι της Άλκιστης Πρωτοψάλτη καθώς και στις συναυλίες του Γιάννη Μαρκόπουλου. Εκτός από τη μουσική, ασχολείται και με τις πτήσεις και έχει δίπλωμα πιλότου για αεροπλάνο και ελικόπτερο.

Δισκογραφική δουλειά

Δεν έχω ιδέα (1989)
Μόνο μια φορά (1991, μουσική-στίχοι: Σταμάτη Κραουνάκη)
Τι ‘ναι η πατρίδα μας (1992)
Γουστάρω (1994, μουσική-στίχοι: Γιώργου Ζήκα)
Πάμε για ορθοπεταλιές (1996, μουσική Χρήστου Νικολόπουλου και στίχοι Άρη Δαβαράκη)
Να μείνουν μόνο τα τραγούδια (1999)
Του έρωτα το φως (2000)
Έπεσε έρωτας (2002, μουσική-στίχοι: Στ. Κραουνάκη)
Μη μου λες αντίο (2004, τραγούδια από την ομώνυμη σειρά του ΑΝΤ1, μουσική Χ. Νικολόπουλου και στίχοι Ελ. Γιαννατσούλια)
Πάμε μακριά (2006)
Γλυκά μου μάτια (2009)
Κώστας Μακεδόνας LIVE (2009)
Αντικριστά (2011)
Δεν σου ανήκω (2015) Μουσική:Βελλιάδης Κωνσταντίνος,Στίχοι:Τέρπανδρος,Συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας
Είναι πια αργά (2017) Μουσική Μέλισσες, Στίχοι Μέλλισες

Tags:

  • Show Comments (0)

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

seven + nineteen =