Το “Ονειρό μου” κατέκτησε τη 1η Θέση στα μη Αγγλόφωνα τραγούδια της Eurovision 2018

Με υπερηφάνεια οι Eurovisionistas της χώρας καλωσορίζουν την “υπερήφανη” νίκη της Ελλάδας και του “Όνειρο μου” στην μεγάλη διαδυκτιακή ψηφοφορία που διενήργησε η γνωστή ιστοσελίδα του εξωτερικού (wiwibloggs) που έχει ως αποκλειστικό θέμα τον Ευρωπαικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, και αφορά την ανακήρυξη του αγαπημένου τραγουδιού στους Ευρωπαίους φαν ,που δεν τραγουδιέται φέτος στα Αγγλικά.

Σε μεγάλη ψηφοφορία που ξεκίνησε πριν λίγους μήνες και με σύνολο 17,575 ψήφων η χώρα μας κατέκτησε την πρώτη θέση στη κατηγορία “αγαπημένο τραγούδι της Eurovision 2018 σε μη Αγγλική γλώσσα”.

Η σύνθεση των Τερζή-Καλημέρη-Παπαθανασίου-Σταματίου που ερμηνεύει η Γιάννα Τερζή έλαβε 3,528 ψήφους κάτι περισσότερο απο το 20.07 % του συνόλου όσων ψήφισαν.

Το τραγούδι μας ψηφίστηκε περισσότερο απο τις 13 συνολικά συμμετοχές στο σύνολο των 43,που αυτή τη χρονιά υπάρχουν στο διαγωνιστικό κομμάτι και περιλαμβάνει τις χώρες που προτίμησαν να ακουστούν σε άλλη γλώσσα από αυτή που συνηθίζουν να χρησιμοποιούν οι αποστολές.Τα αγγλικά.

Στη δεύτερη θέση συναντάμε τη Γαλλία και το “Mercy” απο τους Madame Monsieur που συγκέντρωσαν 2,232 ψήφους ενώ η διοργανώτρια χώρα η Πορτογαλία φιγουράρει στη τρίτη θέση με την Claudia Pascoal και το “O JARDIM“.με 1,997 ψήφους. Να σημειώσουμε ότι προβλέπεται κυκλοφορία μελλοντικά της συμμετοχής μας και στα Αγγλικά αμέσως μετά τον διαγωνισμό.

Μια υπερήφανη πρωτιά για το τραγούδι μας.Ευχή μας να ακολουθήσουν κι άλλες.

Tags:

 • mm

  Εργάζομαι στη μουσική βιομηχανία από το 1992 μετά τις σπουδές μου στον τομέα της διοίκησης και οργάνωσης επιχειρήσεων ,ενώ η μεγάλη μου αγάπη εκτός από κάθε καλό Ελληνικό τραγούδι, που δεν μπαίνει στη διαδικασία να χαρακτηρισθεί ως ποιοτικό ή μη, αρκεί να αγγίζει τον κόσμο, είναι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision τον οποίο παρακολουθώ μετά μανίας από το 1977 υποστηρίζοντας πάντα την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο μας στο μουσικό ταξίδι αυτό της Ευρώπης. Από το 2007 αποτέλεσα μέλος του Eurovision fanclub του σωματείου οργανωμένων φαν του θεσμού της Eurovision στη χώρα και έχω διατελέσει υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του για μία διετία ενώ από το 2015 ήμουν αντιπρόεδρος του.Ακολουθώ την Ελληνική αποστολή της Eurovision στο εξωτερικό κάθε χρόνο και δεν “πετροβολώ” κάθε συμμετοχή μας εάν δεν καταφέρει να αγγίξει τη πρωτιά.Γιατί σε μια μάχη πάς για να πολεμήσεις όχι απαραίτητα και να την κερδίσεις.Eurovisionistas λοιπόν και η Eurovision είναι για εμένα “αγάπη και όχι "επάγγελμα" για ”365 ημέρες το χρόνο και όχι για 3 μόνον βραδιές. Η στήλη μας φιλοδοξεί να σας κάνει γνωστά "νέα" που αφορούν τη Eurovision και που ...άλλοι δεν γνωρίζουν !Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την ανάγνωση και "τα καλύτερα έρχονται"

  • Show Comments

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  twelve − 4 =