ASKTONDJ: Terry Petras

Ξεκίνησε να μιξάρει επαγγελματικά το 1996 στην “Μέλισσα” του Πειραιά στην χρυσή εποχή των Ελληνάδικων. Πέρασαν πολλά μαγαζιά από τότε Asylum , Tetrapolis , La Marogia , Sports Club , Sex Club , Prime Club , Δεκάδραχμο , Sallimar , Bikini , Mecca , Camorra , Ola Ελληνικά , Jardin Club Athens , Ακρωτήρι και πολλά άλλα. Γυρίζει καλοκαίρια και χειμώνες σε επαρχία και εξωτερικό παίζοντας τις μουσικές του στα μαγαζιά που συνεργάζεται. Έκανε warm up sets από τον Νίκο Οικονομόπουλο, Ελένη Φουρέιρα, Γιώργο Σαμπάνη, Νινο, Χρήστο Χολίδη, Στέλιο Ρόκκο, Boys and Noise μέχρι τους Bob Sinclair και David Morales. Ραδιοφωνικά ξεκίνησε από το playlist του Sfera 102.2 έπειτα ανέλαβε το playlist του Derti 98.6 και έφτασε να εκφωνεί τις ειδήσεις του Derti αλλά και να γίνει παραγωγός της εκπομπής Derti Live που παρέμεινε για πάνω από 1 χρόνο στο νο2 των μετρήσεων της Bari Focus στην συγκεκριμένη ζώνη. Τον τελευταίο χρόνο ξεκίνησε το Dj Petras Hot Mix που παίζεται σε 25 σταθμούς στην Ελλάδα και την Γερμανία. Δισκογραφικά έχει γράψει στίχους στο “2017 Σ αγαπώ” της Ελένης Φουρέιρα και στίχους και μουσική στο “Παίξε μπάλα” των Vegas. Επίσης έχει κάνει ρεμίξ σε μεγάλες επιτυχίες των Βανδή, Κοκκίνου, Καρρά, Νίνο, Νταντά, Χριστοφόρου, Vegas και πολλών άλλων. Έχει συνεργαστεί με την Siganos Music την Spicy την ΕΜΙ και την Sonar Music. Το καλοκαίρι του 2018 κυκλοφόρησε και η 1η του συλλογή με 10 ρεμίξ “Spicy Αλλιώς” από την Spicy.

1) Θα μπορούσες να μας πεις λίγα λόγια για σένα; Πότε άρχισες να ασχολείσαι με τη μουσική, το είδος της μουσικής σου και τα χαρακτηριστικά της, τον λόγο/αφορμή που σε ώθησε να ακολουθήσεις τον δρόμο του dj και τα πρώτα σου βήματα μέχρι να φτάσεις εδώ;

Η αγάπη μου για την μουσική ήρθε από μωρό. Σε ηλικία 2 ετών όταν ο πατέρας μου ,έφερε στο σπίτι το πρώτο στερεοφωνικό μας ,τους άφησα όλους με ανοιχτό το στόμα γιατι μέσα σε 2 ώρες ήξερα να λειτουργώ πικάπ , ραδιόφωνο ,κασετόφωνο τα πάντα!!!!

Ο μπαμπάς λοιπόν που αν και καπετάνιος είχε μια εξαιρετική φωνή με έκανε να αγαπήσω την μουσική και μου έδωσε τις βάσεις να φτάσω εδώ που έφτασα. Όταν από μικρό παιδάκι ακούς barry white ,beatles , stones , julio Inglesias αλλά και Γιάννη Πάριο ,Χαρούλα Αλεξίου ,Στράτο Διονυσίου , Γιάννη Πουλόπουλο και γενικά μαθαίνεις να ακούς τα πάντα οι βάσεις σου είναι πολύ δυνατές .Πολύ κουβάλημα τότε με τους δίσκους ,ξεκίνησα να παίζω μουσική σε όλα τα πάρτι συμμαθητών και εκδηλώσεις του σχολείου ,κάπου στα 15 ήρθε και το πρώτο μεροκάματο σε καφέ της γειτονίας .Μαθήματα κιθάρας από τα 5 μου λίγο πιάνο λίγα τύμπανα ,αλλά τελικά κιθαρίστας σε ένα συγκρότημα στην εφηβεία και μετά σπουδές και παράλληλα δουλεία σε clubs. Ξεκίνησα να παίζω κυρίως ξένη μουσική αλλά όταν άρχισα να μιξάρω Ελληνικά είδα ότι εκεί έδινα το 100% των δυνατοτήτων μου και παράλληλα απολάμβανα την αγάπη του κοινού. Το συναίσθημα να κάνεις τον άλλο να χορεύει και να διασκεδάζει αλλά  και το παραγωγικό μέρος του να φτιάχνεις την δική σου μουσική νομίζω ότι έπαιξαν τον ρόλο τους να γίνω αυτός που είμαι.

2) Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας, κατά την άποψη σου. για έναν φιλόδοξο dj / παραγωγό έκτος από το ταλέντο;

Ξεκάθαρα η εξάσκηση και το «διάβασμα». Όσο περισσότερο χρόνο μελετάς και ψάχνεσαι τόσο καλύτερος γίνεσαι.

 3) Ποια θεωρείς τη σημαντικότερη στιγμή σου ως DJ/παραγωγός;

Κοίτα σίγουρα δεν είναι μία!!!! Η πρόσληψη μου στον Sfera 102.2 ως playlist manager για παράδειγμα δεν μπορεί να λείπει από τα best of! Σίγουρα ούτε η πρώτη μέρα που έκανα εκπομπή στον Derti 98.6 . Ως dj τώρα έχω 2-3 πολύ καλές στιγμές να θυμάμαι χωρίς να μπορώ να διαλέξω. Το 2000 στο prime club όταν έκανα warm up set για τον Bob Sinclar πχ έτρεμαν τα χέρια μου, η όταν εμφανίστηκα μπροστά σε 6.000 κόσμο σε ιβέντ του Sfera στο Athens Heart . Ως παραγωγός η συνεργασία μου με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου και την Βασιλική Νταντά ήταν μια εξαιρετική στιγμή, επίσης όταν ήμουν στην Siganos Music μου δόθηκε η ευκαιρία να γράψω μαζί με τον Βαλεντίνο και τον Χριστόδουλο Σιγανό Στίχους για το Χριστουγεννιάτικο Χίτ της Ελένης Φουρέιρα 2018 Σ’ αγαπώ αλλά νομίζω η πιο αγαπημένη μου είναι το «Παίξε μπάλα» των Vegas που έκανα την παραγωγή αλλά έγραψα τους στίχους και την μουσική.

4) Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

Είμαστε ευτυχισμένοι όσοι ασχολούμαστε με την μουσική γιατί ουσιαστικά κάνουμε το χόμπι μας επάγγελμα. Οπότε ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από το να γίνομαι καλύτερος! Ο βασικός μου στόχος αν το πάμε και λίγο πιο ρομαντικά είναι να επιστρέψω με μια εκπομπή στο ραδιόφωνο.

5) Πώς εξηγείς το γεγονός ότι όλο και περισσότερος κόσμος (κυρίως νεαρής ηλικίας) θέλει να ασχοληθεί με το επάγγελμα του DJ;

Νομίζω ότι ο κόσμος γενικά πιστεύει ότι το djing είναι κάτι απλό. Και ιδιαίτερα στις μέρες μας που η κρίση έχει μπεί καλά στο πετσί μας οι νεαροί νομίζουν ότι αν πάρεις έναν εξοπλισμό και βρείς μουσική αυτόματα γίνεσαι και Dj. Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Ο Dj είναι το Α και το Ω ενός μαγαζιού – ιβέντ . Πρεπεί να είναι ενημερωμένος μουσικά πρέπει να έχει εξασκηθεί στο παίξιμο του να «βλέπει» τον κόσμο για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις περιστάσεις. Νομίζω λοιπόν ότι θεωρούν ότι είναι εύκολη δουλειά με εύκολο χρήμα. Τους διαβεβαιώνω ότι δεν είναι ετσι!!!

6) Κάτι απρόοπτο που σου έχει συμβεί εν ώρα εργασίας;

Σίγουρα αυτό που έχει συμβεί σε αρκετούς συνάδελφους. La Marogia Club Παραλιακή 2000 κόσμος καλοκαίρι εγώ με ακουστικά στα αφτιά να παίζω και να χορεύω και κοπέλα μπροστά μου να μου ζητάει ένα Τζόνι Κόλα!!!!

7) Ποιους DJs/παραγωγούς ξεχωρίζεις από την Ελλάδα και ποιους από το εξωτερικό;

Από Έλληνες νομίζω ότι ο Armando Junior/Dj Pantelis είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει. Η ευελιξία του παραγωγικά και στην Ελληνική αλλά και στην ξένη μουσική είναι τρομερή. Ένα τρανταχτό παράδειγμα το 80’s των Λοκομόντο που προσωπικά θεωρώ είναι ότι πιο ευφυές έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Όσο για τους ξένους David Guetta ,Calvin Harris ,Carl Cox αλλά και Hernan Cattaneo Bob Sinclar Antoine Clamaran από τους λίγο παλιότερους.

8) Σε ποιο μαγαζί παίζεις αυτή την περίοδο και πού μπορούμε να σε βρούμε διαδικτυακά;

Γυρνώντας από τα καλοκαιρινά ιβέντς ασχολήθηκα καθαρά με το ραδιοφωνικό  project που τρέχω σε επαρχία και Γερμανία . Τώρα είμαι σε φάση Studio για νέα τραγούδια και ρεμίξ που έχω στα σκαρία , οπότε ακόμα δεν ξέρω αν θα έχω κάποια μόνιμη συνεργασία σε μαγαζί της Αθήνας .Σίγουρα θα υπάρξουν πολλά guests και ίσως αν υπάρξει κάποια σοβαρή πρόταση για resident να την δούμε αλλά σίγουρα μετά τις 10 Οκτώβρη.

Mπορείτε ακούσετε τα Sets που παίζουν σε επαρχία και Γερμανία εδώ :

Και να με βρείτε εδώ :

Facebook :

https://www.facebook.com/TerryPetrasOfficialPage/

https://www.facebook.com/DjTerryPetras

Website :

https://terrypetras8.wixsite.com/website

http://djterrypetras.webs.com/

Instagram :

djterrypetras

Twitter :

DjTerryPetras

Youtube :

https://www.youtube.com/channel/UCrViWRhliTsPThB2DcUfGwQ?

 

 

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

4 + twenty =

You May Also Like

Greys Anatomy | Η Ellen Pompeo αποκαλύπτει την τύχη του Alex Karev

Η Ellen Pompeo, η 46χρονη ηθοποιός που πρωταγωνιστεί τα τελευταία 12 χρόνια -και πάει ...

Ο Γιάννης Πλούταρχος για μια μοναδική μουσική παράσταση στο Regency Casino Θεσσαλονίκης

Μία σπουδαία φωνή, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, ανεβαίνει για ...

Μυστηριώδης και ολόγυμνος σε viral video ο Θοδωρής Μαραντίνης

Λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του single «Τι είναι αγάπη», οι Onirama συνεργάζονται με ...

Η Αλκμήνη Χατζηγιάννη χορεύει στο νέο της video clip!

Η Αλκμήνη Χατζηγιάννη μας παρουσιάζει το καινούργιο της τραγούδι με τίτλο «Χορεύω». Τη μουσική ...

Δ. Βουτσάς – Π. Καράκογλου | Άνοιξαν .. ένα «Παράθυρο στο Φως» στη σκηνή της Σφίγγας

Δείτε το φωτογραφικό υλικό από την πρώτη παράσταση των Δημήτρη Βουτσά και Πολυξένης Καράκογλου ...

Ο Στέλιος Λεγάκης επιστρέφει με νέο τραγούδι & video clip από την Panik Records και την ICON MUSIC Records

Ο Στέλιος Λεγάκης, ένας από τους πιο υποσχόμενους νέους καλλιτέχνες της γενιάς του, βρίσκεται ...