Είδαμε το Σωκράτη Μάλαμα στο Σταυρό του Νότου

Θα περίμενε κανείς ότι τη Δευτέρα, εργάσιμη μέρα που τη διαδέχεται η επίσης εργάσιμη Τρίτη, δεν θα πήγαιναν πολλοί σε πρόγραμμα μουσικής σκηνής με διάρκεια από τις δέκα το βράδυ ως τις τρεις παρά είκοσι το πρωί. Όμως τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου, η κεντρική σκηνή του «Σταυρού του Νότου» ήταν γεμάτη ενθουσιασμένο κόσμο, που παρακολούθησε το πρόγραμμα του Σωκράτη Μάλαμα μέχρι το τέλος, έκανε συνεχώς παραγγελιές και στο τέλος ζητούσε κι άλλο! Βέβαια ο ενθουσιασμός του κόσμου δεν είναι παράξενος, αφού ο τραγουδοποιός με τη χαρακτηριστική μπάσα φωνή έπαιξε και τραγούδησε με ένταση και πάθος από την αρχή μέχρι το τέλος του προγράμματος.

Παράλληλα, αναφορικά με το εύρος του ρεπερτορίου, ο κόσμος δε έμεινε παραπονεμένος: Άκουσε τα τραγούδια «Πριγκιπέσα», «Έρημα κορμιά», «Το γράμμα», «Αποσπερίτης», «Αερικό», «Ξωτικό», «Στα είπα όλα», «Να βάλω τα μεταξωτά», «Στην Αμερική» και πολλά άλλα, ενώ το πρόγραμμα έκλεισε με τον «Πεχλιβάνη». Μαζί με το Σωκράτη απολαύσαμε στο τραγούδι, το χορό αλλά και την κιθάρα την ταλαντούχα και λαμπερή Ιουλία Καραπατάκη με την ιδιαίτερα ευλύγιστη φωνή της, ενώ έπαιξαν – και κάποιες φορές τραγούδησαν – οι μουσικοί: Γιάννης Παπατριανταφύλλου – κοντραμπάσο, Νίκος Μαγνήσαλης – τύμπανα, Φώτης Σιώτας – βιολί, βιόλα, Κυριάκος Ταπάκης – λαούτο, μπουζούκι, Νίκος Παραουλάκης – νέυ.

Και βέβαια δεν έλειψε ο διάλογος με το κοινό, κάτι γνωστό σε όσους έχουν παρακολουθήσει άλλες εμφανίσεις του Σωκράτη Μάλαμα. «Για να τραγουδήσεις Παπάζογλου πρέπει να κελαηδείς, ο Παπάζογλου ήταν αηδόνι, δεν ήταν γάιδαρος σαν εμένα» σχολίασε ο τραγουδοποιός, όταν από το κοινό του ζήτησαν να τραγουδήσει Νίκο Παπάζογλου. «Ρε Σωκράτη, τι λες τώρα;»

ΦΩΤΟΣ:

INFO: Το πρόγραμμα του Σωκράτη Μάλαμα στην κεντρική Σκηνή του Σταυρού του Νότου  ξεκίνησε τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018 και θα συνεχιστεί μέχρι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου του 2019.

Ώρα Έναρξης: 21.30
Εισιτήρια: 15€ με ποτό.

Σταυρός του Νότου
Τηλ. κρατήσεων: 2109226975

Επιμέλεια – ρεπορτάζ: Μαρία Δημητριάδου

Tags:

 • mm

  Η Μαρία Δημητριάδου ζει στην Αθήνα, αγαπά πολύ τη μουσική και το θέατρο κι έχει σπουδάσει δημοσιογραφία. Άρθρα της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχουν εκδοθεί μεταφράσεις της από την αγγλική, συμμετοχές της σε βιβλία με κείμενα διαφόρων συγγραφέων και δικά της βιβλία από διάφορους εκδοτικούς οίκους.

  • Show Comments

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  nineteen + 19 =