Πήγαμε βόλτα στα Εξάρχεια με το Χρήστο Θηβαίο και τους String Demons!

Την περασμένη Κυριακή είχαμε τη χαρά να πάμε μια ωραία βόλτα με το Χρήστο Θηβαίο και τους String Demons, στη μουσική σκηνή “Σφίγγα”. Στο πρώτο μέρος της βόλτας, ο Χρήστος με την κιθάρα του μας είπε διάφορες ιστορίες για το πώς γράφτηκαν κάποια τραγούδια του και τα ερμήνευσε, μαζί με τραγούδια άλλων. Από αυτά ξεχωρίσαμε το δικό του “Σιδερένιο νησί”, γραμμένο για την αιματηρή εξέγερση των μεταλλωρύχων της Σερίφου το 1916, το μελοποιημένο από τους Magic De Spell ποίημα της Κατερίνας Γώγου “Εμένα οι φίλοι μου”, το “Παπάκι” και το “Μπαγάσα” του Νικόλα Άσιμου, “Το μπαρ το ναυάγιο” της Αρλέτας, τα “Άντε και καλή τύχη μάγκες” και “Ροκ εν ρολ στο κρεβάτι” του Παύλου Σιδηρόπουλου, και άλλα που δε σας λέμε. Μέχρι που παρουσίασε τους εκρηκτικούς String Demons, τα αδέλφια Κωνσταντίνο και Λυδία Μπουντούνη, που μάγεψαν το κοινό με τη δεξιοτεχνία τους στα έγχορδα αλλά και τα όμορφα φωνητικά της Λυδίας. Ερμήνευσαν μεταξύ άλλων τα “We Will Rock you” των Queen, το παραδοσιακό “Ζωναράδικο” (Δω στα λιανοχορταρούδια), το “Fear of the dark” των Iron Maiden, αλλά και δικά τους τραγούδια.

Στο δεύτερο μέρος ο Χρήστος Θηβαίος τραγούδησε περισσότερα από τα τραγούδια του που έχουμε αγαπήσει όλ’ αυτά τα χρόνια: “Άμλετ της Σελήνης”, “Ας Χαθείς”, “Αγάπη (Πόσο πολύ σ’ αγάπησα)”, “Δεν Είμαι Άλλος”, “Ημερολόγιο”, “Παλιός Στρατιώτης”, “Μικρή Πατρίδα”, “Βροχή μου”, “Γυναίκα”, “Ποια Θάλασσα”, “Ημερολόγιο”, “Γορίλας”, “Θέλω να πιω μαζί σου ένα τσιγάρο”. Όμως δεν άφησε απ’ έξω και τραγούδια άλλων, όπως το μελοποιημένο ποίημα του Νίκου Καββαδία “Ένας Νέγρος Θερμαστής από το Τζιμπουτί”, “Τα ήσυχα βράδια” της Αρλέτας και άλλα. Και βέβαια, το δεύτερο μέρος είχε κι αυτό μια καλή δόση από “Δαίμονες των εγχόρδων”.

Η βόλτα τελείωσε, ο κόσμος όμως ήθελε κι άλλο κι έτσι, τη συνεχίσαμε για λίγο… Μαζί μας στη βόλτα, ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Καλλίστρατος Δρακόπουλος στα τύμπανα. Έχετε την ευκαιρία να συμμετέχετε κι εσείς σ’ αυτή τη βόλτα στις 2/2/2019. Θα σας μείνει αξέχαστη!

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής (είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)
Τηλέφωνο κρατήσεων: 2114096149, 6987844845, Email: [email protected]
Ώρα έναρξης: 22.30
Τιμή εισόδου στο μπαρ: 12 ευρώ με μπύρα ή κρασί

Tags:

 • mm

  Η Μαρία Δημητριάδου ζει στην Αθήνα, αγαπά πολύ τη μουσική και το θέατρο κι έχει σπουδάσει δημοσιογραφία. Άρθρα της δημοσιεύονται σε εφημερίδες και περιοδικά. Έχουν εκδοθεί μεταφράσεις της από την αγγλική, συμμετοχές της σε βιβλία με κείμενα διαφόρων συγγραφέων και δικά της βιβλία από διάφορους εκδοτικούς οίκους.

  • Show Comments

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  comment *

  • name *

  • email *

  • website *

  5 + sixteen =