Deevibes: «Εκτός από τα σωστά, ίσως και κάποια λάθη μας έχουν οδηγήσει εδώ που βρισκόμαστε σήμερα».

Τους γνωρίσαμε μέσα από το talent show του ΣΚΑΙ X-Factor, στο οποίο ήταν στην ομάδα του Μπάμπη Στόκα και έφτασαν μέχρι τον τελικό χωρίς ποτέ να βγουν υποψήφιοι προς αποχώρηση.

Συνεργάτες αλλά και πολύ καλοί φίλοι, η Εβελίνα και ο Dominik γνωρίστηκαν στη Γερμανία πριν από 5 χρόνια μέσω μιας συνεργασίας των παλαιότερων συγκροτημάτων τους, ενώ πριν από περίπου δυόμιση χρόνια αποφάσισαν να χαράξουν κοινή μουσική πορεία.

Ταλαντούχοι και με «εκρηκτική» παρουσία, οι Deevibes έχουν κυκλοφορήσει, από την Panik Records, δυο επιτυχημένα hits, τα «Στο Σώμα Ραντεβού» και «Κόλλημα Είσαι», ενώ έχουν συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της Ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, όπως ο Σάκης Ρουβάς και ο Πάνος Κιάμος.

Οι Deevibes ανοίγουν την καρδιά τους στο mikrofwno.gr και στη συντάκτρια Γιώτα Μπαντέ.

Παιδιά καλωσορίσατε στο mikrofwno.gr! Ευχαριστούμε πολύ που είστε μαζί μας.

Καλώς σας βρήκαμε! Ευχαριστούμε πολύ και εμείς.

Θα ξεκινήσω με το τελευταίο «κόλλημα» που μας δημιουργήσατε και αναφέρομαι στο καινούργιο σας τραγούδι «Κόλλημα Είσαι» που κυκλοφόρησε πρόσφατα. Θέλω να μου πείτε δύο λόγια για αυτή την δουλειά.

Εβελίνα: Χαιρόμαστε που έγινε «κόλλημα». Θα ήθελα να αναφέρω τους δημιουργούς αυτού του τραγουδιού που είναι ο Μάριος Ψιμόπουλος στη μουσική, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης στους στίχους, ο Dominik στους ραπ στίχους και ο Βαγγέλης Τσαουσόπουλος στη σκηνοθεσία του βίντεο.

Dominik: Το τραγούδι αρέσει γιατί όλοι ταυτίζονται, όλοι έχουμε ένα κόλλημα. Και αν διαβάσεις τους στίχους και του Βαγγέλη και αυτούς που έχω γράψει εγώ, είναι πολύ άμεσοι. Και επίσης να ευχαριστήσουμε την εταιρεία μας, την PanikRecords, που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει.

Μέχρι πολύ πρόσφατα ήσασταν για δεύτερη φορά μαζί με τον Πάνο Κιάμο στο Posidonio αλλά και στην περιοδεία του. Πως ήταν η συνεργασία σας;

Εβελίνα: Ήταν τέλεια η συνεργασία μας! Χαιρόμαστε πάρα πολύ που συνεργαζόμαστε με τον Πάνο Κιάμο, γιατί μας έχει στηρίξει πάρα πολύ,όπως και ο Βασίλης Κοντόπουλος που έχει το Posidonio. Είναι πολύ όμορφη η συνεργασία μας, κυλάει ωραία και γι’ αυτό συνεχίζουμε μαζί για δεύτερη σεζόν. Πήγαμε μαζί και στην περιοδεία και έγινε πραγματικά χαμός.

Dominik: Εγώ θεωρώ ότι με τον Πάνο Κιάμο έχουμε γίνει πλέον σαν οικογένεια. Είμαστε εδώ και ένα χρόνο σχεδόν κάθε μέρα μαζί γιατί δουλεύαμε τριήμερα στο Posidonioγια δύο σεζόν, 10 μήνες σύνολο. Τώρα κάνουμε ένα διάλειμμα γιατί ο Πάνος βρίσκεται στην Αμερική και μετά θα συνεχίσουμε στην Θεσσαλονίκη.

https://www.instagram.com/p/Bnv0rdglgh5/

Dominik εσύ γεννήθηκες στην Γερμανία και η Εβελίνα μεγάλωσε στην Γερμανία. Έχετε βασιστεί πάνω σε ξένα ακούσματα;

Εβελίνα: Έχουμε βασιστεί πάνω σε ξένα ακούσματα, γιατί, βασικά, μεγαλώσαμε κυρίως με ξένα ακούσματα. Όταν ήμουν μικρή έπαιζα ακουστική κιθάρα. Αργότερα τη σταμάτησα και όταν πήγα ξανά σε ωδείο αποφάσισα να ασχοληθώ με την ηλεκτρική κιθάρα. Γενικά η επαφή με την μουσική είναι πάρα πολύ όμορφη.

Dominik: Αυτό είναι και το πράγμα που μας ένωσε, δηλαδή με αφορμή τα γερμανικά που ήταν η δική μας γλώσσα, αρχίσαμε να μιλάμε. Στην αρχή μάλιστα δεν συμπαθούσαμε ο ένας τον άλλον, αλλά μετά δεθήκαμε πολύ (γέλια)!Εγώ πήγαινα σε μουσικό σχολείο, έμαθα και βυζαντινή και παραδοσιακή μουσική και έπαιζα και παραδοσιακά όργανα.

Εβελίνα, εσύ έχεις σπουδάσει μάνατζμεντ και μάρκετινγκ. Έχεις ασχοληθεί ποτέ με αυτό και πως το επέλεξες;

Όταν ήμουν στην τρίτη λυκείου είχα σκοπό να πάω σε μουσικό πανεπιστήμιο. Όμως, έκανα το λάθος και σταμάτησα την αρμονία γιατί θεώρησα ότι ήταν καλό να διαβάσω παραπάνω ώστε να δώσω πανελλήνιες γιατί αν πήγαινα εν τέλει στο μουσικό πανεπιστήμιο θα έκανα εκεί αρμονία έτσι και αλλιώς. Αλλά αυτό που δεν ήξερα και έμαθα αργότερα ήταν ότι για να περάσω στο μουσικό έπρεπε να δώσω εξετάσεις στην αρμονία! Όταν ήρθα στην Αθήνα επέλεξα να κάνω σπουδές στο Dereeγιατί ήταν πιο κοντά στο δικό μου τρόπο διαβάσματος. Όποτε επέλεξα το μάνατζμεντκαι μάρκετινγκ γιατί θεώρησα ότι η διαφήμιση μπορεί να σε βοηθήσει σε οποιονδήποτε τομέα κι αν ασχοληθείς. Και αυτό, χωρίς να φαίνεται, με έχει βοηθήσει ακόμα και στην μουσική. Αλλά γενικά δεν ασχολήθηκα ποτέ με αυτό σαν επάγγελμα.

Εσύ Dominik μικρός σαν παιδί, με τι ήθελες να ασχοληθείς;

Εγώ θυμάμαι ότι όταν ήμουν έφηβος μου είχε δώσει η μητέρα μου ένα βιβλίο με επαγγέλματα και μου άρεσε αυτό του μάγειρα. Τελικά, μετά το μουσικό σχολείο αυτό ακολούθησα και τότε μου άρεσε. Κάποια στιγμή, η μαμά μου βγήκε αληθινή σε όσα μου είχε πει γιατί το επάγγελμα του μάγειρα έχει πολύ άγχος, πολλή πίεση. Είχα πάει κάποια στιγμή σε ένα μαγαζί στην Γερμανία να δουλέψω και ήταν πάρα πολύ δύσκολο.

Θα επανέλθω στα επαγγελματικά και θα ήθελα να μου πείτε μια συνεργασία που θα τρελαινόσασταν να κάνετε.

Εβελίνα: Εγώ την QueenB θα έλεγα! Θα τρελαινόμουν! Με οποιονδήποτε καλλιτέχνη θα τρελαινόμασταν γιατί από τον κάθε καλλιτέχνη έχουμε να πάρουμε κάτι διαφορετικό. Βέβαια και στην Ελλάδα έχουμε απίστευτους καλλιτέχνες με τους οποίους θα μας άρεσε να συνεργαστούμε.

Dominik: Εγώ θεωρώ ότι έχουμε ήδη κάνει μια πολύ μεγάλη συνεργασία, η οποία ήταν φανταστική και δεν την περιμέναμε: με τον Σάκη Ρουβά στο «Χρόνια Πολλά». Μπήκαμε όλοι μαζί στο στούντιο και γράψαμε το τραγούδι με καινούργιους στίχους.Επίσης, αυτό που μου αρέσει, το οποίο κάνουν πολύ στο εξωτερικό αλλά σπάνια στην Ελλάδα, είναι τέτοιες συνεργασίες. Γενικά, όποια συνεργασία και να κάναμε με καλλιτέχνη από την Ελλάδα ή το εξωτερικό, θα ήταν πολύ ωραία για εμάς!

Θα τολμούσατε να φεύγατε στο εξωτερικό σαν Deevibes;

Εβελίνα: Θα το τολμούσαμε! Εννοείται ότι μας αρέσει που είμαστε στην Ελλάδα, αλλά θα θέλαμε να κάνουμε και πράγματα στο εξωτερικό.

Dominik: Η μουσική είναι ένα ταξίδι… Και μέσα από τα ταξίδια μαθαίνεις καινούργια πράγματα, καινούργιες ιδέες, καινούργια ακούσματα.

Κεφάλαιο Eurovision! Θα ξεκινήσω με την Εβελίνα, εσύ μαζί με τον Βαγγέλη Κωνσταντινίδη είχατε γράψει το τραγούδι της Μαρίας Έλενας Κυριάκου που είχε εκπροσωπήσει την χώρα μας το 2015. Μίλησε μου για αυτό. 

Εβελίνα: Ναι, το «OneLastBreath»! Η αλήθεια είναι ότι ήταν μια απίστευτη εμπειρία και μου την πρότεινε ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης που είναι και ο παραγωγός μας. Ήξερε ότι εγώ γράφω στίχους και μουσική και έτσι μου έκανε την πρόταση. Ήταν κάτι απρόσμενο για εμένα, γιατί τότε ούτε με τους Deevibesείχαμε ξεκινήσει ακόμα, ούτε είχα κάνει κάποια ουσιαστικά βήματα στη μουσική, οπότε ήταν το πρώτο μου πολύ μεγάλο βήμα. Χάρηκα πάρα πολύ για αυτή την εμπειρία, χάρηκα πάρα πολύ που πήγα στη Βιέννη και η Eurovisionμου έδωσε πάρα πολλά.

Σαν Deevibes θα πηγαίνατε στο διαγωνισμό;

Dominik: Ναι, με την σωστή ομάδα, την οποία ήδη έχουμε, την PanikRecords, ένα τραγούδι που να μας εκφράζει και στο σωστό timing. Νομίζω πως τα τελευταία χρόνια η Eurovisionέχει αλλάξει, έχει γίνει πιο pop, πιο…fuego, πιο Φουρέιρα και αυτό είναι ωραίο! Νιώθουμε ότι αρχίζει να έρχεται πιο κοντά μας και μας χαροποιεί πολύ αυτό και θα θέλαμε να το κάνουμε.

Αν μπορούσατε σήμερα να αλλάζατε κάτι σαν Deevibes και ο καθένας ξεχωριστά από την μέχρι τώρα πορεία σας στη μουσική, τι θα ήταν αυτό;

Εβελίνα: Εγώ δεν θα άλλαζα κάτι. Δεν θα άλλαζα τίποτα. Έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι, εκτός από τα σωστά, ίσως και κάποια λάθη μας έχουν οδηγήσει εδώ που βρισκόμαστε σήμερα. Δηλαδή αν είχαμε κάνει κάτι αλλιώς, ίσως να μην είχαμε γίνει ποτέ Deevibes και ο καθένας να έκανε κάτι ξεχωριστά και αυτό να μην είχε διάρκεια. Εγώ γενικά πιστεύω το «κάθε εμπόδιο είναι καλό», γιατί κάθε εμπόδιο σε οδηγεί κάπου καλύτερα.

Dominik: Είναι εύκολη η απάντηση σε αυτό που ρώτησες… Ούτε εγώ θα άλλαζα κάτι! Εξάλλου, μια πολύ μικρή λεπτομέρεια μπορεί να αλλάξει όλο το αποτέλεσμα.

Σε show μεταμφιέσεων όπως το Your Face Sounds Familiar θα πηγαίνατε;

Εβελίνα: Θα πηγαίναμε, εννοείται! Και μάλιστα αυτό ήταν κάτι που το συζητούσαμε πολύ πρόσφατα. Μας αρέσουν πάρα πολύ όλα αυτά.

Dominik: Άνετα! Ευχαριστήθηκα, μάλιστα, πάρα πολύ τον ΊανΣτρατή ως FreddyMercury. Όταν τον είδα, σκέφτηκα ότι θέλω να το δοκιμάσω και εγώ.

Ποια είναι η σχέση σας με τη γυμναστική και την καλή διατροφή;

Εβελίνα: Έχουμε πάρα πολύ καλή σχέση και με τα δύο. Πάντα μας άρεσε η γυμναστική. Εμένα μου άρεσε από πολύ μικρή, γι’ αυτό πήγαινα και σε αθλητικό σχολείο. Ασχολούμουν με το handballπολύ και με τη ρυθμική γυμναστική. Γενικά μου αρέσει πάρα πολύ ο αθλητισμός και έχω ασχοληθεί με πάρα πολλά αθλήματα από μικρή.

Dominik: Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ένα πολύ καλό γυμναστήριο, το FSquareστη Γλυφάδα και έναν πολύ καλό personaltrailerτον Κωνσταντίνο Φλίγκο, ο οποίος μας βοηθάει. Αγαπώ τη γυμναστική σε οποιαδήποτε μορφή και από μικρός έπαιζα μπάσκετ, ειδικά μαζί με τον αδερφό μου. Τη διατροφή την αγαπάμε όσο και την μουσική.

Θέλω να μου πείτε ο ένας για τον άλλο κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία που έχετε.

Εβελίνα: Ένα αρνητικό του Domείναι ότι θέλει να τα ελέγχει όλα, να τα προγραμματίζει. Αλλά αυτό είναι και πολύ θετικό γιατί είναι πολύ τακτικός και αυτό βοηθάει πολύ στη δουλειά γιατί εγώ δεν είμαι τόσο οργανωτική. Επίσης είναι πολύ δημιουργικός με αυτό που κάνει.

Dominik: Ένα αρνητικό αλλά ταυτόχρονα θετικό της Εβελίνας είναι ότι είναι πεισματάρα. Κάποιες φορές αυτό μπορεί να σε τρελάνει, αλλά κάποιες άλλες είναι εποικοδομητικό. Ένα άλλο θετικό θεωρώ ότι είναι το γεγονός ότι έχουμε την ίδια νοοτροπία στη μουσική –τα δύο χρόνια που υπάρχουν οι Deevibesδεν έχει τύχει ποτέ να έχουμε αντίθετη γνώμη για τη μουσική. Είμαστε πάντα στους ίδιους δρόμους και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ένα συγκρότημα.Μας έχουν πει πάρα πολλές φορές ότι και onstageκαι γενικά ότι αλληλοϋποστηριζόμαστε πολύ.

Μέντορας στην αρχή ποιος υπήρξε για τον καθένα σας; Έχετε κάποιο πρότυπο;

Εβελίνα: Σίγουρα μέντοράς μας είναι ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης. Εγώ δεν θα έλεγα ότι έχω κάποιο πρότυπο. Από μικρή που έβλεπα βίντεο κλιπ και άκουγα τραγούδια μου άρεσαν ηBeyonce, η WhitneyHouston, η MariahCarey… Ανέκαθεν μου άρεσε η popμουσική.

Dominik: Σίγουρα ο άνθρωπος που μας στήριξε από την αρχή και είναι ακόμα μαζί μας και μας στηρίζει σε αυτά που κάνουμε είναι ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης που είναι ο παραγωγός μας, ο στιχουργός μας και ο άνθρωπός μας γενικότερα.Όσο για τα πρότυπα, νομίζω πως όλοι αντλούμε κάποια στοιχεία που μας αρέσουν από διάφορους καλλιτέχνες.

Θα ήθελα να αναφερθούμε στο XFactor. Φτάσατε μέχρι τον τελικό χωρίς καμία αποχώρηση. Θέλω να μου πείτε δύο λόγια για την εμπειρία σας.

Εβελίνα: Πραγματικά ευχαριστούμε πάρα πολύ τον κόσμο που από τότε δεν έχει σταματήσει να μας στηρίζει! Όταν ξεκινήσαμε να πάμε στο παιχνίδι είχαμε το άγχος αν θα καταφέρουμε να φτάσουμε μέχρι τα  live. Και, τελικά, η ανταπόκριση και η αγάπη του κοινού ήταν μεγάλη και αυτό μας έκανε να αισθανθούμε πολύ άνετα.

Dominik: Το να είσαι ο μόνος που δεν έχει βγει προτεινόμενος για αποχώρηση δείχνει ότι ο κόσμος δεν μας ψήφισε ποτέ αρνητικά. Και αυτό μας γέμισε με χαρά, αλλά και ευθύνη να ανταποκριθούμε με τη μουσική μας στις προσδοκίες του κοινού.

Στα παιδιά που πηγαίνουν τώρα στα talentshows, τι έχετε να πείτε;

Εβελίνα: Πραγματικά κουράγιο! Είναι πολύ αγχωτικά αυτά τα παιχνίδια. Μπορεί αυτό να μη φαίνεται στο τηλεοπτικό κοινό, όμως, έτσι είναι…

Dominik: Κουράγιο και να τα δώσουν όλα! Πρέπει να έχεις τη δημιουργικότητα μέσα σου. Θέλει πολύ πείσμα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό αν θέλεις να κάνεις σημαντικά βήματα στη μουσική.

Επόμενα δισκογραφικά σχέδια;

Εβελίνα: Ετοιμάζουμε κάποια πράγματα, τα οποία θα τα δείτε προς αρχές καλοκαιριού.

Dominik: Θα κυκλοφορήσει το «Κόλλημα Είσαι» σε αγγλική έκδοση! Το ολοκληρώσαμε αυτές τις μέρες και θα κυκλοφορήσει πάρα πολύ σύντομα από την PanikRecords, ενώ θα ταξιδέψει και στο εξωτερικό.

Θα σας βλέπουμε κάπου την σεζόν που έρχεται;

Ξεκινάμε στις 8 Μαρτίου στο Stageστην Θεσσαλονίκη με τον Πάνο Κιάμο. Θα είναι όλη η ομάδα. Ο Πάνος, ο Νικηφόρος και η Μαλού. Όπως ήμασταν εδώ, έτσι θα είμαστε και στην Θεσσαλονίκη.

Το καλοκαίρι τι να περιμένουμε;

Το καλοκαίρι θα περιοδεύσουμε πάλι!

Θέλω να μου πείτε τι σημαίνει η μουσική για τον καθένα σας.

Εβελίνα: Για εμένα η μουσική είναι να δίνεις και να παίρνεις συναισθήματα… Αυτό πιστεύω ότι είναι η μουσική, μια αλληλεπίδραση!

Dominik: Deevibes! Μουσική για εμένα σημαίνει αυτό που βγάζουμε από μέσα μας.

Κλείνοντας θέλω να δώσετε μια ευχή για τους αναγνώστες μας.

Να ταξιδεύουν μουσικά!

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Συνέντευξη: Γιώτα Μπαντέ

Δημοσιογραφική επιμέλεια: Βασίλης Κοντζεδάκης

Φωτογραφίες: Γιώργος Κοντζεδάκης

Ακολουθήστε τους Deevibes στα social media:

Instagram: deevibes_official

Facebook: Deevibes – Official

 

 

Tags:

  • Show Comments

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *

5 × 1 =