No Result
View All Result
  • Login
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ
No Result
View All Result

“Ode To Yannis” : Το πρώτο άλμπουμ των Yako Trio

Μαρ 20, 2019
in Πολιτισμός
Reading Time: 1 min read
Μοιράσου το στο FacebookΜοιράσου το στο Twitter

Δείτε και αυτό

Οι Yako Trio στο Athens Technopolis Jazz Festival

Οι Yako Trio στο Athens Technopolis Jazz Festival

Μάι 17, 2019
Οι Yako Trio live στον Φάρο – ΚΠΣΝ

Οι Yako Trio live στον Φάρο – ΚΠΣΝ

Μαρ 28, 2019
Το 1st Music Showcase Greece είναι γεγονός!

Το 1st Music Showcase Greece είναι γεγονός!

Οκτ 26, 2018
Κάντε share!
         
      

Οι Yako Trio παρουσιάζουν το ντεμπούτο άλμπουμ τους “Ode To Yannis”. Το σχήμα αποτελείται από τρεις νέους μουσικούς που επιχειρούν κάτι εντελώς πρωτότυπο και δημιουργικό: ένα jazz αφιέρωμα στον σπουδαίο μουσικό Γιάννη Κωνσταντινίδη, γνωστό και ως Κώστα Γιαννίδη στο ευρύτερο κοινό.

Αφορμή για την δημιουργία του trioαποτέλεσαν οι διασκευές του γνωστού μουσικού και συνθέτησε οικείες μελωδίες και ρυθμούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Οι Yako Trio με απόλυτο σεβασμό και αγάπη στη μουσική ματιά του Κωνσταντινίδη πάνω στην παράδοση επανασυστήνουν το έργο του μέσα από τη δική τους εμπειρία και αισθητική.

Το trio αποτελείται από τους:

Λέανδρος Πασιάς – πιάνο

Γιώργος Κλουντζός – Χρυσίδης- τύμπανα

Βαγγέλης Βραχνός –κοντραμπάσο

Το άλμπουμ αποτελεί το πρώτο ηχογράφημα αυτού του ιδιαίτερου project και περιέχει πέντε κομμάτια. Η ηχογράφηση πραγματοποιήθηκε τον χειμώνα του 2018  στo ιστορικό studio Magnanimus στην Θεσσαλονίκη με ηχολήπτη τον Γιάννη Πετζίκη. Το “Ode to Yannis”  κυκλοφορεί σε CD και ψηφιακά. 

Λίγα λόγια για τους Yako Trio

Τρεις μουσικοί που, έπειτα από τις σπουδές τους – κυρίως στον χώρο της jazz – και τις μουσικές περιπλανήσεις τους σε διάφορες πόλεις του εξωτερικού, επέστρεψαν στη γενέθλια πόλη τους, την Θεσσαλονίκη, με τις αποσκευές τους γεμάτες από μια μεγάλη ποικιλία ήχων, εμπειριών και γνώσης, για να αναμετρηθούν και να έχουν έναν γόνιμο, ενεργητικό διάλογο με τους ιδιαίτερους ήχους της και τις μνήμες της από την μακραίωνη, πλούσια, πολυπολιτισμική ιστορία της.

Το «κλειδί» για τον σχηματισμό του trio ήταν το έργο του γνωστού έλληνα μουσικού και συνθέτη Γιάννη Κωνσταντινίδη και συγκεκριμένα οι διασκευές του σε οικείες μελωδίες και ρυθμούς της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Πρόθεσή του ήταν να σώσει το μη-καταγραμμένο υλικό της ελληνικής παράδοσης μέσα από τη διαδικασία της σύνθεσης, σαφώς επηρεασμένος από κλασικούς συνθέτες όπως οι C. Debussy, M. Ravel και B. Bartok. Τα μέλη του YakoTrio έχουν βαθιά γνώση και τρέφουν μεγάλο θαυμασμό για το έργο του Κωνσταντινίδη. Δημιούργησαν το trio για να διασκευάσουν το έργο αυτό και να το συστήσουν ξανά στο κοινό, μέσα από τους δικούς τους ήχους και τα δικά τους βιώματα. Εξάλλου, ονόμασαν το συγκρότημα “YakoTrio”, από τα αρχικά γράμματα του ονόματος του μεγάλου συνθέτη.

Στόχος τους είναι να προσεγγίσουν γνωστά ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια με έναν νέο, δυναμικό, δημιουργικό τρόπο, συγχωνεύοντας παραδοσιακά ιδιώματα, κλασικές αρμονίες και στοιχεία της σύγχρονης jazz, ενσωματώνοντας παράλληλα jazz αυτοσχεδιασμούς. Διαμορφώνουν τη μουσική τους ταυτότητα, αναβιώνοντας την αυθεντική παραδοσιακή μουσική και επίσης παρουσιάζοντας δικές τους πρωτότυπες συνθέσεις σ’ αυτό το ιδιαίτερο μουσικό ύφος. Παραμένουν σταθερά προσανατολισμένοι σε μια εξωστρέφεια μέσω της αλληλεπίδρασης με μουσικούς από διαφορετικές κουλτούρες και ποικίλα μουσικά είδη. Το συγκεκριμένο “ethnic-jazz” ύφος στο οποίο εντάσσεται η μουσική τους, κερδίζει όλο και μεγαλύτερη δημοτικότητα σε ολόκληρο τον κόσμο, παραμερίζοντας τις προκαταλήψεις σχετικά με τα όρια ανάμεσα στα μουσικά είδη, και προσελκύοντας συνεχώς όλο και περισσότερους ακροατές που δεν ακούν την κλασική jazz.

Ο Λέανδρος Πασιάς γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στην ηλικία των 10 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου με δάσκαλο τον Τάσο Μαντζάρη στο Ωδείο MusicWorkshop, του όποιου είναι και απόφοιτος. Υπήρξε μαθητής του Γιάννη Αγγελάκη στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου έκανε μαθήματα κλασικής αρμονίας, ρυθμικού σολφέζ, μελωδικού σολφέζ και jazz αρμονίας.

Σε ηλικία 18 ετών συνέχισε τις σπουδές του στο Conservatorium van Amsterdam, στο τμήμα του Jazz Πιάνου, με καθηγητές τους KarelBoehlee, Rob van Bavel, HansVroomans και στο κλασικό πιάνο με τον Gert-Jan Vermeulen. Ανάμεσα σε άλλα, παρακολούθησε και το εργαστήρι του διεθνούς φήμης καθηγητή, ArnoldDooyeweerd. Στο Άμστερνταμ έλαβε μέρος σε σεμινάρια με τους AvishaiCohenTrio, MikeClark, DominiqueDiPiazza, RobinEubanks, Παναγιώτη Ανδρέου, HilarioDuranTrio, EnricoPieranunzi, DennisMackrel, MilesOkazaki και JeffLevenson.Τον Σεπτέμβριο του 2015 κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό jazzalbum με τίτλο It’sTimetoGo.

 

Ο Γιώργος Κλουντζός-Χρυσίδης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1991.
Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στα τύμπανα το 2001, στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης, με καθηγητή τον Κώστα Παγωνίδη. Το 2008 μετακόμισε στην Νίκαια της Γαλλίας για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Conservatoire de Nice . Εκεί, συμμετείχε σε φεστιβάλ όπως: NiceJazzFestival , NuitsduSud κλπ. Το 2011 μετακομίζει στην Lyon για να συνεχίσει της σπουδές του στο Conservatoire à rayonnementrégional de Lyon. Καθ’όλη την διάρκεια της παραμονής του εκεί, δημιουργεί το δικό του σχήμα – αφιέρωμα στον σαξοφωνίστα HankMobley- ο οποίος ήταν ένα από τα πρώτα του ερεθίσματα, που τον έκανε να μυηθεί στην jazz μουσική.Το 2013 συμμετείχε στο φεστιβάλ Jazz à Vienne με την bigband του Conservatoire de Lyon και είχε την τύχη να γνωρίσει τον Αμερικανό ντράμερ LeonParker, ο οποίος ήταν το κίνητρο του για να μετακομίσει στο Παρίσι, και να ξεκινήσει ιδιαίτερα μαθήματα μαζί του για τα επόμενα δύο χρόνια.

Πολύ σημαντικό ρόλο στην μουσική του εξέλιξη έπαιξε το ταξίδι του στην Νέα Υόρκη το 2016, όπου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει στο κουαρτέτο του σαξοφωνίστα DiegoRivera, για μια σειρά εμφανίσεων στο Detroit του Michigan, με σημαντικό καλεσμένο τον Αμερικάνο πιανίστα XavierDavis. Καθ’όλη την διάρκεια της παραμονής του στην Αμερική, παρακολούθησε μαθήματα από τους: RodneyWhitaker και Randy “Uncle G” Gelispie στο MichiganStateUniversity.Συνεργάστηκε με μουσικούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως: DiegoRivera, XavierDavis, CraigBailey, BaptisteHerbin, PierreMarcus, DavidLynch, ZiadRajab, Κώστας Μαγγίνας κ.α.

 

Ευάγγελος Βραχνός

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη το 1989, δραστηριοποιείται ως μουσικός και συνθέτης για 10 χρόνια κυρίως στην Ελλάδα, αλλά και στο Ρότερνταμ, όπου σπούδασε τζαζκοντραμπάσο στην Ακαδημία Codarts. Έχει ασχοληθεί με μια μεγάλη ποικιλία μουσικών στυλ και παραδόσεων, όπως η ελληνική λαϊκή, η βαλκανική, η ανατολική μουσική, η μεσογειακή, η latin, η jazz, η freejazz και η avant-garde.Είναι μέλος σε πολλές μπάντες της μουσικής σκηνής της Θεσσαλονίκης.


SPOTIFY   / BANDCAMP / AMAZON / CDBABY

yakotrio.com

 


Κάντε share!
         
      
Tags: Yako Trio
Ακολούθησε το mikrofwno.gr στο Google News, στο Facebook, στο Instagram και στο Twitter για να ενημερώνεσαι για τελευταία νέα σε πολιτισμό και lifestyle.
Previous Post

“Open Up” : Απολαύστε το νέο video clip του Matt Simons

Next Post

«Κάτι Τέτοιες Νύχτες» : Η νέα επιτυχία του STAN απέκτησε εικόνα!

Χρήστος Τσαρδάκης

Χρήστος Τσαρδάκης

Με λένε Χρήστο και είμαι καλά. (ενίοτε…). Είμαι τελειομανής Υδροχόος (καταλαβαίνετε!) και είμαι ένας άνθρωπος που κάποια πράγματα προσπαθεί να τα αντιμετωπίζει με χιούμορ. Δεν μπορώ τη δηθενιά, το ψέμα και τους τοξικούς ανθρώπους γύρω μου. Μου αρέσουν τα μακαρόνια σε διάφορες παραλλαγές. Τα μουσικά μου ακούσματα είναι πολλά. Παρακολουθώ ανελλιπώς ελληνικές κωμικές σειρές των 90s και early00s.

Related Posts

Klavdia: εντυπωσιάζει με το πρώτο της music video & album μετά τη Eurovision

Klavdia: εντυπωσιάζει με το πρώτο της music video & album μετά τη Eurovision

Μάι 19, 2025
Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά «Μόνος με τον Άμλετ» σε καλοκαιρινή περιοδεία

Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά «Μόνος με τον Άμλετ» σε καλοκαιρινή περιοδεία

Μάι 19, 2025
“Κάψε το σενάριο”: Το μακροβιότερο comedy improv show επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος την Τρίτη 3 Ιουνίου!

“Κάψε το σενάριο”: Το μακροβιότερο comedy improv show επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος την Τρίτη 3 Ιουνίου!

Μάι 19, 2025

Πάολα – Νίκος Κουρκούλης: Από 23 Μαΐου στο Deus Music Experience στη Θεσσαλονίκη!

Μάι 19, 2025
Next Post
«Κάτι Τέτοιες Νύχτες» : Η νέα επιτυχία του STAN απέκτησε εικόνα!

«Κάτι Τέτοιες Νύχτες» : Η νέα επιτυχία του STAN απέκτησε εικόνα!

No Result
View All Result

Categories

Facebook Twitter Youtube Instagram

Τελευταίες αναρτήσεις

  • Klavdia: εντυπωσιάζει με το πρώτο της music video & album μετά τη Eurovision
  • «MasterChef 2025» : Ποιος θα αποχωρήσει απόψε; (Trailer)
  • Η Έλλη Κοκκίνου γιόρτασε τα 17α γενέθλια του γιου της με τρυφερή ανάρτηση στο Instagram
  • Ο Αιμίλιος Χειλάκης είναι ξανά «Μόνος με τον Άμλετ» σε καλοκαιρινή περιοδεία
  • “Κάψε το σενάριο”: Το μακροβιότερο comedy improv show επιστρέφει στο Θέατρο Άλσος την Τρίτη 3 Ιουνίου!

Kατηγορίες

Μάρτιος 2019
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
« Φεβ   Απρ »

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΝΕΑ
    • Κόσμος
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • Νέα τραγούδια
      • Ελληνικές κυκλοφορίες
      • Ξένες κυκλοφορίες
      • Official lyric videos
      • Remixes
      • Ost
      • Ορχηστρική μουσική
      • Χριστουγεννιάτικα τραγούδια
      • Τραγούδια θεατρικών παραστάσεων
      • Τηλεοπτικά soundtracks
    • Video clip
      • Ελληνικά video clip
      • Ξένα video clip
    • Ατζέντα
      • Θεατρικές παραστάσεις
      • Μουσικοθεατρικές παραστάσεις
      • Χορός
      • Παρουσιάσεις βιβλίων
      • Εκθέσεις – Μουσεία
      • Τέχνες & εικαστικά
      • Μουσικές σκηνές
      • Φεστιβάλ
      • Συναυλίες
      • Νυχτερινά κέντρα
      • Clubs
      • Parties
      • Χορηγός επικοινωνίας
    • Θέατρο
      • Θεατρικά νέα
      • Κριτικές θεάτρου
    • Βιβλίο
      • Κριτικές βιβλίων
      • Προτάσεις βιβλίων
    • Media
      • Δηλώσεις
      • Ελληνικές σειρές
    • Σινεφίλ
      • Κινηματογραφικά νέα
      • Κινηματογραφικές κριτικές
      • Ταινίες προσεχώς!
    • Αφιερώματα
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ
  • ΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

© 2017 - 2023 | Με την επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.